0

#LoveTirol: The Embrace of the Mountains

G

12

The hills are alive!

Mijn Tiroolse gids Anne slaakt een zucht van verlichting wanneer de bergen langzaam beginnen op te doemen tijdens onze rit van München richting Tirol. De Oostenrijkse verklaart zich nader. Tijdens en na haar studies heeft ze een tijdje in Breda en Londen gewoond, maar in het vlakke landschap met die uitgestrekte horizon miste ze de hug of the mountains

#LoveTirol: The Embrace of the Mountains
12
Foto © Isabelle Leempoels

Uhu - ik knik begrijpend - but we both know, I don’t really get it ... yet. Niet meteen iets wat ik mij kon inbeelden, maar voor haar was de horizon een bedreigend fenomeen. Eenmaal aangekomen op het dakterras van het Adler Hotel met een 360 graden panoramaview over de prachtige bergen, kreeg die omhelzing al wat meer vorm.

#LoveTirol: The Embrace of the Mountains
12
Foto © Adler
#LoveTirol: The Embrace of the Mountains
12
Foto © Adler

Helemaal geborgen voelde ik mij pas de volgende morgen, toen ik in mijn kamer ontwaakte met zicht op de opkomende zon achter de bergen, wat een comforting feeling indeed. Die stille, enorme bergen rondom ... Met hun natuurlijke bronnen en ijskoude bergriviertjes. 

De bergen zijn niet alleen een streling voor het oog en een heerlijke achtergrond voor al je Instagram foto’s, je kan er ook elke avontuurlijke activiteit doen. Als city girl was ik al pretty proud op mijn high heel hiking skills, maar de skipistes met een mountainbike afdalen was dan weer net iets te veel gevraagd voor deze ontluikende avonturier ... #babysteps.

On top: Nordkette

#LoveTirol: The Embrace of the Mountains
12
Foto © Nordkette

Het rijke aanbod van activiteiten biedt zeker genoeg opties, voor eender welk level van excercise je voor ogen hebt. Wil je enkel je ogen wat trainen, dan kan je al heerlijk genieten van het zicht uit de skiliftjes en ondertussen je heart rate wat opdrijven wanneer je de mountainbikers de steile pistes ziet afdalen. De Nordkette (Jewel of the Alps) in Innsbruck is een absolute aanrader.

Je hebt het bruisende studentenstadje aan de voet van de berg, dan neem je het hypermoderne liftje van sterarchitecte Zaha Hadid, dat je 2000 meter hoog brengt. Architectuurliefhebbers zullen al tevreden zijn wanneer ze het stationnetje zelf zien, de minimalistische betonstructuur en de organische glazen vormen verwijzen naar de ingang van een gletsjer, picture perfect. Uiteraard is vooral het uitzicht vanop de top priceless

And Action! Ice-Q

#LoveTirol: The Embrace of the Mountains
12
Foto © Ötzal

Feeling on top of the world makes you hungry (or is it because of the jumping up and down for the perfect shot?). Gelukkig blijkt elke mountain top ook voorzien van een culinair hoogtepunt! I smell dinner with a view!

#LoveTirol: The Embrace of the Mountains
12
Foto © Ötzal
#LoveTirol: The Embrace of the Mountains
12
Foto © Ötzal

De ultieme highlight van mijn Tirol tripje was dan ook het restaurant Ice-Q op de Gaislachkogl in Sölden, waar de opnamens van Bond, yes James Bond, nog maar net waren afgerond! Het zal je niet verbazen dat deze locatie als set werd gekozen voor de upcoming 007 movie, spectre! De architectuur, het interieur en de scenery stralen de gedroomde vibes uit die de Bond movies zo aantrekkelijk maken en de realiteit doen vergeten.

#LoveTirol: The Embrace of the Mountains
12
Foto © Isabelle Leempoels
#LoveTirol: The Embrace of the Mountains Isabelle Leempoel belmodo
12
Foto © #LoveTirol: The Embrace of the Mountains Isabelle Leempoel belmodo

From where I stand: Highline 179

#LoveTirol: The Embrace of the Mountains
12
Foto © Highline 179

Wil je nog eventjes met de voetjes van de grond blijven? Dan mag je Highline 179 zeker niet missen, de high-tec structuur en dramatische diepte hadden eigenlijk evengoed in de Bondfilm kunnen voorkomen. De hangbrug is de langste suspended voetgangersbrug in Tibetaanse stijl van heel de wereld! De 406 meter lange brug overbrugt 2 valleien en een diepte van 114,6 meter.

Door de seethrough floor voel je de draw of the deep door heel je lijf! Echt spectaculair, zeker als er wat wind staat, dan kan de brug tot 6 meter naar links en rechts schommelen, dus keep it cool, 007.

Extreme Water joy in Sölden

#LoveTirol: The Embrace of the Mountains
12
Foto © Adidas

Ter land, ter zee of in de lucht, kies maar! In de wilde maar, gorgeous waters kan je raften, kayakken of gewoon heerlijk zwemmen. In Ötztal vind je de wilde Wellerbrücke, waar elk jaar dappere (of coco-crazy) kerels met de kayak de wilde watervallen afdalen tijdens de Adidas Sickline Extreme Kayak World Championships

Me-time in het Lech natuurpark

Allemaal leuk om op afstand te zien, denk je dan terecht. Als je gewoon rustig pootje wilt baden, moet je absoluut naar het magnifique Lech natuur reservaat! Melkachtig blauw-groen water, kleine eilandjes verspreid over de brede Lech rivier en een pracht aan fauna en flora. Ideaal om weg van alles en iedereen, te zonnen, picknicken en je boekje boven te halen! Laat die zorgen maar meevoeren met de stroom, it’s #MeTime.

Ik ga naar Tirol en ik neem mee:

Don’t let some adventure, height or wind stop the fashionista-instinct! Een rokje in de bergen is een uitstekend idee en levert prachtige Monroe-momentjes op op de Highline, bergschoenen zijn zeker geen overdreven luxe, maar sinds deze zomer de Teva een must is, ben je voorzien van ideale adventure shoes! (#TtTtT: Take the Teva to Tirol! ) 




Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten