0

De beste brunchplekjes in Antwerpen

G
Food

1

Dat girls like to brunch is zeker. Lang uitslapen om vervolgens aan een rijkelijk gevulde tafel aan te schuiven met een glaasje cava, yoghurt, croissants en nog veel meer healthy en not so healthy food, de dag kan slechter beginnen. Hier moet je zijn voor een overheerlijke brunch in Antwerpen!

Maison Tartine

Maison Tartine heeft zoals de naam het al doet vermoeden overheerlijke tartines op het menu staan belegd met de lekkerste hummus en groenten. Daarnaast vind je er een klassieke onbijt met onder andere een eitje, een croissant of chocoladebroodje en yoghurt. Wij raden aan om all out te gaan en hier ontbijt en lunch te combineren. Eerst iets zoet, dan iets hartig: perfecte combo.

  • Minderbroedersrui 60, 2000 Antwerpen
Dit bericht bekijken op Instagram

Our delicious greek salade ???? // #maisontartine #tartine

Een bericht gedeeld door Maison Tartine (@tartine_antwerp) op

Wasbar

In de Wasbar steek je grote en kleine wasjes in de wasmachine en grote en kleine ontbijtjes in je mond. Wat je hier kan eten? Een betere vraag zou zijn wat je hier niét kan eten. Die opsomming is korter. Je vindt hier zowat alles van een uitgebreid ontbijt met boterhammen met pindakaas, huisgemaakte granola, griekse yoghurt, groentjes tot een zoete zonde, een full option brunch, lunch en zelfs dinner. Reserveer op voorhand als je in het weekend zeker wil zijn van een plekje!

  • Graanmarkt 15, 2000 Antwerpen
  • Melkmarkt 17, 2000 Antwerpen
  • Graaf Van Egmontstraat 5, 2000 Antwerpen

Mirlo's

Bij Mirlo’s is het ontbijtmenu all day long verkrijgbaar. Onze favorieten? De banana pancakes met bosbes en banaan en de havermout met warm rood fruit en amandel. Leuk weetje: hier vind je een stukje New York in Antwerpen. Alle speciale koffie’s kregen de naam van een personage uit Sex and The City. Ook al ging Mr Big uiteindelijk met Carrie lopen, wij bestellen toch het liefst een Aidan met hazelnoot en slagroom.

  • Verbondstraat 1, 2000 Antwerpen

Tinsel

Tinsel is een pareltje op de kaaien waar je geniet van homemade vers eten. Het menu verandert regelmatig, van scrambled eggs op zondag, tot golden mornings met havermout, soy yoghurt en fruit tot toast ricotta en pompoen chutney en bananenbrood. Alles is hier very healthy en very tasty.

  • Vlaamse Kaai 40, 2000 Antwerpen

Kaffeenini

Voor een lekker kopje kaffe één adres: Kaffeenini. Al stelen de bagels hier misschien nog net iets meer de show. Je kan hier zowel ontbijten en lunchen, als genieten van een stukske toert. Onze favoriet? De Bill B, de bananenpannekoeken en een heerlijk stukje worteltaart als afsluiter. Bagels make a damn good brunch.

  • Nationalestraat 114A, 2000 Antwerpen

Maurice Coffeebar Berchem

De vestiging van Maurice Coffeebar in de Boerentoren is jammer genoeg verdwenen, maar in Berchem bleef hij gelukkig open. Er is namelijk geen enkele koffie die ons wakkerder maakt dan die van ‘bompa Maurice’. Voeg daar een heerlijke croissant, de yoghurt met granola en rozenblaadjes en zowat elk ander gerecht op de menukaart aan toe en we zijn helemaal klaar to seize the day.  

  • Cogels-Osylei 88, 2600 Berchem

In welke hotspot zitten we samen met jou aan de brunchtafel?

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten