5

Waar vind jij je matcha shot?

G
Coffee

De nieuwe latte hype die eindelijk ook zijn weg heeft gevonden naar ons landje. Groen, lekker, boordevol oxidanten en gezond. Go green met matcha latte!

Matcha latte
5
Foto © matchaorganictea

Toen ik nog een kleine Jan was, linkte ik groen altijd met gezond. In die rotte periode was gezond automatisch niet lekker, vuil en puur onheil. Gelukkig is dat nu anders. Groen is nog steeds de meest healthy colour in mijn hoofd, maar vies ben ik er zeker niet meer van. Als het woord 'gezond' of 'anti-oxidanten' valt tijdens een gesprek ben ik er als de kippen bij. Healthy bitch, I am

Wat is er nu toevallig ook groen? De nieuwe populaire optie onder de lattes, de matcha latte! Beeld je vooral niet de gangbare smaak van een latte in want deze baby smaakt wel heel anders. Het matcha poeder wordt gemaakt van de theeplant Camellia sinensis.  Qua smaak doet het mij een beetje denken aan zoete spinazie. Het smaakt beter dan dat het klinkt. Geloof mij!

Matcha latte
5
Foto © matchaorganictea

Ik weet welke vraag er nu brandt op jouw tong: "Waar kan ik dit nieuwe goedje uittesten?!". Wel, ik heb voor jou 3 hotspots bij elkaar gesprokkeld zodat je jezelf eens kan uitdagen om dit groene drankje te bestellen. Hopelijk bevalt het!

Maurice Coffee

De 1ste keer dat ik de matcha latte tegenkwam op het suggestiebord was bij koffiebar Maurice Coffee in de KBC toren in Antwerpen. Na 100en foto's te zien passeren op mijn Instagram van deze hippe groene brei wist ik wat me te doen stond: proeven! Na een korte babbel met duizendpoot Veronique was het duidelijk dat zij een mega grote matcha fan was. Als er 1 plek is in de stad waar ze altijd mee zijn met de laatste koffie trends dan is het hier wel. 

Hinterland

Ben je toevallig in Brussel en heb je plots zin in je dagelijks shot matcha? Loop dan even binnen bij de hippe lunchbar Hinterland. Hier vind je dagverse gerechtjes, taartjes, lunch en ontbijt. Alles is hier duurzaam verpakt, ecologisch, organisch, bio en ze houden hier bij elke stap dat ze zetten rekening met hun ecologische voetafdruk. Voor mensen die dus eco bewust willen leven is dit de ideale plek om jou matcha moment te beleven. Wat dacht je van deze matcha smoothie? 

Als je dicht in de buurt bent van het Centraal Station in Antwerpen is Viggo's de place to go. Hier hokken alle creatievelingen samen om te genieten van exclusieve expositie's en heerlijke koffies. Bij Viggo's hebben ze duidelijk veel kaas gegeten van latte art. Hier krijg je bij elke bestelling en nieuw kunstwerk voorgeschoteld. Deze hippe koffiebar zou niet in mijn lijstje staan als ze geen matcha creaties serveren! Ik krijg het water al in de mond als ik deze schattige matcha beer zie. Cute en oh zo lekker! 

Matcha Latte
5
Foto © nutritionstripped
Matcha Latte
5
Foto © nutritionstripped

Heb je geen zin om de deur uit te gaan? Maak dan zelf je matcha lattes at home. Een sterk shot matcha en je krijgt instant een power boost net zoals de stoere zeebink Popeye! Het enige wat je nodig hebt is matcha poeder. Dit product kan je vinden in je betere supermarkt en je komt er lang genoeg mee toe. 

Zorg dat je het water van het vuur haalt net voor het begint te pruttelen. Pak een kleine kom bij de hand om goed te kunnen mixen. Giet een kleine hoeveelheid water in de kom en voeg 1 koffielepel matcha poeder toe. Meng het goedje tot een groen papje.

Als je echt fancy wil doen, moet je absoluut een bamboo whisk aanschaffen. Als je je dan toch aan de groene hype waagt kan je het beter meteen goed doen! Pak nu melk uit de ijskast en voeg dat toe aan je mengsel totdat je favoriete mug goed gevuld is. Geniet van je homemade matcha en laat ons weten wat je ervan vond. Ben jij pro of eerder contra? 

19.04.2016
Geschreven door Jan Van EldereBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo