0

5 hotspots in Berlin

G
Fashion / Coffee / Food / Drinks

9

Wie van plan is om binnenkort de hoofdstad van Duitsland te gaan bezoeken, spitst nu beter zijn oren of nog beter z'n ogen!

Na de SS16 voorstelling van C&A, heb ik er een gezellig weekendje aan kunnen koppelen om trendy Berlin te ontdekken, samen met de boyfriend. Alle tips die hier verzameld zijn, heb ik trouwens te danken aan mijn partner in crime @pangilai. Ze heeft een half jaar in de stad der currywürsten vertoefd en deelde haar favoriete go-to spots met mij. So here it goes!

Als je van vintage én zoeken houdt, dan is deze Pick 'n Weight zeker iets voor jou! Alles is er werkelijk op elkaar gepropt, waardoor je nul overzicht hebt. Maar zo kan je er natuurlijk wel uren blijven snuisteren en geweldige items uit de jaren '70 en '80 op de kop tikken. En net zoals op de groentenmarkt, worden de stuks gewogen en betaal je per kilo. Je moet echter wel rekening houden met de verschillende categoriën, maar dat staat duidelijk aangegeven in de winkel zelf.

5 hotspots in Berlin
9
Foto © Timo Delorge

Een grote hype in Berlijn is Monsieur Vuong! Je kan er lekker en goedkoop eten (eigenlijk is alles in Berlijn cheap, hooray for that). De hele dag is het er druk en gezellig, je zit vaak schouder aan schouder met een onbekende, maar dat maakt het net uniek. Als je weet dat een hoofdgerecht niet meer dan €10 kost, dan neem je dat er graag bij!

5 hotspots in Berlin
9
Foto © Huli
5 hotspots in Berlin
9
Foto © Huli
5 hotspots in Berlin
9
Foto © Huli

In koffiebar St. Oberholz klapt hipster-Berlijn zijn laptop open. Een leuke plaats om lekkere koffie te slurpen, je Instagram account te checken (thank God for free WiFi) en je spot er de nieuwste Macbooks die meestal gekoppeld zijn aan een knap baasje.

5 hotspots in Berlin
9
Foto © Handelsblatt

Speciaal is het enige woord wat ik kan bedenken om Zyankali Bar te beschrijven. Het interieur is eerder akelig, maar fascinerend tegelijkertijd. De barman was heel behulpzaam, de kaart is gigantisch en de cocktails worden op een leuke en originele manier geserveerd. Zo kreeg ik die van mij in een theekopje met de voet van een wijnglas. All I can say is, try it out!

5 hotspots in Berlin
9
Foto © Drink Advisor

Als je gay bar Roses binnenstapt, kom je precies terecht in de baarmoeder van een Muppet. Alle muren zijn er roze en fluffy! De drank is niet om over naar huis te schrijven, maar de sfeer is er geweldig. De bar is heel klein en soms is het zo druk dat je gewoon niet meer binnen of zelf buiten kan. But let's face, there are worse places to be stuck in!

5 hotspots in Berlin
9
Foto © Blog

Dan wil ik als laatste nog 1 tip meegeven; je bent niet in Berlijn geweest als je geen foto hebt genomen in één van de typische 'Photoautomaten'. De meeste zijn vervangen door nieuwe fotocabines, maar niets kan de charme vervangen van voordien! En het is bovendien het beste souvenier van je citytrip. Als je hier klikt, vind je waar ze allemaal verspreid staan.

5 hotspots in Berlin
9
Foto © Lars LagaisseWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten