0

Trek je plan in Rome

G
Sleep

10

Dries & Yuri - oprichters van Wasbar - brengen hun 3e boek uit. Met 'Trek je plan' willen ze mensen aanzetten om minder voorbereid op reis te vertrekken.

Dries & Yuri, de oprichters van het WASBAR concept en auteurs van “Trek je plan”, waarin ze op zoek gaan naar antwoorden op alledaagse problemen, en “Hou je manieren”, waarin ze op een guitige en grappige manier nog even herinneren aan enkele basis omgangsregels, zijn bezig aan hun 3e boek. Het nieuwe boek heet “Trek je plan op vakantie.”

Zelf reizen ze graag onvoorbereid en vragen ze aan de lokale bevolking om hen hún stad te tonen. Om andere mensen aan te sporen ook iets minder voorbereid te reizen en zich te laten leiden en verrassen door locals zijn ze op dit eigenste moment aan het werken aan een geformatteerd boek waarmee iedereen aan de hand van zijn eigen plan kan trekken in het buitenland. 

Trek je plan in Rome
10
Foto © Dries & Yuri
Trek je plan in Rome
10
Foto © Dries & Yuri
Trek je plan in Rome
10
Foto © Dries & Yuri

De laatste maanden reisden Dries en Yuri Europa rond naar inspiratie voor dat nieuwe boek én om aan te tonen dat deze manier van reizen écht leuke dingen kan opleveren. Voor Belmodo schrijven ze een reportage over enkele steden die ze bezochten en hopen jou zo te inspireren zelf iets meer het vliegtuig op te stappen. 

Antipasti, Martini, Gucci en het Musei Vaticani. Voor elk wat wils. Maar vooral voor de meerwaardezoeker. Italië is sowieso een land dat veel te bieden heeft, maar Rome is toch iets apart.

Laten we beginnen met de cultuur. Je hebt sowieso al gehoord over het Colosseum of de Spaanse trappen, but don’t be mistaken: Rome is een aaneenschakeling van fantastische gebouwen, pleinen en bezienswaardigheden. Wij zouden Dries en Yuri niet zijn mochten we niet nét iets verder zoeken dat hetgeen aangeduid staat op de bordjes. Naast alle “WAUW”-momentjes bij het rustig kuieren door te stad hebben wij 1 favoriet gevonden. Wonder bij wonder konden we hier zomaar gratis binnen en stond er, in tegenstelling van alle toeristische pleisters geen lange rijen om binnen te mogen. Basilica San Giovani in Laterano is de hoogste kerk in rang (ze staat zelfs hoger dan de Sint-Pietersbalisiek), maar los daarvan is ze waanzinnig impressionant. Wij zijn zelf niet de meest gelovige mensen (What did you expect?), maar zo dicht bij de hemel hebben we ons –gelukkig- nog niet gevoeld. De Basiliek is zo’n 130 meter hoog en eens je binnen bent voel je je echt nietig. En tiental minuten rondwandelen terwijl je geniet van de stilte en je hebt achteraf evenveel tijd nodig om te bekomen. 

Trek je plan in Rome
10
Foto © Dries & Yuri
Trek je plan in Rome
10
Foto © Dries & Yuri
Trek je plan in Rome
10
Foto © Dries & Yuri

Bekomen deden wij op een Vespa. Cause, hey, when in Rome... De Vespa is ietsje duurder om te huren dan een gewone scooter, maar we zijn tenslotte op vakantie, nietwaar? Dit bleek de ideale manier te zijn om ons te verplaatsen. Het is sneller en veel plezanter dan alles te voet of met het openbaar vervoer te moeten doen, maar bovenal zorgde het ook voor wat afkoeling. Geen overbodige luxe, als je weet dat toegang tot een zwembad hier tussen de 20 en 80 euro kost en de meeste hotels geen zwembad hebben. Bovendien kan je er van op aan dat een foto bij je Vespa in je fabulous outfit wel wat likablity geeft voor je Instagram.

En dan. Uiteraard. Fashiongalore! Naast de thuisstad van vele bekende ontwerpers hebben ook andere gevestigde waarden zich hier genesteld met fantastisch mooie boetieks. Je hebt er een de flagships van de merken zelf: Vuitton, Gucci, Chanel, Louboutin,... Maar niet zo uitzonderlijk zijn ook de multibrandstores, waar je naast de gekende italiaanse merken ook merken vind zoals -we zeggen maar iets- Victoria Beckham.

Wat eten en drinken betreft kan je niet echt in de val lopen. Het mag er dan nog zo toeristisch uit zien van tijd, italiaans eten is altijd lekker. In België kan je soms een crappy spagetti krijgen voorgeschoteld, maar de italianen hebben teveel trots om zich hiertoe te laten verleiden. En voor wie niet veel zin heeft om te dineren, of wat wilt besparen op het (shopping)budget: there’s always aperitivo. Aperitivo is een italiaans concept waarbij je in sommige bars een lekker vers buffet kan vinden. Je hoeft niet te betalen om mee te eten, je hoeft enkel een aperitief te bestellen. Hier vind je de échte locals, waar ze genieten van een drankje na het werk en zichzelf besparen van de geur en sleur van zelf te moeten koken. (Onze aanrader: Freni & Frizioni.) Opgelet! Als je formules ziet van “Drink + plate for aperitivo XXX€” dan ben je wel degelijk te gast bij een toeristenval. 

Trek je plan in Rome
10
Foto © Dries & Yuri
Trek je plan in Rome
10
Foto © Dries & Yuri
Trek je plan in Rome
10
Foto © Dries & Yuri

Budget: €€€

Inwoners: :-) :-) :-)

Fashion: ***

Volg @Drieshenau en @Vandenyuri op Instagram, Twitter en Snapchat!

Meer info en bestemmingen: www.trekjeplan.com

Dries en Yuri boekten hun pakketreis via Jetair. Ze overnachtten in ‘Hotel De Rome’, wat heel dicht gelegen is bij het Colosseum en het Forum Romanum. Vluchten via JetairFly vanaf 29,99 pp/way vanuit Antwerpen, Zaventem en Oostende.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten