0

10 traveltips van een stewardess

G
Beauty

3

Wie anders dan een stewardess kan je de beste reistips verklappen? Stap in, maak je klaar voor take off en ontdek handige tips en hilarische frustraties.

Stewardessen zijn het gezicht van de vliegmaatschappijen. Het is hun taak om het ons zo aangenaam mogelijk te maken tijdens onze vlucht. Natuurlijk gaat dat niet altijd van een leien dakje en komen ze geregeld lastige situaties tegen. Lastige passagiers of ingewikkelde situaties moeten ze altijd kalm, gepaard met hun typische Colgate-smile, zien op te lossen. Hoe doen ze dit? Enkele airhostessen deelden met ons maar al te graag enkele van hun handige tips voor tijdens een vlucht en enkele hilarische ergernissen aan boord. 

Had ik deze 10 tips maar ontdekt tijdens mijn laatste vlucht. Ik ben er zeker van dat het dan allemaal net iets aangenamer was geweest. Stewards lucht maar eens goed je hartje bij Belmodo!

Tips van een stewardess
3
Foto © Aviationfigure
 • 1. Als je echt te weinig plek hebt in je koffer kan je nog enkele spulletjes in je schoenen proppen. Je zal er van versteld staan wat je daar nog allemaal in kwijt zal geraken. Een handige tip die ik alvast ga uittesten tijdens mijn volgende reis. 
 • 2. Tegewoordig kan je je online inchecken op je vlucht. Handig voor iedereen, maar vooral dan voor lotgenoten. Ben jij ook iemand die makkelijk misselijk wordt tijdens het vliegen? Zorg dan dat je een zitje vooraan in het vliegtuig kan bemachtigen. Hier heb je het minst last van turbulentie.
 • 3. Neem altijd een balpen mee als gaat vliegen. Klinkt misschien heel stom en een beetje lullig, maar dit was een tip die bijna alle stewardessen door de telefoon schreeuwden. Vlieg je met een Amerikaanse vlucht kan het zijn dat je enkele documenten moet invullen. Normaal zou je denken dat ze op het vliegtuig wel enkele bikjes in stock hebben, maar dat is niet zo. 
 • 4. Passagiers moeten minder op het belletje drukken boven hun hoofd. Dit was verruit de grootste ergernis van alle stewardessen. Blijkbaar vinden we het belletje iets heel intrigerend en leuk om constant op te drukken. Misschien vinden we dat geluid gewoon leuk om te horen? Bel niet voor een 2e glas water, wat meer melk, een kleine honger, te weinig beenruimte of om een babbeltje te slaan. Er zijn belangrijkere taken dan dat!
 • 5. Wist je dat stewardessen een eigen geheim trucje hebben om het toilet fris te laten ruiken? Koffiebezinksel! Je kan je wel voorstellen dat het toilet na een vlucht van 6 uur met 10-tallen passagiers niet meer de meest aangename plek is in het vliegtuig. De geur van het koffiebezinksel is zo sterk dat het de andere indringende geurtjes makkelijk neutraliseert
Tips van een stewardess
3
Foto © Flickr
 • 6. Normaal gezien zou iedereen dit stilletjes aan moeten weten, maar blijkbaar zijn er toch nog enkele lompe uitzonderingen. Voor je gaat vliegen mag je geen alcohol drinken! Als je teveel op hebt kan de bemanning je weigeren aan boord te komen. Dat wil je toch niet meemaken? Als er dan toch iemand op het vliegtuig sukkelt met wat te veel alcohol in zijn of haar systeem lossen de airhostessen dat heel simpel op. Een half glas wijn i.p.v. een heel en cocktails die amper nog alcohol bevatten. De tipsy passagier zal het in ieder geval niet meer merken.
 • 7. Hydrateren, hydrateren, wie zijn best doet zal het (hopelijk ooit) leren! Als je veel vliegt wordt je huid zeer snel droog. Wat dan heel belangrijk is is dat je je huid voldoende hydrateert met een dagcrème of een een hydraterende watermist. Voelen je lipjes droog van de airco of begint je huid wat stug aan te voelen? Hydrateren o'clock!
 • 8. Veel make-up op lange vluchten is geen goed idee. Al duurt een vlucht 2, 4 of 6 uur ik slaap altijd. Echt comfortabel en elegant is dat nooit, maar al een geluk word ik nooit wakker als een panda. Slapen met je mond open, woelen en hier en daar wat kwijl doen je make-up geen goed. 
 • 9. Stewardessen willen je maar al te graag helpen bij het opbergen van de bagage in het vliegtuig, maar eigenlijk mogen ze dat niet doen. Dat is dus de reden dat je vaak staat te sukkelen met grote koffers in dat mini gangpad, vloekt op iedereen en je afvraagt waarom de stewards daar gezellig staan op te kijken. Wees niet geïriteerd want de crew krijgt letterlijk de instructies dit niet te doen.
 • 10. De laatste tip is zonder twijfel de beste tip ooit! Kan je geen bussiness class betalen en ben je het beu om te vliegen met economy? Breng wat snoepjes, koekjes of chocolade mee voor de cabin crew. Wil je een VIP behandeling dan is dit de beste manier om het te krijgen.
   

Safe flight!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten