16

5 x Eco hotels

G
Sleep

We zeggen steeds vaker bye bye aan onze vervuilende voetafdruk. Eco eten, leven, shoppen maar ook reizen. Ga vanaf nu 100% groen op vakantie in deze hotels!

Let the games begin! Vroeger was het de strijd om de meeste sterren, vandaag de dag is het de strijd om bij de meest groene hotels ter wereld te horen. Ketens en privé hotels doen er tegewoordig alles aan om zo eco friendly mogelijk te zijn. Ze letten op het waterverbuik, gebruiken locale producten voor in de keuken, zonne-energie, daktuinen ... Iedereen kent ongetwijfeld de bordjes in hotels die naast de handdoeken hangen met het opschrift: "Herbruik mij, denk aan onze aarde". Ik kan nog een hele tijd doorgaan, maar ik denk dat mijn punt gemaakt is. Green is hot en het is noodzakelijk. Logeren in een hutje in de bergen, een eco spa, immense green resorts op idilische eilanden en groene oases in bruisende steden. Ik heb 5 verschillende hotels uitgekozen voor jou. Dichtbij en net ietsje verder weg. 

Hotel Skeppsholmen

5 x eco hotels
16
Foto © Hotel Skeppsholmen
5 x eco hotels
16
Foto © Hotel Skeppsholmen
5 x eco hotels
16
Foto © Hotel Skeppsholmen

Dat Zweden groen en eco is weten we allemaal. De mensen in Scandinavië hebben het daar goed voor elkaar. Ze eten gezond, leven gezond en zijn zeer eco bewust. Ook de hotels in de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn helemaal mee met de eisen van de vernieuwde reiziger. Hotel Skeppsholmen draait bijna volledig op zonne-energie en gaat heel zuinig om met water. Hier krijg je traditionele Zweedse gerechten aangeboden die worden gemaakt met 100% locale producten. De kamers zijn ingericht met duurzame materialen zoals gerecycleerd hout, bepaalde kunststoffen en het verbruik in de kamers wordt sterk beperkt. 

Stockholm op zich is al een prachtige stad, maar als je verblijft in dit hotel is het al helemaal niet erg om eens wat langer uit te slapen of te genieten van het zonovergoten terras. Wat pas echt een toppertje is aan dit hotel is dat het een eigen stijger heeft waar enkele keren per dag een ferry aanmeert die je afzet aan de haven van Stockholm. Het hotel is gelegen op een stadseilandje vlakbij het centrum. Ik zeg het tegen al mijn vrienden: "Wanneer je in Stockholm bent lijkt het wel of je rondwandelt in de Efteling!" 

White Pod

5 x eco hotels
16
Foto © White Pod
5 x eco hotels
16
Foto © White Pod
5 x eco hotels
16
Foto © White Pod

Mensen die zot zijn van de natuur en beginnen rondspringen bij de woorden skiën, hiken, bergbeklimmen, mountain biken en zelfs dog- karting, spits jullie oren! Dit is ongetwijfeld iets voor jullie. Genoeg avontuur en fun verzekerd als je gaat logeren in deze eco friendly White Pods. Wat maakt deze kleine namaak iglo's nu zo green? Wel deze kleine huisjes worden verwarmd door een houtstoof, ze hebben watertimers, hebben beperkt nachtlicht, elektriciteit wordt in de gaten gehouden en het afval wordt gerecycleerd. Ik denk niet dat je iets milieuvriendelijk gaat tegen komen dan dit eerlijk gezegd. 

Daarbij zijn deze pods ook nog eens cosy ingericht en is de omgeving adembenemend. Helemaal leuk is dat de kleuren van de pods 's nachts aangepast worden aan de temperatuur en aan het seizoen. Het White Pod park is gelegen in Zwitserland vlakbij aan de voet van de Alpen in het dorpje Les Cerniers. Opzoeken en boeken die handel. Zelfs ik, een totaal niet avontuurlijk aangelegd persoon, wil mijn reservatie al doorgeven!

Lefay Resort & Spa Lago Di Garda

5 x eco hotels
16
Foto © Lefay resort & spa Lago Di Garda
5 x eco hotels
16
Foto © Lefay resort & spa Lago Di Garda
5 x eco hotels
16
Foto © Lefay resort & spa Lago Di Garda

Dat mileuvriendelijk en wellness niet hand in hand zouden gaan is duidelijk passé. In dit luxe resort gelegen aan het Italiaanse Garda meer zijn ze daar het levende bewijs van. Lefay Resort & Spa Lago Di Garda ziet er uit als een echte droom. Ik heb dit hotel uitgekozen niet enkel en alleen omdat het eco friendly is, maar ook omdat het zo luxueus mooi is! Een groter contrast met het vorige hotel is er haast niet. Het gehele resort is afgestemd op zijn omliggende omgeving. Het interieur, de architectuur en het gebruik van locale producten en materialen staat in het teken van het milieu. 

Dit paradijs is gelegen in een pittoresk dorpje genaamd Gargnano. Alle kamers hebben een prachtig zicht op het meer en je kan uren flanneren in de prachtige tuinen en ondertussen enkele sappige sienaasappels of olijven plukken voor onderweg. Doet me een beetje aan Adam en Eva-achtige taferelen denken, maar dan liefst wel met kleren. 

1 Hotel Central Park

5 x eco hotels
16
Foto © 1 Hotel Central Park
5 x eco hotels
16
Foto © 1 Hotel Central Park
5 x eco hotels
16
Foto © 1 Hotels Central Park

Een gevel bezet met veritcale planten, mos en klimop in de straten van New York. Dat kan niets anders dan 1 Hotel Central Park zijn. Als dit hotel niet eco, green, milieuvriendelijk en een groene oase vibe uitstraalt, weet ik het ook niet meer. Hier bij 1 Hotel Central Park kan je je terugtrekken in een cocon van rust en kan je even ontspannen aan de immense drukte van New York. Het concept achter deze keten is 1 en al milieuvriendelijk. In dit hotel heb je het hippe restaurant JAMS. Hier maken ze enkel en alleen gezonde, lekkere gerechtjes klaar met locale producten of producten die niet van de andere kant van de wereld afkomstig zijn. Veel vegetarische, veganistische, maar ook enkele gewone gerechten staan op het menu. It- people komen van heinde en ver om hier te lunchen of dinneren. Waarom zouden jij en ik dat dan niet eens proberen? 

Het hotel biedt verschillende overnachtingspakketen aan en heeft een ruime keuze aan kamers en opties. De suites zijn ingericht met duurzame materialen en bevatten timers om het verbruik te beperken. Hier wordt er werkelijk alles aan gedaan om zo eco mogelijk te zijn, zonder dat de gasten daar een negatief effect van ervaren. Gasten worden hier 1 met de natuur pal in 1 van de drukste steden ter wereld. Doe mij maar de luxe suite 'Park suite' met zicht op Central Park aub! 

Belle Mont Farm

5 x eco hotels
16
Foto © Belle Mont Farm
5 x eco hotels
16
Foto © Belle Mont Farm
5 x eco hotels
16
Foto © Belle Mont Farm

Ik spaar het beste altijd tot het laatste. Dat is zo met eten, drinken, snoepjes, kleren, maar ook in mijn artikels. Aanschouw de ultieme natte droom onder de reisbestemmingen en luxehotels: Belle Mont Farm! Je kent dat wel die chique boerderijen uit de Western films, uit het oude Amerika of uit de videoclip van Beyoncé's 'Formation'. Wel dit zijn ze dan de farmhouses, guesthouses en villa's uit die tijd omgetoverd tot een heus paradijs. De verschillende huisjes zijn verspreid over een immens privédomein met een, nog steeds actieve, boerderij waar alle producten zelf worden geteeld en gekweekt. Hoe eco kan een hotel zijn? 

Alle accomodaties zijn ingericht door de wereldberoemde architect Bill Bensley die geregeld wordt gefeatured bij Conde Nast. Hier wordt enkel gebruik gemaakt van regenwater, zoals bijvoorbeeld regendouches, je hebt een prachtig zicht vanuit elke kamer in je eigen villa, een strand, zwembad en een home cinema-installatie. Wat mij pas echt van mijn stoel blies? Elke residentie heeft een eigen team dat een service aanbiedt geheel aangepast aan jouw specifieke noden. Bijna too much, toch?

30.05.2016
Geschreven door Jan Van EldereBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo