0
Burgers and Booze Antwerpen

Waar uitblazen tijdens de BFD?

G
Drinks / Food

14

Dit zijn de plekken waar je tijdens de Belmodo Fashion Days eventjes stoom kan afblazen en krachten kan opdoen.

De Belmodo Fashion Days gaan bijna opnieuw van start. Tijd om te shoppen dus! Maar van al dat winkelen krijgt een mens wel al eens honger en dorst…

Een goed voorbereid vrouw (of man) is er twee waard, dus hebben we speciaal voor jou de hipste eetplaatsjes in Antwerpen op een rijtje gezet. Geef je ogen goed de kost, en begin al maar te watertanden. 

ONTBIJT

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een uitgebreid ochtendmaal is dan ook essentieel wanneer je van ontwerper naar ontwerper trekt. Hieronder vind je een overzicht van de hipste plekjes voor een stevig en Instagram worthy ontbijt. Hierna kan je meteen op stocksalejacht bij A.F. Vandevorst

DIVERS

Altijd al eens nicecream uit een kokosnoot willen eten in een exotisch interieur? Bij Divers kan je terecht voor overheerlijke acai bowls.

Acai wat? Acai bowls zijn bevroren smoothie bowls met verschillende smaken die afgewerkt worden  met super(gezonde)foods als topping. Je kan er de standaard acai bowl bestellen. Wanneer het iets experimenteler mag, kies je voor de season special. Onze favoriet is de Bali Breeze, een smoothie bowl met mango, banaan en amandelmelk, afgewerkt met overheerlijke homemade granola.

Tijdens de Belmodo Fashion Days kan je wel wat extra energie gebruiken en bestel je dus beter ‘The Hulk’. Deze smoothie bowl kleurt helemaal groen dankzij de spinazie, ananas, banaan en the secret ingredient, spirulina.

Naast bowls, kan je ook genieten van heerlijke smoothies, sapjes, koffie en zelfs toast met avocado.

Waar uitblazen tijdens de BFD?
14
Foto © David Plas
Waar uitblazen tijdens de BFD?
14
Foto © David Plas
Waar uitblazen tijdens de BFD?
14
Foto © David Plas

Waar? Volkstraat 9, 2000 Antwerpen

TINSEL

Op het Antwerpse Zuid vind je het gezelligste ontbijthuisje van Antwerpen met dé leukste naam: Tinsel. Voor mensen met keuzestress – guilty – is dit plekje ideaal! Je kruist op je eigen tempo, zonder de barista drie keer weg te sturen met een verlegen lachje, op een kaartje aan wat je wil eten en drinken. Nadien mag je lekker lui wachten tot ze het bij jou aan tafel brengen. Tijdens het wachten kan je vol verwondering kijken naar het eclectische interieur dat bijdraagt aan een losse, ontspannen sfeer. Ideaal voor het begin van een hectisch dagje shoppen!

Maar wat kan je er nu eten? Er is voor elk wat wils! Salades voor de healthfreaks, een broodmandje voor de classics en onze favoriet de pancakes voor de mensen met een sweettooth. Daarnaast kan je heerlijke verse koffie drinken of je dorst lessen met een home made ice-tea’s.

Geïnteresseerd om bij Tinsel te ontbijten? Kijk dan zeker op onze hotspot-app!

Tinsel Antwerpen
14
Foto © Tinsel

Waar? Vlaamse Kaai 40, Antwerpen 2000

LUNCH

Neem tussen al het shoppen door ook even de tijd voor een lunch. Hou het licht zodat je ook na de lunch nog naar hartelust kan passen zonder voor een grotere maat te moeten gaan. Ook aan leuke lunchtentjes heeft Antwerpen geen tekort. Dit zijn alvast onze favorieten. 

JULIETTE

Op een steenworp van het MoMu ligt het zusje van De Broers van Julienne: Juliette. Hier kan je lekker gezond en vegetarisch lunchen. 

Elke eetavonturier vindt hier zonder twijfel z’n gading, van een Tandooririjstlasagna tot Julia’s artisjokkroketjes. Als je liever op safe speelt, kan je ook gewoon de dagsoep met brood bestellen. Wat deze zaak net dat tikkeltje leuker maakt, is dat de zaakvoerster ook zelf de kokkin is! 

Wanneer? Ijzerenwaag 4, 2000 Antwerpen

BÙN

Smul na je shopavonturen bij BÚN. Een reis naar Vietnam wordt overbodig als je hier komt uitblazen. Bij dit restaurant kan je terecht voor Vietnamese streetfood in het hart van Antwerpen! Bij BÚN wordt uitsluitend met kraakverse en typisch Aziatische groenten en kruiden gewerkt.

Tijdens je lunch word je ondergedompeld in een wereld van Vietnamese geuren en smaken. Probeer hier zeker de Pho

Designerstuks én op reis in één dag?! Heaven! 

BÚN
14
Foto © Lode Avet
BÚN
14
Foto © Mous Lamrabat
BÚN
14
Foto © Lode Avet

Waar? Sint-Jorispoort 22, 2000 Antwerpen

DINNER

Designerstuks van Ann Demeulemeester, Dries Van Noten en Haider Ackermann scoor je aan de Kaaien. Is dit het eindpunt van jouw Belmodo Fashion Day? Dan ben je vast uitgehongerd! Tijd om te klinken op je aanwinsten van de dag tijdens een lekkere maaltijd. 

OTOMAT

Not so ordinary people zakken naar Otomat Heavenly Pizza af. Deze hotspot is ook geschikt voor zij die liever geen tomaat eten, een heel deel van het menu is namelijk tomaat-vrij!

Het pizzadeeg is flinterdun, wordt op basis van Duvel-gist gemaakt en wordt afgewerkt met klassieke en minder klassieke garnituren. Bij elke pizza wordt trouwens een Belgisch biertje aanbevolen. Pizza à la Belge als het ware. Het is zalig genieten vanop het terras met uitzicht over het water en het MAS. 

Otomat Antwerpen
14
Foto © Otomat
Otomat Antwerpen
14
Foto © Otomat
Otomat Antwerpen
14
Foto © Otomat

Waar? Van Schoonbekeplein 11, 2000 Antwerpen

BURGERS AND BOOZE

De naam van dit restaurant spreekt eigenlijk voor zich: Burgers and Booze. Sluit je winkeldag hier af met een sappige burger en een heerlijke cocktail. Schuif de (pijnlijke) voetjes onder tafel en geniet!

Burgers and Booze ging heel creatief te werk bij het bedenken van de namen voor de gerechten en cocktails op de menu. Drink een ‘What’s Your Virgin’, eet een ‘Bun Laden’ en bestel een ‘Lord of the Onion Rings’ sidedish.

De klassieke burgerlover kan hier terecht voor een ‘Original Sin’. Zij die een gewaagdere keuze durven maken, kunnen opteren voor ‘Enter the dragon’ met kimchi! De zaak is zelfs op moeilijke eters voorbereid met hun glutenvrij brood en lactosevrije kaas.

Burgers and Booze Antwerpen
14
Foto © Burgers and Booze
KVDS-20160412-162531-4770-NIKON-D800-HDR
14
Foto © Belmodo
Burgers and Booze
14
Foto © Burgers and Booze

Wanneer? Leopold de Waelstraat 7, 2000 Antwerpen

Al deze hotspots en meer zijn terug te vinden op onze Belmodo Hotspot App. Shop nooit meer met een lege maag! 

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten