11

10 leuke plekjes waar je kan studeren

G
Coffee

Voor velen is het nog even doorbijten alvorens die welverdiende vakantie kan beginnen. Tot dan kan je op deze plekjes rustig werken of studeren met koffie binnen handbereik.

Gent

Backstay Bar

10 leuke plekjes waar je kan werken of studeren met een koffie
11
Foto © Backstay Bar

De Backstay Bar bestaat nog maar twee jaar, maar is ondertussen al uitgegroeid tot een vast begrip bij veel Gentenaars. Het is niet alleen een bar waar je kan eten en drinken, maar ook een hostel en iedereen is er van harte welkom: zowel locals, als reizigers en toevallige bezoekers.

Leuk weetje: de verlichte toren is ingericht als “Blogkamer”, waar je gratis en ongestoord kan schrijven. Het ligt bovendien vlakbij de Belmodo Headquarters!

Paard Van Troje

Paard van Troje
11
Foto © Filip De Smet

Paard Van Troje staat voor de unieke combinatie van een boekenwinkel en een koffiebar en is meteen ook de ideale setting om te blokken, want waar kan je beter studeren dan tussen de boeken zelf? De koffiebar werkt enkel met duurzame producten van topkwaliteit en bij mooi weer kan je genieten van het zonnetje op het grote terras.

Brussel

La Récré

10 leuke plekjes waar je kan werken of studeren met een koffie
11
Foto © La Récré

Bij La Récré betaal je niet per consumptie, maar per uur dat je er bent. Voor € 4 kan je er het eerste uur à volonté genieten van koffie, frisdrank, sapjes, thee, koekjes, chips, bagels enzovoort. De eigenaars wilden een werkplek creëren (met gratis wifi natuurlijk) waar iedereen vrij kon binnen- en buitenlopen, als dat geen ideale blokspot is!

Leuven

Barbóék

Barbóék Leuven
11
Foto © Lukaorluca

Net als Paard Van Troje is Barbóék een boekenwinkel en koffiebar in één. Het is gelegen in dé studenstad van Vlaanderen en staat bekend als de place to be om eens goed door te blokken. Denk daar nog eens een lekker tasje koffie of thee en een stuk taart bij en je kan er weer helemaal tegenaan!

Antwerpen

Kaffeenini

Places to be in Antwerpen tijdens de Belmodo Fashion Days
11
Foto © Kaffeenini

Kaffeenini is één van de hipste plekjes in Antwerpen en ligt middenin de modebuurt. De menukaart staat vol lekkers zoals bagels, taart, flammkuchen (een specialiteit uit de Elzas), speciale (ijs)koffies en homemade iced tea. De zaak is dagelijks (behalve zondag) geopend vanaf 8:00 ’s morgens, de perfecte manier om je dag te beginnen!

Het Museum aan de Stroom (MAS)

10 leuke plekjes waar je kan werken of studeren met een koffie
11
Foto © Visit Antwerpen

De studentenorganisatie GATE15 organiseert jaarlijks vanaf midden mei STUDY360, waarbij ze atypische plekken, zoals de kathedraal, ter beschikking stellen van studenten om te blokken. Dit jaar hoort ook de 8ste verdieping van het MAS daarbij. Je kan er tot en met 1 juli tussen 9:30 en 23:30 studeren met een adembenemend uitzicht over Antwerpen.

Hasselt

King Kong Coffee

King Kong Coffeebar in Hasselt
11
Foto ©

Bij King Kong Coffee zit je altijd goed voor een eerlijke kop koffie in een gezellig interieur. De eigenaars werken namelijk met fairtrade producten, maar toch zijn de prijzen democratisch (tussen € 1,8 en € 3). Je bent er altijd welkom met je laptop of je handboeken voor een namiddagje hard werken (inclusief gratis wifi).

Brugge

Books & Brunch

Books & Brunch Brugge
11
Foto © Books & Brunch

De naam zegt het al zelf: bij Books & Brunch kan je terecht voor ontbijt & lunch en tweedehandsboeken. Alles wordt er klaargemaakt met biologische en organische ingrediënten die lokaal worden aangekocht, dus hier kan je genieten van gezonde snacks. Lise Desmet ging er langs toen ze de Belmodo Hotspots App uittestte.

Mechelen

Sister Bean

Sister Bean
11
Foto © Sister Bean

Sister Bean is één van de gezelligste plekjes van Mechelen. Hier kan je je koffie helemaal zelf samenstellen met allerlei extra smaakjes, toppings en verschillende melksoorten. Ook om te ontbijten en lunchen is er een uitgebreid aanbod. In het lichte interieur of op het cosy terras voel je je zeker thuis, met of zonder je laptop of handboeken.

De Kust

De Familie Jansen

De Familie Jansen Oostende
11
Foto © De Familie Jansen

De Familie Jansen in Oostende werd al eens uitgeroepen tot de beste koffiebar van het land en de koffies zijn er echte kunstwerkjes op zich. Je kan hier ook iets eten, zowel zoete als hartige bereidingen. Als je klaar bent met studeren of werken, kan je jezelf onmiddellijk belonen met een heerlijke cocktail.

Op deze plekjes zal het studeren of werken eens zo snel gaan, promise!
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo