0
De favoriete hotspots van Dorothee Dauwe

De favoriete hotspots van Dorothee Dauwe

G
Coffee / Drinks / Food

5

Dorothee Dauwe herken je meteen aan haar stem én aan haar aanstekelijke lach, deze coole chick presenteert namelijk op muziekzender Qmusic. Dat deze busy lady ook zot is van Brussel en van aperitieven in de zon, dat wist je misschien nog niet? 

Hoog tijd om bij te kletsen met miss Dauwe en haar eens te vragen naar haar favoriete hotspots in onze hoofdstad aka haar hometown. Want is er een beter moment dan de zomer om gezellig op stap te gaan in Brussel? Ik dacht het niet neen! 

Dorothee is ongetwijfeld de ideale persoon om je op sleeptouw te nemen doorheen Brussel. “Ik heb hier zelf gestudeerd en mijn lief ook en dan zijn we hier, ja… blijven plakken hé. Na die studententijd was het heel even wennen omdat je de stad om een nieuwe en andere manier leert kennen. Maar tegenwoordig kan ik me echt niet inbeelden dat ik ergens anders zou wonen.”

De favoriete hotspots van Dorothee Dauwe
5
Foto © Vincent Van den Dries
De favoriete hotspots van Dorothee Dauwe
5
Foto © Vincent Van den Dries
De favoriete hotspots van Dorothee Dauwe
5
Foto © Vincent Van den Dries
De favoriete hotspots van Dorothee Dauwe
5
Foto © Vincent Van den Dries

“Ik sta zeker te springen om nieuwe dingen te leren kennen, zoals nu Là Haut-Viage, maar keer even graag terug naar mijn lievelingsplekjes waar ik weet wat ik kan verwachten.” Ik ben eens benieuwd! 

Mok

“Hier kom ik graag met vriendinnen ontbijten voor het werk. Het voordeel van wat later te beginnen én van een groep vrienden hebben die wel eens van thuis kunnen werken of freelancer zijn. Soms hoef ik niets eens te bestellen en wordt er zomaar al een toast avocado voor me klaargezet. Blijkbaar herkennen ze me hier wel al! Het meisje dat hier werkt, heeft trouwens haar eigen website Yosogreen waar je het recept voor de perfecte toast avocado kan vinden.”

Adres: Antoine Dansaertstraat 196,1000 Brussel

De Noordzee

“Hier kom ik altijd wel iemand tegen, zeker op zondagnamiddag. Dit is de vaste stek van mij en mijn lief voor een wijntje met garnaalkroketten of kibbeling. Ben je hier op zaterdag, dan haal je meteen ook verse bloemen, fruit en groenten op de markt. Handig!”

Adres: Waterloolaan 44, 1000 Brussel

Café Belga

“Een net iets grotere commitment wat niet knal in het centrum maar met de bus ben je daar in no time. Eigenlijk is dit een beetje een bruin café maar met een geweldig terras vlakbij de vijvers van Elsene. Zalig om eerst te gaan wandelen en hier dan even te bekomen.”

Adres: Eugène Flageyplein 18, 1050 Elsene

Resto Henri

“Hier bestel ik altijd steak tartaar. Altijd!”

Adres: Vlaamsesteenweg 113, 1000 Brussel

Café Walvis

“Een klassieker wanneer je halt houdt in Brussel. Ook de ideale plek om iets te gaan eten wanneer je eens geen zin hebt om te koken maar ook geen zin hebt om ‘op restaurant te gaan’.

Adres: Antoine Dansaertstraat 209, 1000 Brussel

Gaston

“Vrij nieuwe plek in Brussel met heerlijke ijsjes en een terras dat recht uit een boekske lijkt te komen. Ik neem wel eens een boek mee en dan nestel ik met in één van de strandstoelen rond de vijvers op de Vismarkt.”

Adres: Baksteenkaai 86, 1000 Brussel

Wat er deze zomer nog op het programma staat naast terrasjes doen? “Een maand vrij hebben, is voor mij nodig om er even hélemaal uit te zijn. Ik spaar mijn vakantie graag op omdat ik merk dat ik er nood aan heb.” Groot gelijk!

"Altijd stad, no way strand"

“Ik ben nogal slecht in ver-weg-reizen omdat je die goed moet plannen op voorhand. Geef mij maar citytripjes die ik last minute kan boeken.” Je was net nog in Kopenhagen, liever een stad dan het strand dan? “Altijd stad, no way strand. Begrijp me niet verkeerd, ik snap de charme van uitwaaien aan zee in de winter maar plakkend van de zonnecrème op een heet strand gaan liggen, is gewoonweg niks voor mij.”

Jullie moeten nog héél even geduld hebben maar vanaf maandag 21 augustus 2017 zit Dorothee opnieuw achter haar microfoon om jullie af te leiden van die vervelende files. Houd dus nog heel even je ogen open in Brussel, wie weet spot je onze favoriete Brusselaar wel op een terrasje!

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

21.03.2018 - 30.05.2018

Female street art expositie

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten