Hier drink je de beste cocktails

G
Drinks

7

Een cocktail kan al eens smaken in het weekend (en in het midden van de week). En als we ze niet zelf moeten maken, dan nog net ietsje beter.

Wij zochten voor jullie de leukste cocktailbars met bijpassende cocktails!

Private Bar Appelmans, Antwerpen

The Private Bar maakt deel uit van Brasserie Appelmans. Je geniet er van een heerlijke cocktail of een glaasje wijn. Elke vrijdag en zaterdag kan je terecht op het tweede verdiep van de brasserie om cocktails te drinken bij The Private Bar. 

Een cocktail die hier wel op de kaart zou passen is de Cointreau Fizz Peach:

  • 50 ml Cointreau
  • 10 ml vers limoensap
  • 5 druppels rozenwater
  • 40 ml puree van witte perzik 
  • 50 ml bruiswater 
  • Garnering: gedroogde rozen of verse munt
Cointreau Fizz Peach
7
Foto © Cointreau

Vul een glas met ijs. Voeg de Cointreau, het sap van een halve limoen, enkele druppels rozenwater en de puree van perzik toe. Werk af met spuitwater. Even roeren en garneer met gedroogde roosjes of verse munt. 

Koks & Tales, Hasselt

Geniet van een heerlijke cocktail in het prachtige interieur van Koks & Tales. Het is volledig geïnspireerd door de jaren dertig van de vorige eeuw. Er staan telkens 12 cocktails op de kaart van deze bar, waaronder enkele maandelijke suggesties.

Er is een grote kans dat de Pimm’s Jug hier ook ooit deel van uitmaakt!

  • Pimm’s
  • Ginger ale (of witte limonade)
  • Ijs en fruit naar keuze
Cointreau Fizz Peach
7
Foto © Cointreau

Ga voor 1/3 Pimm’s, 2/3 ginger ale (of witte limonade) en wees creatief met het pimpen van je cocktail. Pimm’s kan ook in een karaf geserveerd worden: Hou je aan 1/3 Pimm’s, 2/3 ginger ale en vul aan met veel ijs en fruit naar keuze.

Limonada, Gent

Limonada in Gent is waarschijnlijk de bekendste cocktailbar van de Arteveldestad. Je drinkt er unieke drankjes in nog uniekere ‘glazen’. Hier sta je niet versteld van een mariabeeldje of een suikerspin! Natuurlijk serveren ze er ook simpele cocktails en de classics.

De Cavaillon Elixir de Spa zou hier perfect geserveerd kunnen worden.

  • 1 meloen
  • 4 cl Elixir de Spa
  • 4 cl ginger ale
  • 3 cl limoensap
  • enkele takjes verse munt
Cointreau Fizz Peach
7
Foto © Cointreau

Snijd een cirkel uit de bovenkant van de meloen ter grootte van je staafmixer en verwijder de pitjes met een grootte van je staafmixer en verwijder de pitjes met een lepel. Zet de mixer in de meloen en mix langs de binnenkant tot er voldoende sap vrij is gekomen. Houd het sap apart en meet 4 cl af. Vul de meloen met ijs en giet er de Elixir de Spa, de ginger ale, het limoensap en 4 cl meloensap over. Roer even om. Werk af met enkele takjes verse munt en een dik rietje.

Bar des Amis, Gent

Iedereen die ooit al eens naar de Gentse Feesten ging, ging sowieso al eens langs bij Polé Polé. Bar des Amis is van dezelfde eigenaar en staat garant voor vele topfeestjes in de studentenstad.

Een Aperol Spritz zou hier niet misstaan op het cocktailmenu:

  • Prosecco
  • Aperol
  • Spuitwater
Cointreau Fizz Peach
7
Foto © Cointreau

Ga voor drie delen prosecco en een deel Aperol. Werk af met een scheutje spuitwater. Heerlijk bij bruschetta’s!

Jigger’s, Gent

Jigger’s The Noble Drugstore biedt je heerlijke en echt unieke cocktails aan. De bar ligt lichtjes verscholen in Gent, maar is zeker het ontdekken waard. Je kan er pas binnen nadat je aangebeld hebt. 

De Bijou Cocktail is de klassieker op hun kaart:

  • London Dry Gin
  • Green Chartreuse
  • Sweet vermoutch
  • Orange bitters
Cointreau Fizz Peach
7
Foto © Cointreau

Gebruik een glas die ijskoud is zodat de cocktail niet te zoet wordt. Giet gelijke delen gin, green chartreuse en vermouth samen. Werk af met orange bitters.

The Pharmacy, Knokke

Deze cocktailbar vind je niet zo gemakkelijk terug. The Pharmacy doet zijn best om zijn adres geheimd te houden. Je drinkt er uitzonderlijk lekker cocktails van de hand van Hannah, die ooit uitgeroepen werd tot Beste Bartender van België.

Jan, de vader van Hannah, is een echte Negroni-believer. Zo maak je de Negroni Classic volgens hem:

  • Ijsblokjes
  • Campari
  • Rode vermout
  • Gin
  • Schijfje sinaasappel
Cointreau Fizz Peach
7
Foto © Cointreau

Voeg 3 cl Campari, 3 cl Rode Vermout en 3 cl gin samen. Voeg voldoende ijsblokjes toe en roer 30 seconden. Werk af met het schijfje sinaasappel.

Deze spots ontdek je trouwens ook op onze Belmodo Hotspots App!

Geschreven door Laura De Smet



Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


Faux Fur Pompoms - Fringes



Shop now
Wedstrijden
Agenda



Win een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen


Win een Yoga™ Book van Lenovo

Deelnemen

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer

Guest editor

Maaike Van den Abbeele

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Deliveroo-voucher t.w.v. € 100

Deelnemen


Win een Yoga™ Book van Lenovo

Deelnemen
Agenda

22.02.2017 - 28.02.2017

Fashion Week: Milaan

17.02.2017 - 21.02.2017

Fashion Week: London

29.01.2017 - 29.01.2017

Exclusieve Yarnsale by LN|Knits

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo