0
Miami Beaches

Miami Beaches

G
Sleep

7

Als je aan Miami denkt, denk je onmiddellijk aan the beach life. En terecht, want Miami heeft wondermooi azuurblauw water en met palmbomen overladen stranden!

Uiteraard wil je niet zomaar om het even waar je handdoek neerleggen, voornamelijk omwille van de drukte en het soms ietwat opmerkelijke publiek op sommige locaties. Niet iets waar je nu meteen naar op zoek bent tijdens een welverdiende vakantie. Ik laat je daarom tijdens dit artikel wegdromen bij enkele heerlijke en rustige stranden in Miami. Have fun and stay salty!

Miami Beaches
7
Foto © Eefje Maes

Ocean air, salty hair

In het zuidelijke deel van Miami Beach vind je weinig plekken waar je écht tot rust kan komen. Doordat in dat stuk het overgrote deel van de hotels ligt, zit het er namelijk vol met toeristen. Gelukkig is Miami Beach enkele tientallen kilometers lang en wordt het naar het noorden toe geleidelijk aan rustiger. De plekjes die je daar kan opeisen, zijn heerlijk. Water voor je uit, wit zand tussen je tenen en palmbomen op de boardwalk achter je... Genieten maar!

Je kan er niet onderuit: Miami Beach is de beste plek om te zwemmen. Doordat de zee lang ondiep blijft, is het heldere water er zalig van temperatuur. Meestal klotsen de golfjes gezapig op het strand, maar om de zoveel tijd trekt de wind aan en dan kan je plezier hebben in de golven. Als je het graag rustiger hebt, zoek je North Beach op. Je kan kiezen tussen een comfortabel bedje of gewoon back to basics je strandhanddoek uitspreiden aan het water. Hier vind je niet meteen de classic beachbarretjes, maar op wandelafstand heb je genoeg winkeltjes, restaurants of wat je ook maar zoekt.

Address? Collins Ave. -46th st. to 78th street, Miami Beach.

Miami Beaches
7
Foto © Eefje Maes
Miami Beaches
7
Foto © Eefje Maes

Find me under the palms

Crandon Beach in Key Biscayne is my happy place. Het is hét mooiste strand van Miami. De enige stress die je hier zal ervaren, gaat gepaard met de volgende vraag: “Onder welke palmboom ga ik liggen?” Jawel, je leest het goed: palmbomen op een wit strand.

In alle openheid, het zeewater moet hier wat onderdoen vergeleken met Miami Beach voornamelijk omwille van de bodembegroeiing die het blauwe water wat verstoort. Desondanks blijft dit toch mijn favoriete strand.

Als je hier tijdens de week naartoe gaat, lig je er zo goed als alleen. Gewoon jij, je partner, een rustig strand met palmbomen en een picknickmand. Kan het nog romantischer? 

Ook heel charmant zijn de vaste BBQ’s die je verspreid kan terugvinden. Heel wat locals nemen zelf hun houtskool, vlees, groenten, en drankjes mee om hier samen gezellig te koken. Aangezien er geen winkeltjes of restaurants in de buurt zijn (het strand ligt immers in een natuurpark) is dit een geweldige optie.

Address? 6747 Crandon Blvd, Key Biscayne.

Miami Beaches
7
Foto © Eefje Maes

Tropic like it’s hot

In Coral Gables, het zuiden van Miami, heb je een enorm schattig strandplaatsje met de naam Matheson Hammock Park. Naast de grote Atlantische oceaan, tussen de palmbomen, vind je een klein aangelegd strandje met karakter. Beeld je van bovenaf beschouwd een donut te midden van de zee in. Voor sommigen misschien ook niet onbelangrijk: dit strandje is ideaal voor kinderen want het water is ondiep en doordat het afgesloten ligt, blijft het allemaal overzichtelijk. Toch maar niet op het strand liggen tussen de spelende kindjes? Ga er dan zeker eens langs tijdens de week. Heerlijk rustig!

Ik blijf hier altijd tot sunset. De magische kleuren van Miami komen hier helemaal tot hun recht. Aansluitend kan je er vers gevangen vis eten in de Red Fish Grill dat net naast het strand ligt.

Address? 9610 Old Cutler Rd, Coral Gables.

Miami Beaches
7
Foto © Eefje Maes
Miami Beaches
7
Foto © Eefje Maes

Al aan het wegdromen? Houd dan mijn travelstories en Instagram-account zeker in de gaten, want er zijn nog meer paradijselijke plaatsen te ontdekken in Miami.

Tot snel onder de palmbomen!

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

21.03.2018 - 30.05.2018

Female street art expositie

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten