0

Floatfit: getest

F
Trends

1
12.10.2017
Geschreven door Lars Lagaisse

Tijd voor een nieuwe tested & approved! Deze week testen we de nieuwe hype FloatFit, een workout op een opblaasbare drijvende mat in het water.

Je hebt zo van die mensen die echt graag sporten, die er een soort kick uithalen. Ik ben daar zo jaloers op, want ik moet eerlijk zijn en zeggen dat ik die kick in de verste verte nog niet heb gevonden. Misschien doe ik ook niet genoeg mijn best of misschien heb ik gewoon de juiste sport nog niet gevonden? Dat blijf ik althans hopen.

Voorlopig vul ik mijn vrije tijd liever met lui in de zetel te hangen, kauwend op een reep chocolade (of ja een volledige pak, ‘cause who am I kidding), dan de ziel uit mijn lijf te sporten. Hoewel ik dan wel weer alle dagen lig te zagen tegen mijn lief dat ik een strak lichaam wil, zeker wanneer ik door mijn Instagram scroll en het ene hete lijf na het andere spot, do you feel my struggle?

Tussen al dat scrollen door, spotte ik ineens een foto van een vriendin die acrobatische toeren op een mat in het water aan het uitvoeren was. Zou dit de sport worden die mijn onepack in een sixpack gaat veranderen? Time to find out!

"Zou dit de sport worden die mijn onepack in een sixpack gaat veranderen? Time to find out!"

Wat is Floatfit?

Floatfit is een 30 minuten durende workout op het water. Deze wordt gegeven op een opblaasbare drijvende mat in het zwembad, the so called Aquabase. Doordat je op het water bent, raak je continu uit balans waardoor elke oefening extra uitdagend wordt.

My experience

Toch eerst even melden dat het al een half jaar geleden was dat ik echt nog sportte, zonder de occasionele jog mee te rekenen. Mijn conditie staat dus op een laag pitje, waardoor ik toch wat ging stressen, maar het feit dat het maar een halfuur duurt, stelde me gerust.

We mochten meteen op onze luchtmatrassen plaats nemen, in het begin is het even zoeken naar je evenwicht, maar dat heb je al snel onder de knie. Dan is het de bedoeling om allerlei workout-oefeningen te gaan doen op je plank. Beginnen doen we met joggen, daarna ga je liggen en ga je situps gaan doen, ga je pompen, planken The whole shebang! Aangezien je ook constant bezig bent met het zoeken naar evenwicht, gebruik je nonstop je core muscles, waardoor het al snel gaat aanvoelen dat je twee uur bezig bent, terwijl het maar twintig minuten zijn. Gelukkig is er de instructeur die je constant motiveert en ervoor zorgt dat je in actie blijft en als je het op een bepaald moment echt te warm krijgt of je kan gewoon niét meer, dan laat je je gewoon even vallen in het water.

Ik vind het gewoon een ideale workout, het is efficiënt, kort in tijd (cause we all got busy schedules) en je kan het samen met je vrienden doen!

Wil je het zelf ook eens proberen? Bekijk dan zeker eens de site van BenEau, daar vind je alle informatie terug. Voor een sessie van een half uur betaal je trouwens € 17 per persoon. 

Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten