0

De 3 beste chocolade spots in Brussel

G
Food

13

Hier heb je alvast een handige guide om bij de beste chocolatiers in Brussel te belanden.

Om de meest fabuleuze chocolade creaties, fijnste smaken en verleidelijkste ballotins te vinden, hoef je in Brussel enkel de aroma’s van verse cacao te volgen.

Neuhaus

Het zou heiligschennis zijn om de Neuhaus boetiek in de Galerie de la Reine over te slaan. Niet alleen is het interieur een originele parel, het is ook De Plek waar het allemaal begon ... 

Neuhaus
13
Foto © Neuhaus

In 1912 creëerde apotheker Jean Neuhaus, gevestigd in de presigieuze Koninginnengalerei, de allereerste praline. Door zijn medicijnen met een laagje chocolade te omhullen (kwestie van de smaak van het medicijn wat te verzachten) was de eerste stap gezet. Vervolgens werd het medicijn vervangen door allerlei aangenamere vullingen.

Neuhaus
13
Foto © Neuhaus

Ook de ballotin, de o zo verleidelijke verpakking van de chocolade juweeltjes, werd op deze magische plek bedacht. Momenteel zijn de leuke vintage verpakkingen weer te verkrijgen bij Neuhaus. De originele prints zijn echte fashion collectors items!

Neuhaus
13
Foto © Isabelle Leempoels

Heel wat geschiedenis om trots op te zijn dus! Dat wordt gevierd met de Neuhaus History Collection, een box vol pralines, gelinkt aan belangrijke data. Alleen al voor de doos is het weer eens volledig toegestaan om jezelf te verwennen, want de mooie vorm is geïnspireerd op de architectuur van de prachtige Koninginnengalerij. 

Neuhaus
13
Foto © Isabelle Leempoels

Pierre Marcolini

Pierre Marcolini
13
Foto © Pierre Marcolini

Pierre Marcolini puts the sexy in chocolate. Als je bij Neuhaus kan rekenen op traditie en je favoriete smaakklassiekers, staat Pierre Marcolini voor pittige nieuwe en sexy creaties. De pralines zijn minimalistischer en strakker van architectuur en de smaken zijn fris en verassend. 

Pierre Marcolini
13
Foto © Telegraph

Pierre Marcolini is een haute chocolatier met een vlijmscherp smakenpalet, infusies van violette, roos of thee prikkelen je smaakpapillen. Maar de vernieuwing gaat nog verder, zo vind je bijvoorbeeld ook chocolade thee die alle goede mineralen van chocolade (en vooral ook de smaak) bevat. Lekker en gezond! 

Pierre Marcolini
13
Foto © Pierre Marcolini

Als het nog niet duidelijk was dat haute couture en haute chocolaterie hand in hand gaan, moet je de verpakkingen van Pierre Marcolini eens bekijken. De standaard strakke, zwarte doosjes zijn al echte hebbedingen, maar naar de limited editions kijk ik ongeveer even hard uit als naar de H&M x Balmain samenwerking.

Pierre Marcolini
13
Foto © Pierre Marcolini
Pierre Marcolini
13
Foto © Pierre Marcolini
Pierre Marcolini
13
Foto © Pierre Marcolini

Zo werkte Pierre Marcolini al samen met Charlotte Olympia, Maison Kitsuné en meest recent Tom Dixon.

Wittamer

Wittamer
13
Foto © Wittamer
Wittamer
13
Foto © Wittamer

Last but not least, moet je op de Zavel (or the chocolate mountain, as I like to call it) langs bij Wittamer. Al is het maar om de etalage van deze hofleverancier gezien te hebben, want die is meestal gevuld met mouthwatering chocolate sculptures. Bij de pattiserie moet je ook eens binnenspringen dan begrijp je dat de glamoureuze creaties zeker een koningshuis waardig zijn. 
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten