0

De leukste wijnbars

G
Drinks

5

Na het werk, op een zonnige namiddag of al om half 12 (mij best), ... er is altijd wel een goede reden om in een goed wijnbar neer te strijken. Hier vind je de leukste barretjes.

Zware werkdag, als laatste vertrokken en niemand die nog overbleef om getuige te zijn van de bergen werk die je verzet hebt? Wanneer je de deur achter je dichttrekt, weet je al dat je onderweg naar huis op een terrasje zal verzeilen met een goed glas wijn. En dat heb je verdient ook! Bel je vriendin op en spreek dus maar af op 1 van deze adresjes.

Rubis Winebar, Brussel

de leukste wijnbars
5
Foto © Rubis Winebar

Rubis Winebar is met voorsporng 1 van mijn favoriete adresjes in Sint-Gillis. Je hoeft geen wijnkenner te zijn want de sympathieke uitbater haalt alles uit de kast om een wijntje naar je smaak te vinden en geeft je er een mini-cursus bovenop. Het kleine terrasje is op zonnige dagen het levendige middelpunt van de buurt en dé plek om alle hipsters van Brussel te spotten.

Wine & Design, Waterloo

de leukste wijnbars
5
Foto © Dorothy dancing

Dromen over je nieuwste interieur bij een lekker glaasje wijn? I’ll sign for that. Bij Wine & Design heb je het beste uit 2 werelden, de wijnbar wordt uitgebaat door een bureau van interieurarchitectecten. Ze verzamelen er niet alleen de mooiste designobjecten, maar ook de fijnste wijntjes, kaasjes en tapas. Geen probleem dus als je niet snel kan beslissen over wat je met je interieur gaat doen, want op het met vuurtjes verwarmde terras kan je nog lang nadenken.

Divin by Sepi, Antwerpen

de leukste wijnbars
5
Foto © Divin by Sepi, Antwerpen

De Iraanse schone Sepideh Sedaghatnia was sommelier bij ‘t Zilte, waar ze in 2013 werd uitgeroepen tot sommelier van het jaar. Maar je kent haar misschien beter van Mijn Pop-Uprestaurant? Sinds april heeft ze haar eigen wijnbar, Divin by Sepi, in Antwerpen, redenen genoeg om eens bij deze klassedame langs te gaan.

Belgian Wines, Antwerpen

Wijntje drinken op 't Eilandje? Dan kan je bij Belgian Wines terecht. De jonge sommeliers Jonas en Jens opende er een bar met een trendy interieur, een fantastisch terras en vooral lekkere Belgische wijnen. Niet zo verbaasd zijn, de Belgische wijnen zijn aan een opmars bezig en in combinatie met een Belgische kaas ben je snel verkocht.

ONA, Gent

de leukste wijnbars
5
Foto © ONA

Bij het gezellige ONA in Gent kan je een ruim aanbod biologische wijnen ontdekken. Het aanbod bestaat uit authentieke Europese wijnen vervaardigd door kleine boeren met een grote passie voor hun vak. De jonge bezielers, Ona & Arne, zoeken steeds naar zuivere, originele wijnen vol smaak en karakter.

Santé! 
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten