0
24 uur in Wynwood, Miami

24 uur in Wynwood, Miami

G
Coffee / Drinks

16

Ik ben Eefje Maes, een juf met een uit de hand gelopen passie voor het zoeken naar de leukste plaatsen. Ook iemand die begin september 2016 de liefde volgde naar Miami.

Miami? Miami Beach? Moet ik daar gaan wonen? Daar is het allemaal zo artificieel, een feeststad vol hotel resorts en dan heb ik het nog niet eens over het feit dat daar geen enkele hippe zaak te vinden is.’ Dat is exact wat ik dacht toen mijn vriend me vroeg om met hem mee te verhuizen naar Miami.

Gelukkig bleken mijn vooroordelen fout en beleef ik hier nu de tijd van mijn leven. Ik heb er een neus voor om de leukste hotspots te vinden. En in Miami dat zijn er heel wat! Ik laat jullie graag op maandelijks basis een volledig ander Miami zien. Een Miami dat heel anders is dan het beeld dat jullie tot nu toe van deze Amerikaanse stad in de media voorgeschoteld kregen. Pak alvast je koffers want je wordt instant verliefd op deze heerlijke plek!

24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes

Wynwood, het deel waar je 10 jaar geleden niet kon komen door hevige criminaliteit is nu dé upcoming buurt in Miami geworden. Hier vind je hippe restaurants, bars, winkels en heel veel kunst. A real hipster neighborhood dus! 

The smell of fresh bread in the morning

Start je dag met een lekker ontbijt bij de populairste bakker van Miami, Zak The Baker. Hier wordt elke dag vers artisanaal zuurdesembrood gebakken. Ik kies altijd een plaatsje aan de toog uit en kijk aandachtig hoe deze bakkers met het deeg rollen en gooien. Een indrukwekkend staaltje entertainment!

Koffie drink ik hier meestal niét. Een beetje verder lees je waarom.

ADRES
Bakery: 295 NW 26th St, Miami
Deli: 405 NW 26th St, Miami

Opgelet: op zaterdag gesloten

24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes
24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes

Coffee... A hug in a mug!

Als je Zak The Baker buiten stapt, ruik je meteen de lekkere koffie van Miam Café, (Frans voor yummie). Deze leuke koffiezaak is verborgen in het zwart-witte Wynwood-gebouw. Hier durf ik al wel eens bij mijn koffie een quilty pleasure te bestellen. Gewoon omdat alles er vers gemaakt wordt.

Heb ik trouwens al gezegd dat ze er zelfs van je koffieschuim een katje kunnen maken? Are you kitten me?

ADRES
2750 NW 3rd Ave Suite 21, Miami

24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes
24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes

When the city is art…

Verdwaal in de straten van Wynwood, het mekka der graffiti. Dit is de plek in Miami waar de internationale graffitikunstenaars hun werk op de muren achterlaten. Houd zeker je camera bij de hand want hier wil je echt alles op de gevoelige plaat vastleggen!

Vergeet ook niet op de grond te kijken terwijl je de stad verkent, want ook daar vind je steeds nieuwe verrassingen in de vorm van de leukste boodschappen. Mijn favoriet is: place to kiss. Maak hier even tijd om je lief een dikke kus! te geven! Met een vriendin op pad? Dan doe je net hetzelfde. Een beetje liefde kan nooit kwaad!

Ga ook zeker naar the Wynwood Walls. Een toepasselijke naam voor een openluchtgalerij met creaties van de beroemdste kunstenaars in dit genre. Het mag dan wel een toeristische trekpleister zijn, maar het is zeker de moeite waard. Mijn favoriet? Zonder twijfel de muur van Maya Hayuk!

ADRES
2520 NW 2nd Ave, Miami

24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes

You can leave your hat on…

Op reis gaan zonder een souvenir mee naar huis te nemen is echt not done. Het is zo fijn dat mensen je vragen waar je dat leuke item hebt gehaald, niet? Bij Mimo vind je zeker wat je zoekt. Dit klein charmant winkeltje huisvest de leukste stuks aan betaalbare prijzen. Jackpot! Leuke hoeden, originele badpakken, local handmade juweeltjes … De winkel ligt in een tof klein galerijtje. Wandel gerust door, want er zijn nog meer pareltjes te vinden.

ADRES
2619 NW 2nd Ave, Miami

24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes
24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes

It’s taco’clock

Voor een zalige street food experience moet je bij Coyo Taco zijn. Ik krijg al water in mijn mond als ik het hier neerschrijf. In het weekend is er vaak een lange wachtrij, maar ik beloof het je, de eerste hap maakt het goed! Ze serveren de lekkerste taco’s die ze maakten op basis van lokale producten van de beste kwaliteit. Ik bestel ook altijd hun heerlijk verse guacamole met zelfgemaakte tortillachips.

ADRES
2300 NW 2nd Ave, Miami

24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes

One of everything please

Frangipani is absoluut mijn favoriete winkeltje in Wynwood. Het gebeurt wel eens dat ze me hier drie keer op één dag zien passeren – tot grote paniek van mijn vriend. Van zalige grote hammamdoeken tot de leukste kaartjes… Hier vind ik altijd iets! Heb je zoals ik een zwak voor leuke notitieboekjes? Dan kom je hier zeker aan je trekken!

Neem de tijd in deze winkel en snuffel op je gemak rond. Zo ontdek je de leukste dingen.

ADRES
2516 NW 2nd Ave, Miami

24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes
24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes

Smart food for a good mood

Smart & Food = Dr. Smood. De eerste keer dat ik hier kwam, was ik enorm geschrokken van de prijs. 9 dollar voor een smoothie, seriously? Intussen ben ik gewend aan de prijzen in Miami. Houdt dit me tegen om een lekkere smoothie te bestellen? Not at all! Bij Dr. Smood grijp ik al snel terug naar mijn signature smoothieLive smoothie NO. 2’.

Maar heel soms ben ik in een creatieve mood en stel ik mijn eigen smoothie samen, want dat is eigenlijk het leukste aan hun concept!

ADRES
2230 NW 2nd Ave, Miami

24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes
24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes

Welcome to la-la-land

Plant The Future is een van de mooiste plekjes in Miami. Hier maken de planten de mensen gelukkig! De eigenares en kunstenares Paloma Teppa wil mensen die in grootsteden leven toch laten genieten van een beetje groen. Ze werkt met allerlei planten die ze in sculpturen verwerkt om levendige kunstwerkjes te bekomen. Een plantje kopen op vakantie doe je waarschijnlijk zelden tot nooit, maar het is echt de moeite waard om er even langs te gaan!

ADRES
2511 NW 2nd Ave, Miami

24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes
24 uur in Wynwood, Miami
16
Foto © Eefje Maes

The secret ingredient is always love

En dat proef je! Alter Miami, één van de eerste restaurants waar ik met mijn vriend ging eten, is nog steeds mijn favoriet. De setting past helemaal in de wynwood style. Ik houd enorm van lekker eten, een chill sfeertje, een open keuken met vriendelijke bediening. Bingo want dat heb je hier allemaal!

Wij gaan altijd een beetje vroeger en kiezen een plekje gezellig buiten aan de bar. Je komt er meteen in de sfeer met de lekkerste cocktails!

ADRES
223 NW 23rd St, Miami

Opgelet: reserveer zeker tijdig want niet alleen ik ben grote fan

Why be moody when you can shake that booty

De Zuid-Amerikaanse invloeden in Miami vràgen gewoon om een Latino-avond. El Patio is hiervoor echt dé place to be. Zuiderse temperaturen, zalige muziek en heerlijke cocktails = zwoel dansen op het terras onder de sterren.

ADRES
167 NW 23rd St, Miami

Al vertrokken? Deze lijst is slecht een kleine selectie, een indruk van een wijk die nog veel meer te bieden heeft. Daarom voeg ik er graag nog een extra puntje aan toe: explore!

Nòg meer weten over Miami? Volg me dan zeker op Instagram. Tot snel!

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

23.06.2018 - 24.06.2018

Countdown 'Fire is Gold' festival 2018

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten