0

Eindhoven: meer dan alleen gloeilampen

G
Sleep

1

Citytrippen bij onze Noorderburen hebben we allemaal wel vaker gedaan. Vanaf nu kan je Eindhoven toevoegen aan je Hollandse to-dolijst. Volg mij!

Jezelf lekker stuffen met heerlijk eten, veel kunnen shoppen en nadien in een heerlijke hotelkamer binnenstrompelen en kunnen neerploffen in een overload aan lakens en kussens zijn de belangrijkste ingrediënten van een geslaagd weekendje weg.

Speciaal voor mijn Belmodo lovers heb ik de beentjes gestrekt en ben ik eropuit getrokken in de Hollandse lichtstad Eindhoven. Als je tegen je grootouders over deze stad begint, wees dan maar zeker dat de woorden 'eerste gloeilamp' niet veraf zijn. Laat die oudjes maar zwetsen ik heb wel wat anders ontdekt daar ver voorbij 'de Limburg'. 

Voor we een stapje in de wereld zetten, is het tijd om in te checken in mijn favoriete hotel in Eindhoven. Automatische schuifdeuren open u want we zetten voet in het Pullman Eindhoven Cocagne hotel. De 'welcomers', de Colgate smile people achter de balie, verwelkomen je met open armen. Pal in het centrum dichtbij alle hotspots, beter kan je niet hebben. Dit is het perfecte hotel voor de chique meneren en businessmen, maar ook voor weekendgangers zoals ik. 

Wanneer je de deur naar het slaapwalhalla opent en er je prachtige kamer kan ontdekken, is de verleiding groot om een dutje te doen of een lange douche te nemen. Be strong travellers dat is voor vanavond. Eerst hebben we een heleboel te ontdekken. Follow me!

Het eerste wat ik telkens wil doen na het inchecken in mijn hotel, is ergens lekker gaan eten. Het toeval wil dat het net lunchtijd is so let's eat! Buiten de landsgrenzen is het altijd fijn om unieke restaurantjes op te sporen. Kazerne is er zeker zo ééntje. Deze omgebouwde brandweerkazerne host zowel een uniek restaurant als verschillende expositieruimtes. Je kan hier terecht voor een glaasje, lunch en zelfs diner. Zin om tussen design en art gezellig te tafelen? 

Daarboven is Kazerne een trouwe deelnemer bij grote culturele events zoals Dutch Design Week, die loopt van zaterdag 17 tot en met zondag 25 oktober 2015 en het wereldbekende lichtfestival GLOW

Na een gezonde lunch is het tijd om eindelijk de stad te verkennen. Het centrum en 't Zuid zijn voor straks, we trekken naar dé hipster wijk van Eindhoven: Strijp-S. Hier is altijd wel iets te doen, blame them hipsters. Toffe events, zalige feestjes of alternatieve marktjes. Alles wat hot & happening is, ook tijdens #DDW2015, gebeurt hier. Zin in bagels check, hautedogs check, hippe koffie's check en local designers dubbel check!

De leukste én grootste winkel hier op Strijp-S is de Urban Shopper. Een lange hal met daarin allemaal leuke concept stores. Je kan er je haar laten knippen, een tattootje laten neerpennen, wat nieuwe meubels shoppen én natuurlijk heel wat fashion bijeen sprokkelen. Allemaal kleine brands en initiatieven onder 1 dak. 

Het is nu al 15u gepasseerd, dus dringend tijd voor een lekker kopje koffie. If not, sta ik niet in voor de gevolgen en mijn crankiness. Nu we ons toch bevinden in de hipster wijk van Eindhoven zou het niet moeilijk mogen zijn om ons een tof koffiehuisje te vinden. Nog terwijl ik deze zin aan het afronden ben, heb ik al een klein huisje in mijn vizier. Hoe kan het ook anders! Deze kleine stek heet simpelweg 't Koffiehuisje. Blijkbaar de kleinste espressobar in town. Wanneer ik volledig uitgeteld en hunkerend naar koffie de trapjes opklauter, valt mij op dat het inderdaad ontworpen is voor smurfen. Gevestigd in het puntje van het Ketelhuis op Strijp-S heb je een mooie uitkijk over het terrein.

Hier kan je gezellig ontbijten, lunchen, sapjes sippen en natuurlijk mijn broodnodige koffie's nuttigen. Weer helemaal opgewarmd, kunnen we verder Eindhoven gaan ontdekken. 

Let's go into the mountains! Na Stijp-S helemaal leeggeroofd te hebben, trekken we de bergen in. Nu niet denken dat we de Hollandse Pyreneeën gaan beklimmen. Neen, enkele toffe straatjes in Eindhoven hebben de namen Kleine Berg, Grote Berg en Bergstraat gekregen. Vraag me niet waarom, want veel berg is hier niet te zien. In deze toffe buurt vind je vooral grote merken en bekende winkelketens. Het moet niet altijd couture zijn!

En plus kan je hier ook het Philips museum een bezoekje gaan brengen. Zoals ik al eerder zei, heeft Eindhoven veel meer te bieden dan enkel gloeilampen, maar het is zeker de moeite waard om de technologische vooruitgang door de jaren heen met eigen ogen te bewonderen.

"Neen joh! Ik heb geen menukaart. De klanten stellen hier zelf hun drankjes samen! Is zowel leuk voor hen als voor mij." - Berlin Bar 5611

Mijn favoriete drankje van het moment? Yaas, nog steeds mijn frisse gin-tonic. Naar wat gaan we dan op zoek? Een Gin & Tonic bar, weeral goed geraden! Een toffe bar die me werd aangeraden in het Pullman Eindhoven Cocagne hotel is de Berlin Bar 5611. Een volledige muur gevuld met alle mogelijke gin's, a dream come true. Je kan het zo zot niet bedenken of de gekke barman flanst jouw drankje in enkele seconden in elkaar. Tussen al het shaken, schudden en flamberen van alcohol stelde ik hem snel 1 vraagje omdat ik het als Belmodo reporter niet kon laten.

Waarom heb je ervoor gekozen geen menukaart te gebruiken?

"Ik ben gepassioneerd door gin's. Ik bedenk graag nieuwe combinaties en mix alles bij elkaar tot een spannende, nieuwe drank. Een menukaart werkt beperkend en ik wil aan elk individu het perfecte drankje kunnen bieden. Sommige mensen hebben het graag bitter, anderen zoet en dan heb je natuurlijk nog de vraag hoe bitter of hoe zoet je hem dan wil? Daarbovenop maak ik ook zelf likeuren om deze te integreren in mijn cocktails. De klanten aan mijn toog vertellen me welke smaken ze lekker vinden en ik maak er een mooi geheel van. Lekker én het brengt ambiance!"

De volgende die verkondigt dat shoppen, eten en sightseeing niet vermoeiend is, krijgt een pak slaag van mij. Ladies out there, jullie begrijpen mij wel. Na een dag zoals deze heb je nood aan een beetje rust en pure verwennerij. Wat is er dan beter dan een setje zachte handen die je eens goed onder handen nemen? Het Pullman hotel heeft zijn eigen spa. Een gezichtsbehandeling, massage, een duik of wat zweten in de sauna... I have done it all

Met een rode kop, een coupe vol massageolie en schattige hotelslippers aan, sluit ik mijn Hollands weekendje weg af in schoonheid. Alle gekheid op een stokje: in elk geval een aanrader.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten