0

Work-out @ home is dé nieuwste fitnesstrend!

V
Fashion

22.10.2018
Geschreven door Isabelle Deleye

De zomervakantie zit er al een tijdje op, de kids zijn naar school en het aantal barbecues en frisse cocktails daalt weer drastisch. Tijd om je opnieuw wat meer te focussen op jezelf en je fitnessroutine herop te pikken. Tover je woonkamer in een mum van tijd om tot een fitnessruimte en profiteer van de voordelen van een home gym. 

Tijdsgebrek is niet langer een excuus

Je woonkamer ombouwen tot een fitnessruimte zonder dat er een volksverhuis moet plaatsvinden of dure toestellen moeten worden aangekocht? Lieve Vandenweghe, mama van Finn (2,5) en Sun (6 maand), toonde aan Tiany Kiriloff dat het kan. Wie investeert in een aantal budgetvriendelijke tools – zoals een matje, gewichten en medicine ball – komt al ver en kan de volledige core trainen. De uitvlucht ‘ik heb geen tijd’ is niet langer van toepassing aangezien je voortaan op elk moment van de dag kunt fitnessen. Lieve gaat aan de slag eens de kids in bed liggen. Maar een lunchtime work-out of straight out of bed work-out is zeker ook een optie. 

Workout@home Lieve & Tiany
6
Foto © Leyla Hesna
Workout@home met Lieve&Tiany
6
Foto © Leyla Hesna
Workout@home met Lieve&Tiany
6
Foto © Leyla Hesna

Op jouw eigen tempo

Wie denkt dat een intensieve work-out en home gym niet samengaan, slaat volgens Lieve Vandenweghe de bal volledig mis. Je bepaalt zelf de intensiteit en het tempo van jouw work-out. “Geloof me, wie zichzelf au sérieux neemt, zal wel van het zweet glimmen en caloriëen verbranden”.  

Thuis een work-out uitvoeren past beter in de drukke agenda van een jonge vrouw (al dan niet met kinderen) die de ambitie heeft om gezonder te leven. Een halfuurtje bewegen valt nu eenmaal gemakkelijker in te passen in je dagelijkse routine als je de deur niet uit moet. 

Workout@home met Lieve&Tiany
6
Foto © Leyla Hesna
Workout@home met Lieve&Tiany
6
Foto © Leyla Hesna

Work-out die niet gaat vervelen

Wie in het bezit is van een matjegewichtjesmedicine ballelastibandhoepel en gymball kan eindeloos variëren zonder een maand op water en brood te moeten leven. Door dit materiaal te gebruiken, bouw je zowel conditie als kracht op. Je wordt er functioneel fit van. Daarnaast train je ook automatisch punten die je minder leuk vindt. Je wordt allround fit en krijgt een gebalanceerd lichaam

Tip: wil je graag afslanken zonder te transformeren in een bodybuilder? Voer dan veel repetities uit met lichte gewichten (lees: 2 à 3 kilo). 

Quality time

Een bijkomend voordeel aan een home gym is dat je je work-out samen met je partner kunt uitvoeren. Gezellig en effectief. Wie twee à drie maal per week een halfuurtje traint in combinatie met gezonde voeding, zal al snel resultaat halen.  

Oefeningen kunnen gratis worden verkregen via de decathlon coach app. Laat je begeleiden door de vocal coach, die je niets kost en altijd beschikbaar is, en boek vooruitgang.

Extra motivatie nodig? Bekijk in onderstaande video hoe Lieve Vandenweghe in no time haar zwangerschapskilo’s verloor.  

En voor wie er niet genoeg van kan krijgen: ontdek hier alles wat je altijd al wilde weten over cardiofitness! 

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten