0

zes plaatsen waar je met plezier afhaalt

G
Food

6

De voordelen van eten afhalen? Jij bepaalt hoe, waar, wanneer en met wie je het opeet. Bovendien kost het je vaak maar een fractie van wat je neertelt wanneer je uit eten gaat. 

Het aanbod vandaag is verpletterend. Wij scrolden door de ellenlange lijst en zetten zes plaatsen – twee in Roeselare, twee in Gent en twee in Kortrijk – waar je lekkers kunt afhalen op een rijtje.

roeselare

hummus

In Roeselare is lekker afhaaleten niet zo makkelijk te vinden. De stationsbuurt kreeg er het afgelopen jaar een kleurrijke zaak bij; Hummus. Je wordt verwelkomd door Myasam Alazawwi die een tiental jaar leden Irak om politieke redenen moest ontvluchten. Hier proef je de keuken uit het Midden-Oosten. Specialiteiten van het huis zijn falafel, m’tabel (een puree op basis van aubergine) en lahmacum (een soort pizza).

  • Jules Lagaelaan 25, 8800 Roeselare 
download11543047998
6
Foto © Hummus via Facebook

saladette

Bij Saladette vind je seizoensgebonden comfort food met groenten in de hoofdrol. Een saladettebox ziet er nooit twee keer hetzelfde uit. Wie groenten nog niet wist te waarderen, doet dat na een bezoekje aan Saladette zeker wel. Via Instagram kom je dagelijks te weten wat er op het menu staat.

  • Hugo Verrieststraat 2A, 8800 Roeselare
Dit bericht bekijken op Instagram

Who's hungry? We are OPEN! ????

Een bericht gedeeld door s a l a d e t t e (@saladetteroeselare) op

gent

La pizzeria

De onbetwiste koning van het afhaaleten is nog steeds pizza. In La Pizzeria koop je (h)eerlijke pizza’s met dunne bodem aan spotprijzen. De sympathieke Manu runt de charmante zaak alleen waardoor je, indien er veel volk ter plaatse eet, niet kunt afhalen. Maar het is zeker het proberen waard. De menukaart is bovendien duizelingwekkend lang. Wie moeilijk knopen doorhakt, rekt dus beter wat meer tijd uit. 

  • Tentoonstellingslaan 119, 9000 Gent 
download21543048255
6
Foto © La Pizzeria via Facebook

casa di batavia

Wie Indonesisch zegt, zegt kipsaté met pindasaus. Casa di Batavia – het hoekpand tegenover het Muinkpark –  is fijne plaats om kennis te maken met de Indonesische keuken. Wil je graag zoveel mogelijk proeven? Een rijsttafel is ideaal om een groot deel van het gamma te ontdekken. Wie in het bezit is van een Eva-lidkaart, krijgt hier trouwens 10% korting op de vegetarische gerechten.

  • François Benardstraat 80, 9000 Gent 

download31543048308
6
Foto © Casa di Batavia via Facebook

kortrijk

dynasty ocho

Sushi what else. De Japanse lekkernij voelt aan als één van de gezondere luie maaltijden. Het grote voordeel aan sushi afhalen is dat je niet per se moeite moet doen om de maaltijd zo elegant mogelijk te laten verlopen. Thuis kan je die chopsticks laten voor wat ze zijn en met je handen (of met vork en mes) eten. Zalig!

Het afhaalmenu van Dynasty Ocho vind je hier. De smaak zal sowieso voldoen aan je verwachtingen. 

  • Pottelberg 136, 8500 Kortrijk
download41543048368
6
Foto © Dynasty Ocho

ribs 'n beer

Luxepaarden die zich niet tevreden stellen met een eenvoudige afhaalmaaltijd, komen bij Ribs ‘n Beer aan hun trekken. Een langzaam gegaard ribbetje – bereid naar Amerikaanse traditie – smaakt altijd. Voor € 14,00 eet je een anderhalve rib met potato wedges vanuit je zetel. 

  • Burgemeester Reynaerstraat 8, 8500 Kortrijk
Schermafbeelding20181124om09
6
Foto © Ribs 'n Beer via Facebook




Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten