0

Alles wat je altijd al wilde weten over cardiofitness

V
Fashion

15.10.2018
Geschreven door Isabelle Deleye

Het lijkt misschien nog zomer, maar hoe sprokkel je energie om de winter door te komen en geraak je opnieuw in shape? Met cardiofitness verbeter je je conditie en gaat je vetpercentage omlaag. Ontdek in deze video hoe je jezelf fitnessproof maakt. 

 

Variatie is key

Een cardiotraining kan uiteenlopende vormen aannemen en is dus allesbehalve saai. Je kan in de fitness zelf terecht voor een cardiosessie met fitnesstoestellen zoals een crosstrainer, loopband of roeitoestel. Een stevige hiit-training is dan weer perfect uitvoerbaar op je eentje thuis of in een groepsles. Ook andere groepslessen zoals een stevige boxing training, een spinning class of cardio jump voorzien jou ongetwijfeld van een snellere hartslag.

Niet veel tijd? Investeer dan in een aantal budgetvriendelijke spullen, zoals een step, een springtouw of gewichtjes, waarmee je je spieren versterkt in een mum van tijd. Wissel één minuut touwspringen af met 100 meter sprinten en herhaal dit tien keer. Wedden dat je hartslag de hoogte in gaat? Combineer bovenstaande cardiotrainingen en beleef ook écht plezier aan het sporten. Alleen zo hou je het op lange termijn vol.

De voordelen van cardiofitness

Nog niet overtuigd? Wij zetten nog even de voordelen van cardiofitness op een rijtje: 

  • Iedereen kan het. Afhankelijk van jouw conditie, kan je zelf beslissen of je gaat voor een eenvoudige of net heel intense training. Dat zorgt ervoor dat iedereen een workout tot een goed einde kan brengen!
  • Je bloedcirculatie gaat beter werken dankzij cardio. 
  • Tijdens het sporten worden er endorfine-hormonen aangemaakt die je gelukkig maken. Na een cardiotraining zit je dan ook boordevol energie
  • Cardiotraining kan je ook op verplaatsing doen. Je kan kiezen voor een hiit-training in de buitenlucht of via Domyos live de gepaste workout zoeken. Zo blijf je ondanks je weekendje weg toch nog in shape.
  • Afhankelijk van de intensiteit van je training kan je ondertussen muziek beluisteren of je favoriete serie bekijken. 
  • Je verbrandt veel calorieën en vermagert
Decathlon Tiany
4
Foto © Leyla Hasna
Decathlon Tiany
4
Foto © Leyla Hesna

Focus op de outfit

Oké, eerlijk. Ergens aan beginnen is simpel. Het volhouden vraagt goede moed en doorzettingsvermogen. Onze gouden tip? Investeer in een aantal sportoutfits die je zin geven om te gaan sporten. Wees slim en investeer in verschillende, budgetvriendelijke outfits zodat je elke cardiotraining in een frisse outfit kunt starten. De uitvlucht ‘mijn sportkleren zitten in de was’ is zo ook niet langer van toepassing. 

Wat is een goede cardio outfit?

De juiste sportkleren zijn cruciaal om op een leuke, comfortabele manier je workouts af te ronden. Het aanbod aan sportkledij is vandaag erg groot. Zie je het bos door de bomen niet meer? Bij Decathlon hanteren ze een opdeling op basis van het niveau van de sporter in kwestie (lees: beginner, gevorderd of expert). Daarnaast is al hun fitnesskledij gemaakt uit ademende stof waardoor je optimaal transpireert en je huid droog blijft. Verder is de stof ook gemaakt van een lichte materie en is die bovendien rekbaar. Je wilt niet naar huis gaan met een gescheurde broek, toch? 

Tiany Kiriloff ging op bezoek bij personal trainer Tess van Beurden en onderneemster Esther Andries. Wat Tess en Esther precies belangrijk vinden aan hun sportoutfit ontdek je in onderstaande video.

Tiany draagt een outfit uit de collectie ‘Black is back’ (gamma voor experten).
“Comfort primeert voor mij nog altijd tijdens het sporten. De thermisch gelijmde naden van deze outfit zorgen ervoor dat mijn kledij mij niet irriteert maar net ondersteunt tijdens het sporten. Hetzelfde geldt voor mijn cardioschoenen die mijn voeten de nodige steun bieden.”

Tess draagt een outfit uit de collectie ‘Look at my back’ (gamma voor gevorderden). 
“Tijdens een groepsles kijk je op de rug van de persoon die voor je alles staat te geven. Een open rug is een mooi detail, laat je rug ademen en geeft je de kans om je behatop in de kijker te zetten.” 

Untitled-1
4
Foto © Decathlon

Esther draagt een outfit uit de collectie voor beginnende fitnessvrouwen. 
“De gym hangt vol met spiegels dus je wordt constant geconfronteerd met jezelf en het is dan ook belangrijk dat je er goed uitziet. Door de toegankelijke prijs van deze outfit kan je meteen meerdere sportoutfits tegelijk aankopen waarin je je goed voelt.” 

Wij willen ook nog eens Sportcentrum Het Eiland in Antwerpen bedanken voor deze locatie! Zin om aan de slag te gaan? Wie weet maak jij wel kans op een paar fitnessschoenen! Houd het Instagram profiel in de gaten van Tess, want zij geeft 3 paar fitnessschoenen weg. Good luck! 

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten