0

Toffe picknickplekjes

G
Food / Drinks

7

Gebrek aan inspiratie voor een leuk lunchadresje? Waarom ga je niet eens voor een picknick in het park? Hier vind je enkele toffe plekjes, nu zelf nog iets lekker meebrengen!

Zelfs de meest toegewijde stadsmens moet af en toe de natuurmens in zichzelf eens los laten. Trek er dus op blote voeten op uit om deze heerlijke picknickplekjes te ontdekken. Spreid je mooiste picknickdekentje uit, snuif wat frisse lucht op onder de bomen, eet je zelfgmaakte biologische quinoasalade en ontbloot die witte bureau-beentjes. 

Brussel

Toffe Picknick Plekjes
7
Foto © Brussels Life

Het Egmont Park is een rustig, ingesloten parkje. Je kan er onder de hoge bomen picknicken. Als je geluk hebt, komt de livemuziek uit de aangrenzende academie tot in het park gewaaid. Wil je na je picknick een lekkere koffietje dan kun je op het terrasje van La Fabrique en Ville terecht.

Toffe Picknick Plekjes
7
Foto © spotted by locals

Als je lang genoeg ronddwaald in het bos van het Dudenpark, is er enkel ongerepte natuur te bespeuren. Is dat iets te avontuurlijk voor de die hard city girl? Dan kan je boven aan de heuvel van het grasveld weer opgelucht ademhalen terwijl uitkijkt je over de skyline van Brussel. Breng een kaas & wijn-overlevingspakket mee en geniet van de zonsondergang.

Antwerpen

Toffe Picknick Plekjes
7
Foto © Cargo Zomerbar

Het voordeel van het stadsleven is dat je nooit moeilijke keuzes moet maken, you can have it all! In Park Spoor Noord komt iedereen aan zijn trekken, de mini’s die willen spelen, de hipster ouders die iets willen drinken of de boho’s de een boekje willen lezen.

Toffe Picknick Plekjes
7
Foto © provincie Antwerpen

Heerlijke picknickplekjes genoeg in het domein van het Rivierenhof, met het kasteel op de achtergrond krijgt je picknick een hoog Marie-Antoinette-gehalte. Je hoeft trouwens geen vinger uit te steken als je dat niet wilt, want bij het Kasteel Rivierenhof kan je een zo mand vol lekkers bestellen!

Gent

Toffe Picknick Plekjes
7
Foto © Beeldbank

Het Muinkpark is een klein maar fijn stadsparkje in Engelse landschapsstijl. Rondom vind je parels van belle-époquegevels. Het park was in de 19e eeuw een dierentuin, nu blijft daar enkel het vijvertje nog van over.

Toffe Picknick Plekjes
7
Foto © visit Gent

En nu: naar buiten!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten