0

Rome in 11 scènes

G
Sleep / Food / Drinks

14

Alle wegen leiden naar Rome en liefst langs de mooiste locaties. Treed in de voetsporen van Audrey Hepburn, zoek de schoonheid en geniet van het Dolce Vita!

“Take me to Rome or loose me forever!” was wat ik wilde schreeuwen nadat ik La Grande Bellezza had gezien. Zo mooi vond ik het die beelden die je in de film zag. Uiteraard zal je om 05:00 ‘s morgens moeten opstaan als je Rome wil zien zoals Paolo Sorrentino het voorstelt. Stille, verlaten taferelen met een enkel een koor op de achtergrond zal je helaas niet makkelijk vinden. Tenzij je zoals Jep Gambardella tot in de vroege uurtjes het mondaine Romeinse nachtleven verkent. Hier zijn alvast enkele locaties die je niet mag missen als je de schoonheid die bezongen wordt door La Grande Bellezza met eigen ogen wil zien of prachtige shots wil maken!

Piazza dei Cavalieri di Malta

Rome in 11 scènes
14
Foto © fairwhitefrogman

Een van de meest tot de verbeelding sprekende locaties uit La Grande Bellezza is zeker het Piazza dei Cavalieri di Malta op de Aventino heuvel. Daar vind je poort gesnoeid in een grote groene haag waardoor je een droomzicht op Rome krijgt. Als je het zonder Jep en zijn sleutelman moet doen, zal je wel je foto door het sleutelgat moeten trekken ... Het is eens iets anders.

Parco degli Acquedotti

Rome in 11 scènes
14
Foto © elcruasandeaudrey
Rome in 11 scènes
14
Foto © Parco degli Acquedotti

Trek je beste pak aan en maak een ommetje in het Parco degli Acquedotti. Geen garantie dat er zo een geschifte performance als in La Grande Bellezza zal plaatsvinden, wel garantie op een adembenemende omgeving dankzij de imposante viaducten en de rustieke uitzichten. Een terechte favoriet van vele filmmakers, zo herken je misschien de openingsscène van La Dolce Vita?

Rooftop

Rome in 11 scènes
14
Foto © Julianliurette

Wat ik uit betrouwbare bron geleerd heb (La Grande Bellezza dus) is dat je voor de meest mondaine en decadente feestjes op de daken van Rome moet zijn. Het uitbundige verjaardagsfeest van Mr. Gambardella vond plaats op de Via Leonida Bissolati 5. Vooral het uitzicht op de neon Martini-reclame maakt dit een toplocatie! 

Langs de Tiber

Rome in 11 scènes
14
Foto © addison recorder
Rome in 11 scènes
14
Foto © elcruasandeaudrey

Suit-up en wandelen maar!” is wel degelijk de boodschap als je de spectaculaire beelden uit La Grande Bellezza achterna wil. Iets te enthousiast van het bruisende nachtleven genoten? Dan kan rust langs de oevers van de Tiber je misschien wel verleiden. Probeer in die prachtige omgeving maar eens uit alle macht om zo onverschillig als Jep te kijken ...

Hotel Palazzo Manfredi

Rome in 11 scènes
14
Foto © elcruasandeaudrey

Het appartement van Jep Gambardella dat toevallig uitkijkt op het Colloseum is godzijdank een hotel (Hotel Palazzo Manfredi)! Je kan er dus gewoon zelf ook slapen en van het glamoureuze terras genieten.

La Villa Medici

Rome in 11 scènes
14
Foto © elcruasandeaudrey

Nog niet genoeg dramatische settings op je camera? Probeer dan eens wat fotos te shooten aan de Balustrade van La Villa Medici. Tip: als je ook een cape draagt zal je zeker het nodige drama-level verkrijgen ...

Piazza Navona

Rome in 11 scènes
14
Foto © artribune

Piazza Navona is architecturale parel, maar door het bos van toeristen word je snel afgeleid. Om de schoonheid te herontdekken kan je dus maar beter net zoals in La Grande Bellezza (suprise) midden in de nacht een wandeling maken en in alle stilte van de pure onverstoorde architectuur genieten.

Rome in 11 scènes
14
Foto © movie-tourist

Een van de mooiste beelden is de openinsscène aan de Fontana dell’Acqua Paola, de uitzichten worden secondenlang in beeld gebracht en op de achtergrond hoor je een vrouwenkoor zingen. Die zal je ter plaatse misschien niet onmiddelijk treffen maar het uitzicht is schitterend op zich.

Spaanse Trappen

Rome in 11 scènes
14
Foto © escapewhitkids

When in Rome ... Vergeet vooral je klassiekers niet, die doe je gemakkelijk in de voetsporen van dé klassieke schoonheid Audrey Hepburn in A Roman Holiday. Wanneer je een ijsje gaat eten - en let’s face it, je gaat een ijsje eten - doe dat dan op de Spaanse trappen, probeer de hordes toeristen te negeren en waan je even in Roman Holiday.

Trevifontein

Rome in 11 scènes
14
Foto © The Times

Nog een platgetreden locatie is de Trevifontein ... Toch is dit barokpareltje van Bernini niet te missen. De mogelijkheden om films te ensceneren zijn eindeloos! Steel een camera van een kind als in Roman Holiday, neem een romantische duik in de fontien zoals in La Dolce Vita of gooi misschien toch liever gewoon een muntje in de fontein zoals in Three coins in the fountain. De laatste optie is waarschijnlijk de veiligste aangezien de 2 voorgaanden gigantisch illegaal zijn ... Carabinieri is een leuk woord maar je wil ze niet kwaad maken natuurlijk.

Bocca della Verità

Rome in 11 scènes
14
Foto © The blonde at the film

Nog een lieveling van menig filmmaker en toerist is de Bocca della Verità. De mythe vertelt dat wanneer je je hand in de mond van het sculptuur steekt en een leugen vertelt, je vingers worden afgebeten ... Kortom hier kan je dus flauwe mopjes maken of gewoon even leuk poseren.

PS: vergeet je maatpak niet! En je goed humeur.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten