0
Deze wintertrends bewijzen dat mode altijd terugkomt
1

Wintertrends die bewijzen dat mode altijd terugkomt

F
Trends

Van de golden sixties tot de funky nillies: verschillende 2017 wintertrends bepaalden in een eerder decennium al het modebeeld. 

Onderstaande trends bewijzen dat designers wel degelijk inspiratie halen uit het verleden. Hoewel we bij het kijken naar een oude foto vaak denken ‘wat had ik daar aan?!’, zien we dat old school trends héél vaak gerecycled worden. Throwback time!

De jaren '60: de wide-leg broek

Laten we eerlijk zijn: het was pas in de jaren ’70 dat de broek met wijde pijpen (of flared pants) populair werd. In self defence: in de tweede helft van de sixties waren de wide leg trousers wél al terug te vinden in de kledingkast van enkele groten der aarde.

Zo had Brits supermodel Twiggy er, net als Mick Jagger & co, geen problemen mee af en toe een wijde pijp aan te trekken. No worries, je hoeft niet alles wat skinny is meteen je kast uit te werken. Al is het deze winter wel een goed tijdstip om te experimenteren met de flared pants, zo blijkt:

De jaren '70: corduroy

Corduroy (of: ribfluweel), we associëren het nog al te vaak met onze ouderwetse en erg saaie leerkracht in de middelbare school? Damn right. Corduroy komt echter uit een alles behalve saai tijdperk: the wild seventies. Hoewel het de tijd was van no rules (ook op modevlak), ligt één regel aan de basis van het succes van de stof: de naamsverandering.

In de jaren ‘70 werd ‘manchester’ als marketingstunt omgedoopt tot ‘corduroy’: de bloemetjesprint kreeg er op slag een concurrent bij. Vindt de moderne versie van de stof (denk: millennial pink, blauw of bordeaux) ook de weg naar jouw wintergarderobe (én hart)?

De jaren '80: de baret

Let’s be real: de eighties kunnen de baret niet helemaal opeisen. Al sinds de middeleeuwen was het hoofddeksel het symbool van de goede afkomst. Maar Lady Di leerde ons in de jaren ‘80 dat een baret simpelweg ook symbool kan staan voor een goed gevoel voor mode.

De baret verloor (een deel van) z’n politieke lading en werd een populair hoofddeksel in het decennium. Anno 2017 associëren we de baret niet enkel met een Française of een militair, het is één van de trends die menig modemeisjes hart sneller doet slaan deze winter. 

De jaren '90: de zéér kleine zonnebril

Big bigger biggest: lange tijd dé slagzin als het op onze zonnebril aankwam.  We geven het toe: deze trend had, in tegenstelling tot andere populaire nineties kids zoals de choker en crop top, iets meer tijd nodig om modeharten te veroveren.

Hoewel Selena Gomez zich al aan een exemplaartje waagde in 2016, zien we pas sinds enkele maanden de (weliswaar grote) opmars van het kleine zonnebrilletje. Trotseer jij de winterzon met een rechthoekige variant à la Gigi of ga je voor een ovaal exemplaar?  Of blijf je toch liever bij je big ass sunnies? Beslis vooral zelf:

De jaren '00: de oversized hoops

De nillies: het lijkt alsof het gisteren was. Het was het tijdperk van de Nokia 3310, waarin Queen B als soloartieste (can you even imagine?) begon én van trends die we achteraf als radicaal ‘fout’ bestempelden. Denk: kitten heels, Von Dutch caps en zéér laagzittende broeken. Toch zien we dat de modewereld langzaamaan de focus verlegt naar trends uit de nillies.

Het bewijs: het feit dat dat er na een minimalistisch tijdperk opnieuw gekozen wordt voor earcandy die gezien mag worden. Fan van? Ga deze winter voor oversized hoops in de ‘00s J-LO versie of kies voor een geüpdatet exemplaar.

De toffe foto’s van celebrities in hun (iets) jongere jaren, die kreeg je er gratis bij. No thanks! 

13.11.2017
Geschreven door Eva Coolman
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten