0
Alternatieve citytripbestemmingen: Duitsland

Alternatieve citytripbestemmingen: Duitsland

G
Fashion / Sleep

1

Berlijn is een van de coolste steden in Europa. Wie liever andere Duitse horizonten verkent, kiest voor een citytrip naar Hamburg, Düsseldorf of Munchen.

Duitsland is een land met een bewogen geschiedenis en een diverse, creatieve bevolking. Haar bruisende steden zijn dan ook een echte trekpleisters. Berlijn deed iedereen onder jullie vast wel al aan, maar hebben jullie de volggende drie steden al bezocht?

Hamburg

Hamburg is de tweede grootste stad van Duitsland en de derde grootste haven ter wereld, na Londen en New York. De stad eindigde op de tiende plaats in ’52 places to visit in 2017’, een lijst opgesteld door de New York Times. De geschiedenis van Hamburg gaat helemaal terug tot de Romeinse tijden en veel van de originele architectuur overleefde de Tweede Wereldoorlog. Bovendien wordt het wel eens ‘The Venice of the North’ genoemd, omdat je er kan wandelen langs de vele kanalen en bruggen.

Overdag bezoek je  de haven, en ’s avonds moet je zeker eens richting Reeperbahn trekken, de beroemdste straat van Hamburg en de thuishaven van één van de grootste Red Light Districts in Europa. Je vindt er heel wat goede bars, restaurants en theaters, maar ook seksshops, stripclubs en seksmusea.

Ben je een foodie? Dan ga je zeker langs bij de Fischmarkt, waar je naast vis nog heel wat lekkers kan proeven en kopen. Deze overdekte markt bevindt zich vlak bij het water, dus versere vis zal je nergens anders vinden. Je moet er wel vroeg voor opstaan, want de vis wordt er over het algemeen enkel tussen 5:00 en 9:30 verkocht. Het is het wel waard, want je kan er o.a. lekker vers fruit kopen aan voordelige prijzen!

Shoppen in Hamburg? Dat kan, want de stad is beroemd voor luxeshopping. Voor een toffe shopping experience en mooie architectuur ga je naar de Alster Arkaden, die geïnspireerd werden op de Venetiaanse architectuur. Je vindt er het Alterhaus, een warenhuis van maar liefst vijf verdiepingen hoog met allerlei luxemerken. Trendsetters en mensen met een edgy stijl kunnen ook terecht in het Karolinen district, waar je naast tweedehandswinkels ook heel wat designers terugvindt.

Düsseldorf

Kunst en fashion krijgen een thuis in Düsseldorf, dé modestad van Duitsland. De stad heeft een interessante look door de mix van klassieke, historische architectuur en moderne, futuristische gebouwen.

Starten doe je in de Altstadt, het kloppend hart van Düsseldorf. Je vindt er gezellige straatjes, traditionele pubs en rustige kerkjes. Passeer zeker langs de Burgplatz, een plein langs het water met een indrukwekkende oude toren.

Vanaf de oude stad loop je via de promenade langs de Rijn naar de Media Harbour. Vroeger gebeurde hier vooral havenhandel, maar de laatste decennia kregen de gebouwen een transformatie. Ze werden aangepakt door beroemde architecten, waardoor je er nu je ogen de kost kan geven aan indrukwekkende gevels en speciale ontwerpen. De gebouwen zijn nu vooral de thuis van allerlei fashion-, design- en mediabedrijven. In deze buurt staat ook de Rijntoren, een zendmast die een vaste waarde is in de Düsseldorfse skyline.

Als Duitse thuisstad van de mode, kan je in Düsseldorf uiteraard fijn shoppen. De Königsallee is vergelijkbaar met 5th Avenue in New York. Met andere woorden: je mag er diep in je portefeuille tasten voor je favoriete designeritems! Ook als je niet graag shopt, of als je centjes op zijn, kan je hier terecht voor een rustige wandeling langs het kanaal.

München

München wordt al eens beschreven als één van de mooiste Duitse steden en staat bekend om zijn uitbundige Oktoberfest-activiteiten. Het historische centrum van München kreeg helaas zware klappen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar werd verrassend authentiek herbouwd.

In het centrum van de stad ligt de Marienplatz, waar in het midden een hoge zuil prijkt: de Mariensäule. Ook het stadhuis bevindt zich hier. Dit gebouw houd je best in het oog om 11:00, 12:00 en 17:00, want dan is er in de toren een klokkenspel met levensgrote figuren.

Een bezoek aan München is niet compleet zonder langs te gaan bij één van de vele bierhallen. Je kan kiezen voor het beroemde Hofbrauhaus, maar door zijn populariteit wordt het druk, en er zijn meer dan genoeg andere opties! Deze hallen brouwen vaak hun eigen bier, dat heerlijk smaakt bij een bordje lokale specialiteiten.

Verder is het meest typerende gebouw van München de Frauenkirche, dat met twee opvallende torens een ideaal oriëntatiepunt vormt. Je kan via trappen de torens beklimmen, perfect voor wie graag een mooi uitzicht op de stad wil.

Om te shoppen trek je vanaf de Marienplatz naar de Kaufingerstrasse, waar de meeste grote ketens een winkel hebben. Iets exclusiever shoppen kan in Fünf Höfe, een nieuw shoppingcenter in een historisch gebouw.

Happy travelling!

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

21.03.2018 - 30.05.2018

Female street art expositie

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten