0

Dit is dé vakantiebestemming van 2018

G
Coffee / Drinks / Fashion / Food

1

Wie Instagram nauw in de gaten houdt, weet dat Mallorca the new place to be is! De zomervakantie mag dan wel afgelopen zijn, maar dat betekent niet dat we niet meer kunnen wegdromen van een verblijf op het mooie Mallorca. 7 redenen waarom ook jij naar dit Spaanse pareltje zal willen reizen. 

1. Palma de Mallorca is een prachtstad

Vraag het aan eender welke local en die zal het bevestigen: Palma – de hoofdstad van Mallorca – wordt ook wel gezien als het bruisende Barcelona van twintig jaar geleden. Wij kunnen dat alleen maar bevestigen, zeker op vlak van shoppen, eten en relaxen. Do we need more? 

Je vindt niet alleen álle grote modehuizen in Palma, maar ook foodlovers bevinden zich in culinary paradise. Zowel fans van gezonde voeding – raw, vegan, glutenvrij,… – als Bourgondiërs vinden er meer dan hun gading. 

2. Mallorca kent ontelbaar mooie stranden

Wie fan is van azuurblauw water en uitgestrekte stranden, zit op Mallorca meer dan goed. Mag het net dat ietsje meer zijn? Dan raden we Formentor aan. Het tropische strand ligt helemaal in het noorden, in een baai waar de rich & famous een geweldig mooie villa hebben. Dan wéét je dat je goed zit. Ga zéker lunchen op het terras van Hotel Barcelo met uitzicht op de bergen en de baai. Niemand minder dan Grace Kelly deed het je voor. 

3. Het eiland is ge-wel-dig fotogeniek

Helloooo, Insta-worthy pictures! Er gaat geen moment voorbij dat je niet op camera zal willen vastleggen. Offline genieten hoort er uiteraard bij, maar toch kan je het nauwelijks laten om al die mooie huisjes, tropische uitzichten voor jezelf te houden. Breng zeker een bezoekje aan het kunstenaarsdorp Deia. Daar voelt het alsof je door een filmset uit de jaren zestig wandelt: van de groene vallei tot de kleurrijke bloemen en de pittoreske terrasjes van de talrijke tóp restaurants. 

Nog een absolute beauty is het dorpje Fornalutx, dat een aantal jaren geleden nog werd uitgeroepen als het mooiste dorp van heel Spanje. 

4. De rust

Het Spaanse Mallorca is dan wel drie keer zo groot als Ibiza, maar is in vergelijking tot het buureiland bijzonder rustig te noemen. Oké, je hebt uiteraard ook toeristische plekken in Mallorca, zoals party central El Arenal of het mooie Cala d’Or, maar als je die plaatsen wat mijdt, kom je amper een toerist tegen. Mallorca heeft heel wat afgelegen baaitjes die je zelfs hartje zomer vaak helemaal voor jezelf hebt. Buiten het hoogseizoen nemen je kansen bovendien alleen maar toe. Just think about it: een privéstrand met wit zand en een rotsrijke omgeving. Hea-ven! 

5. De mooie natuur

De natuur is enerzijds wild (aan de westkant), maar ook tropisch wanneer je meer naar het oosten gaat. Je kan er heerlijk wandelen en misschien nóg beter fietsen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Serra de Tramuntana, een bergketen dat door UNESCO de World Heritage Status kreeg toegekend. Vanop de berg Puig de Massanella heb je trouwens een geweldig mooi uitzicht over het eiland. 

6. Mallorca leent zich perfect voor een roadtrip

Omdat Mallorca relatief klein is, goede wegen heeft en je gemakkelijk – én goedkoop – een wagen kan huren, leent het eiland zich perfect voor een rasechte roadtrip. Kies je voor de leuke weggetjes langs de kust en vermijd je de snelwegen, dan is een rondje om het eiland zo’n 350 kilometer. Je passeert ondertussen mooie stadjes, dorpjes, baaien en tal van andere bezienswaardigheden, ideaal dus als je veel wil zien in een korte tijd! 

7. Het eiland is bijzonder geliefd

Wij zijn niet de enige die staan te springen voor een reisje naar Mallorca. Het eiland dat slechts 3 uur verwijderd is van Brussel, werd al door heel wat bloggers geliket

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten