0

B*tches be brunchin'

G
Coffee / Food

14

Brunchen: zalig lang genieten van lekker eten, who doesn't love it? Wij lijsten je de leukste brunch adresjes op.

We all have these friends who bring out the best in us, voor mij is Kora-Lee er zeker zo 1! En meer zelfs, she also brings out the brunch in me ... Want we delen een liefde voor het magische moment dat het ontbijt is. Breakfast, second breakfast, brunch ... elk excuus is goed om ons in een gezellige ontbijtbar te nestelen en al knabbelend aan al het lekkers over 100 en 1 dingen te praten.

Ontbijt is altijd de eerste stap richting een geslaagde dag (second breakfast de 2e). Ik geloof er heilig in dat hoe meer voldoening die eerste maaltijd geeft, hoe beter de dag en vooral hoe inspirerender de gesprekken tijdens die brunch date

Brunch
14
Foto © Prélude
Brunch
14
Foto © HipMumaBruxelles

Mensen die beweren nooit te ontbijten, kan ik enkel met volslagen verbijstering (en een tikkeltje medelijden) aanstaren ... Maar misschien moeten ze gewoon eens de volgende adresjes testen. En zich daarna vol overgave bekeren tot The Breakfast Club!

Le Jardin Bohemien

Rising and shining wordt een heel stuk makkelijker als je een brunch bij Le Jardin Bohemien in het vooruitzicht hebt. Laad je tafel vol met de heerlijke breadspreads, taartjes, huisgemaakte soep en koffie- en theespecialiteiten en de glory morning kan beginnen. Het heerlijke bohemian interior met grote tafels of knusse zithoekjes maakt dat dit een droomlocatie is voor elke breakfastclub.

De Superette

De Superette
14
Foto © De Superette

Iedereen kent de het genie achter In de Wulf, Kobe Desramaults ondertussen wel. For all things ‘oven’ kun je in zijn laatste project de Superette terecht. Het middelpunt van de creatieve keuken is de houtoven. Daarin worden heerlijke ambachtelijke broden, koffiekoeken en pizza’s gebakken. Ideaal voor de door brunch-gepassioneeerde mens dus. 

De Superette
14
Foto © De Superette

Op de menu staan de usual brunch suspects, eitjes, soepjes, salades. Maar de gerechtjes zijn uiteraard allemaal door de Desramaults-molen gegaan en komen er als een onverwachte en betere versie van zichzelf weer uit! 

De Superette
14
Foto © De Superette

Prélude

Prélude
14
Foto © Prélude

Op zondag ruilen de meeste Brusselse caféetjes hun normale menukaart in voor een brunch special! Dan kan je je een hele voormiddag (en what the h*ll waarom niet ook een namiddag) genieten van croissantjes, pancakes, sunny-side-up-eggs, smoothies, salades, soepjes, ... 

Prélude
14
Foto © Atrium

Voor een all-round brunch moet je bij Prélude zijn! De Neo-Cantine is gevestigd op een boogscheut van het hippe van Menenplein en bevindt zich in een oude muziekwinkel. Door de week kan je er de Japans-geïnspireerde Bento-Box lunches krijgen. 

Op zondag zijn ze normaal gesloten, maar hou de Facebookpagina in de gaten, want af en toe wordt er zondag een brunch georganiseerd en die wil je niet missen!

Prélude
14
Foto © HipMumaBruxelles

Granola met yoghurt van lokale en biodynamische producenten, huisgemaakte scones met confituur, brood van de Brusselse bakker Yves Guns, bio fruitsalade, banana pancakes met pecannoten, oeufs au choix ...  Need I say more? O ja, als je je haast kan je misschien nog profiteren van het heerlijke zuidgerichte terras!

Ici Epicerie Fine

Ici Epicerie Fine
14
Foto © Ici Epicerie Fine

Ook deze Neo-Cantine gaat op zondag all the way. Naast een buffet met allerlei verse soorten brood en vienoisseries, kan je ook een klein of groot brunchmenu bestellen. Dan word je verrast met een selectie ‘ontbijt-tapas’. Kleine zoete en hartige hapjes om heerlijke van te snoepen. Ondertussen kan je je weekverslag doen aan je brunch-buddy of gewoon genieten van het people-watchen binnen en buiten.

Ici Epicerie Fine
14
Foto © Ici Epicerie Fine

Tinsel

Tinsel
14
Foto © Tinsel
Tinsel
14
Foto © Tinsel

Zelfs de doorwinterde bruncher kan zich bij Tinsel toch nog laten verrassen door de leuke breakfast suggesties. Hoe klinkt bijvoorbeeld een heerlijk bordje kokosyoghurt met een blueberry muffin, citroenzeste en banaan om je dag te beginnen? Klinkt als ‘ik ben verkocht!’.

Deze ontbijtplek op het Zuid is ook de ideal ontmoetingsplek voor sweettooths want te huisgemaakte taartjes en cakes zijn niet te weerstaan.

Tinsel
14
Foto © TinselWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten