0
Old World Glamour in Den Haag

Old World Glamour in Den Haag

G
Beauty / Coffee / Deco / Drinks / Fashion / Food / Sleep

5

Je kan er nog net niet aankomen met de Orient Express, maar voor de rest vind je in Den Haag alles wat je nodig hebt om van een tripje richting old world glamour te genieten. 

Den Haag mag zich dan wel niet de hoofdstad van Nederland noemen, maar het is wel de hofstad. Den Haag heeft sinds de 16e eeuw de status van regeringsstad, je vindt er dan ook Paleis Noordeinde, het werkpaleis van koning Willem- Alexander en tal van ambassades. Die positie droeg bij aan de welvaart en ontwikkeling van de luxeindustrie. Het strand van Scheveningen, dat Den Haag onderscheidt van Amsterdam of Rotterdam, is nog een plus. Sinds de 19e eeuw ontwikkelde Scheveningen zich als een luxueuze badplaats. Wil je eens proeven van al die grandeur van Den Haag, dan moet je in het historische Hotel des Indes zijn. 

Hotel des Indes

Old World Glamour in Den Haag
5
Foto © Isabelle Leempoels

Al 134 jaar is het Hotel des Indes de vaste verblijfplaats voor politici, sterren of leden van koninklijke huizen, wanneer ze in Den Haag zijn. De lijst is lang en indrukwekkend, maar vooral de beroemde ballerina Anna Pavlova, Josephine Baker, Mata Hari en Audrey Hepburn spreken tot de verbeelding. Die laatste verbleef er graag omwille van haar Nederlandse roots. Naar Anna Pavlova, die er kind aan huis was en er zelfs overleed, werd de sigarenkamer vernoemd. Ja er is een sigarenkamer, waar je je volledig in stijl kan terugtrekken. Old world glamour, toch? 

Old World Glamour in Den Haag
5
Foto © Isabelle Leempoels

Als je geen roker bent, maar toch eens wil proeven van een elegante (en tikkeltje decadente) ervaring, dan kan moet je in de lounge des Indes aanschuiven voor de High Tea. Met mijn partner in tea-time bracht ik een namiddag door aan zo’n rond tafeltje. Uitgedost als 2 Audrey Hepburns werden we 3 uur lang verwend met verschillende thees en gerechtjes. De High Tea bestaat uit 4 gangen, van hartig naar zoet, die steeds begeleid worden door een aangepaste thee. Ondertussen kan je genieten van het royale interieur. Het gebouw werd in 1858 gebouwd door Baron van Brienen, de persoonlijke adviseur van koning Willem III. Het interieur is amper aangepast en de theelounge is dan ook de voormalige ingang naar de balzaal.

Ook ’s avonds komt de elegance van weleer weer volledig tot zijn recht in de boudoir lounge. De cocktails zijn kleine kunstwerkjes om van te genieten terwijl je je inbeeldt hoe Anna Pavlova aan de bar zou zitten. 

Verder in Den Haag:

Het meisje met de Parel

In het Mauritshuis kan je het wereldberoemde schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer en tal van andere kunstwerken uit de gouden eeuw gaan bewonderen.

Piet Heinstraat

Old World Glamour in Den Haag
5
Foto © Isabelle Leempoels

De hippe Piet Heinstraat rijgt de ene na de andere designwinkel aan elkaar. Je vindt er hebbedingen voor elk budget, maar stiekem ben ik vooral fan van de etalage van Ditjes & Katjes. Ja, Den Haag heeft een waar kattencafé! Hier kom je gezellig een koffie of een wijntje drinken, terwijl je de kat op je schoot kan aaien, awwww…

Eten en drinken

Old World Glamour in Den Haag
5
Foto © Isabelle Leempoels

Van een zonnig en rustig terras aan het water genieten, doe je bij Cortenaer. Ook binnen is het aangenaam zitten in het designinterieur. Lekker adresje voor een gevarieerd ontbijtje met Toast Avocado, Boekweit-pannenkoeken of huisgemaakte granola. Fans van de rawfood keuken moeten eens binnenspringen bij Saplab Slowjuice, waar 2 stralende zusjes je voorzien van vitamines in de vorm van sapjes, smoothies en acai bowles. Genoeg gedetoxt? Dan heb je een bezoekje aan Frites Atelier verdient, ja ook hier biedt Sergio Herman haute cuisine frietjes aan. Den Haag is tenslotte ook de plek bij uitstek om van de Indonesisch keuken te genieten. Als havenstad was het de eerste halte voor de boten die uit Indonesië kwamen, bij Garoeda vind je het beste uit de Indonesische keuken.

Winkelen

Aangezien we liever niet naar huis gaan zonder een mooi souvenir, zijn er nog enkele niet te missen winkeltjes om te bezoeken. Kijk uit voor de etalage van Pauw, want je dreigt er uren voor te staan, gehypnotiseerd door de stukken van Dries Van Noten, Marni, en gelijken. De beauty addicts zijn dan weer verplicht om langs Soap te gaan om een nicheproduct te scoren of voor het huismerk. Alles op één plek vind je bij Concept Store by OPV: vintage designstukken, fietsen, kleding of een koffietje … Probeer daar maar eens met lege handen te vertrekken!

Wanneer trek jij naar Den Haag? 

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

21.03.2018 - 30.05.2018

Female street art expositie

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten