0

10 apps voor op reis

G
Sleep

11

Wil je niet voor onverwachte situaties komen te staan op reis? Maak je smartphone zomerklaar met deze 10 handige travelapps en laat de stress echt thuis!

Op reis gaan is leuk, spanned en vaak vol avontuur. De voorbereidingen daarentegen kunnen voor een heleboel stress zorgen. De bestemming kiezen is het leuke gedeelte, maar dan beginnen de problemen. Welk hotel of B&B ga je boeken en welk is betaalbaar? Als dat achter de rug is, is het tijd om je vluchten te boeken. Met welke maatschappij ga je vliegen, wat zijn de goedkoopste vluchten en vanuit welke luchthaven ga je vertrekken? Als dat allemaal achter de rug is, kan de pret beginnen! 

Hop op et vliegtuig en aankomen op een zonovergoten bestemming. Op vakantie is alles altijd tof, maar beetje hulp kan af en toe wel van pas komen. Je kan ofwel tips vragen aan de locals in alle mogelijke talen en met de nodige handgebaren zoals "Ola que tal une questioné por favor" of enkele handige apps raadplegen op je smartphone. Geef mij dan maar optie 2! Ik selecteerde voor jou 10 apps die het reizen veel aangenamer zullen maken. 

1. Roadtrippers

Travelapps
11
Foto © Producthunt

De enige echte app door en voor reizigers. Je kan me beter vragen wat deze app niet kan want hij heeft werkelijk alles in huis! Roadtrippers is ideaal als je een roadtrip plant deze zomer met vrienden. Hier kan je je route plannen van begin tot eindpunt met alle nodige rustpauzes en stops. Scan de buurt rondom jou of toffe restaurants, musea, bars, hotels, parken of andere bezienswaardigheden te ontdekken. Raadpleeg live verkeerssituatie en plan verschillende alternatieve routes die op elk moment geactiveerd kunnen worden. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je vanaf nu ook tips bekijken van anderen en hun roadtrip routes gewoon zelf eens testen. Zalig toch? 

2. Hopper

Travelapps
11
Foto © Hopper
"Predict. Watch. Buy. Fly."- Hopper

Met de Hopper app aan je zijde was een vlucht online boeken nog nooit zo makkelijk. Ik weet dat er al meerdere apps bestaan waar je je vluchten op kan boeken, maar Hopper doet er nog een schepje bovenop. Het enige wat je hoeft te doen is je bestemming, begin- en einddatum in te geven en de app doet de rest.

Hopper gaat alle mogelijke vluchten voor jou scannen om zo tot de goedkoopste prijs te komen. Zijn de vluchten op dat moment volgens de app te duur, dan zal hij jou de raad geven je boeking nog uit te stellen tot een gunstiger moment. Vanaf het moment dat de prijzen laag zijn, krijg je een melding van Hopper dat het dringend tijd is om je vlucht te boeken. Een echte smartapp voor een smartphone!

3. Hostelworld

Travelapps
11
Foto © Hostelworld

Zo goedkoop mogelijk reizen, is dat uiteindelijk niet iedereen zijn doel? Hotels kunnen vaak nog duur uitvallen, maar een hostel of jeugdherberg is een perfect alternatief. Voor alle studenten onder jullie is dit een echte redder in nood. Via de Hostelworld app kan je heel makkelijk hostels terugvinden bij jou in de buurt of tijdens je reis. Naar welke stad je ook reist je zal altijd een plek vinden om te overnachten. Heel handig als je lastminute ergens beland en je liever niet op de bank in het park slaapt.

4. Seatguru

Travelapps
11
Foto © The Verge

De grotere onder ons en mensen met lange benen - net zoals ik: onze redding is naabij! Gedaan met geen beenruimte hebben. Hoe vaak heb je niet de bad luck dat je het zitje aan het raam hebt en je je in super oncomfortabele bochten moet wringen? Je betaalt je blauw voor je plaats E15, zit 5 uur op het vliegtuig en stapt af als een oud mensje.

Dankzij Seatguru kunnen wij, maar ook alle andere natuurlijk, onze plaatsen kiezen en reserveren. De app bevat 100en plattegronden van verschillende types vliegtuigen. Je geeft in naar welke bestemming je wil vliegen en de app zoekt voor jou naar beschikbare vluchten met vrije plaatsen die voldoen aan jou eisen. 

5. Packing Pro

Travelapps
11
Foto © Top Apps

We kennen hel allemaal. Tijdens het inpakken van je koffer ben je op van de stress. Je wil absoluut niets essentiëel vergeten. Als je koffer dan uiteindelijk staat de blinken aan de voordeur ben je er telkens weer opnieuw van overtuigd dat je alles meehebt. Toch kom je elke keer weer tot de ontdekking dat je je pyjama, extra onderbroeken of tandenborstel bent vergeten. Story of my life! Via de Packing Pro app is dat vanaf nu niet meer mogelijk!

Deze app bevat een lijst van meer dan 800 items voor baby's, huisdieren, kinderen, kleding, schoenen en nog veel meer. Hierop kan je lijsten samenstellen van items die je bij elke reis nodig hebt. Een aparte lijst aanmaken waneer je naar zee gaat, naar Disneyland gaat of op sneeuwvakantie gaat. Op die manier kan je oude lijsten steeds updaten en herbruiken. Leg je smartphone naast je koffer tijdens het inpakken, selecteer de correcte lijst en je koffer is tip top in orde. 

6. Sunscreen

Travelapps
11
Foto © Topappsandroid

Je huid goed insmeren is super belangrijk, maar oh zo lastig. Wanneer je aan het bakken bent op het strand wil je gezellig kunnen indommelen. Als je dat ook maar heel even doet wordt je wakker als een fluoricerend rood verkeerslicht. Geen goed idee dus en daarbij is het enorm schadelijk voor onze dierbare huid.

Ben ik de enige of zijn er nog andere onder jullie die het erg moeilijk vinden in te schatten wanneer je je opnieuw moet insmeren. Om het halfuur, uur of bijvoorbeeld na het zwemmen? Sunscreen gaat jou daarbij helpen. Stel je timer in en deze app herinnert jou aan een nieuwe insmeer-beurt. 

7. Belmodo Hotspots App

Travelapps
11
Foto © Belmodo

De ideale app als je een weekendje weg hebt geboekt in eigen land! Belmodo lanceerde met trots haar eigen app. Op de Belmodo Hotspots App vind je alle hotspots terug uit Belgische steden als Antwerpen, Gent, Brussel, Brugge, HasseltLeuven en de kust. Je kan per stad neuzen tussen verschillende categorieën.

Ben je op zoek naar een lunchtent, koffiehuis of eerder een hotel? Het kan allemaal. Belmodo maakte de onderverdelingen fashion, beauty, sleep, drinks, food, coffee en deco. Allemaal om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Vindt de leukste winkels terug tijdens je shoppingdag en sla al je favoriete adresjes op in je favo lijst. Handig om later al die adresjes opnieuw te raadplegen. 

8. Duolingo

Travelapps
11
Foto © RobinLK

Ga jij binnenkort naar Madrid, maar kan jij geen letter Spaans? Oepsie! Misschien is het toch handig om enkele woordjes te leren. Die boekjes zijn al lang passé en totaal niet gebruiksvriendelijk. Ga liever voor de app versie met Duolingo. Heb je even tijd te veel of een lange vlucht dan kan je die nu nuttig benutten.

Op deze app kan je talen als Engels, Spaans, Frans of Italiaans heel makkelijk studeren op een basisniveau. Via interactieve spelletjes, woordpuzzels, schrijfoefeningen, maar ook spreekoefeningen leer je de taal. Zo ga je eindelijk eens deftig kunnen bestellen op restaurant en begrijpen de mensen je tenminste op straat!

9. EHBO

Travelapps
11
Foto © Rode Kruis

Ik hoop dat je het nooit nodig zal hebben, maar EHBO kan altijd van pas komen. Het Rode Kruis lanceerde een tijdje geleden hun app waardoor ieder van ons levens kan redden. Al is het maar dat je op vakantie je voet verstuikt of je hoofd stoot tegen je surfplank!

Ik ben altijd wel die zieligaard die iets pijnlijks mee maakt op vakantie. In mijn geval gaat deze app dus wel degelijk van pas komen. Er staan tips op voor brandwonden, snijwonden, ademhalingsproblemen, paniek en nog zoveel meer. Bij een noodgeval gaat de app je ook gesproken instructies geven. Ontdek jou inner Grey's Anatomy-personage!

10. Yelp

Travelapps
11
Foto © JSNY

De populairste app onder de fervente citytrippers is ongetwijfeld Yelp. Bijna iedereen gebruikt het om leuke adresjes te ontdekken en eigen ervaringen te delen met anderen. Maak een profiel aan en de pret kan beginnen.

Als je een reis hebt geboekt naar een stad als New York is Yelp werkelijk onmisbaar. Is dat ene hippe restaurant echt wel zo goed, krijgt die ene luxueuze koffietent daadwerkelijk een hoge score? Dat kan je allemaal ontdekken op Yelp.

Zoek leuke adresjes bij jou in de buurt en deel nadien jou persoonlijk ervaring en score voor het eten. Zo kunnen anderen kijken wat jij wel en niet goed vindt en eventueel jou raad en tips opvolgen. Kritiek geven en recensies schrijven, zalig!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten