0

Cruisen langs de Côte d'Azur

G
Fashion / Coffee / Sleep / Food / Drinks

13

Van de stranden van Pampelonne, de Croisette in Cannes en de Promenade des Anglais in Nice, hier vind je de beste adresjes langs de Côte d'Azur.

Met het filmfestival van Cannes is meteen het seizoen geopend aan de Côte d’Azur. Sterren, jetsetters en verwoede zonnebaders trekken weer vanover de hele wereld naar de legendarische Franse Riviera.

Cruisen langs de Cote d'Azur
13
Foto © petits frenchies

Saint-Tropez

Het waren kunstenaars als Matisse en Picasso die de charme van Saint-Tropez voor het eerst ontdekten. Maar het was Brigitte Bardot die het op de kaart zette toen ze zich er in de jaren 50 vestigde. BB werd gevolgd door een ketting bewonderaars, waaronder de Libanese milionair, Jean-Prosper Gay-Para. Hij richtte er het mythische Byblos Hotel op.

Cruisen langs de Cote d'Azur
13
Foto © Byblos
"Un palais digne des Mille et Une Nuits, unique en son genre d’un bout à l’autre de la Méditerranée." - Jean-Prosper Gay-Para

Tussen BB en Gay-Para is het niks geworden, maar het hotel had wel succes bij de wereldsterren. Mick Jagger, Jack Nicholoson, Cher, Clint Eastwood, Romy Schneider, ... voelden zich er meer als thuis aan de niervormige zwembad.

Cruisen langs de Cote d'Azur
13
Foto © petits frenchies

Wanneer je langs alle kanten gebruind bent op de stranden van Pampelonne, moet je zeker ook het kleine vissersstadje verkennen. Koel even af in le musée de l’Annonciade en geniet van de impressies van Matisse, Bonard en andere Franse meesters.

Cruisen langs de Cote d'Azur
13
Foto © Vanity Fair

Beloon een dosis cultuur met een dosis suiker en ga langs bij de beste patissier van Saint-Tropez, pâtisserie Cavazza. Hier vind je sinds 1933 de beste gebakjes, waaronder uiteraard de Tropéziennes.

Cannes

Cruisen langs de Cote d'Azur
13
Foto © Cannes

Sinds 1946 zakt de elite van de filmwereld jaarlijks af naar Cannes. Maar ook na het Filmfestival blijft de glamoureuze sfeer hangen. Wandel maar eens langs La Croisette, deze beroemde boulevard bied je langs de ene kant zicht op de oceaan en aan de ander kant op de meest luxueuze winkels, zon, zee en Chanel dus.

Cruisen langs de Cote d'Azur
13
Foto © Cannes

Als je met je budget toch net niet durft binnen te stappen bij deze luxeboetieks, kan je misschien meer landinwaarts trekken naar de Allées de la Liberté, daar vind je tijdens het weekend een gezellgie vlooienmarkt.

Cruisen langs de Cote d'Azur
13
Foto © petits frenchies

Nice

Als je de kans (en het budget ...) hebt, moet je in Nice zeker een kamer reserveren in Le Negresco. Dit prachtige belle- époquepaleis is het laatste luxehotel in Frankrijk dat nog in privéhanden is. De 89 jaar oude eigenares Madame Jeanne Augier woont op de bovenste verdieping en is persoonlijk verantwoordelijk voor de unieke anthieke inrichting elke kamer. Het hotel geeft uit op de beroemde Promenade des Anglais, waar je op een van de typische witte bankjes kan genieten van het zeezicht.

Cruisen langs de Cote d'Azur
13
Foto © Negresco

Nog een straat in Nice die je niet mag missen is de Boulevard de Cimiez. Deze verbindt het Museum van Moderne Kunst met het Museum van Matisse, maar is vooral de moeite vanwege alle droompaleizen die de rijke toeristen er lieten bouwen.

Cruisen langs de Cote d'Azur
13
Foto © Holiday Check

Le Pausa

Huur zeker ook eens een auto of een fiets en cruise langs de kustlijn van het ene pitoresque stadje naar het andere! Zorg ervoor dat je niet in het ravijn stort terwijl je jer er vergaapt aan de meest fantasierijke villa’s! Tussen Monaco en de Italiaanse grens vind je in Roquebrune-Cap-Martin, Le Pausa. De getaway van niemand minder dan Coco Chanel en haar lover, the Duke of Westminster.

Cruisen langs de Cote d'Azur
13
Foto © Telegraph
Cruisen langs de Cote d'Azur
13
Foto © telegraph

e.1027

Cruisen langs de Cote d'Azur
13
Foto © e.1027

Op nog geen steenworp van Le Pausa vind je de villa e.1027 van nog een ander grande Dame. E.1027 is de prachtige modernistische zomerverblijf van de Ierse architecte Eileen Gray. Een prachtig staaltje moderne architectuur uit de jaren 20. Niet alleen de architectuur en de locatie zijn pareltjes, ook de prestatie van deze sterke vrouw is bewonderenswaardig in een tijd dat mannen de architectuurscene dicteerde. E.1027 is net helemaal gerenoveerd, zeker eens binnenspringen dus!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten