0
sneakers
14

5 x de leukste sneakermerken van Belgische bodem

F
Trends / Wishlist

Of het nu winter of zomer is … sneakers doen het altijd goed en dat verrast ons niet. Zeker wanneer we onderstaande selectie aan leuke sneakermerken van Belgische bodem bekijken. Voor nieuwe schoenen die zowel stylisch als local zijn, is er altijd nog een plaatsje vrij in onze schoenenkast! 

Fiamme

Elisa Mol is de ontwerpster achter het Antwerpse schoenenlabel Fiamme. Ze studeerde Shoe & Accessory Design in het Italiaanse Firenze, maar gelukkig kwam ze uiteindelijk terug naar België. Vol inspiratie vertaalde ze haar Italiaanse kennis naar een stijlvolle en – yay! –  betaalbare schoenencollectie waarvoor we maar al te graag onze portefeuille bovenhalen. Deze felblauwe versie en het ontwerp met de vlammetjes staan zeker op onze wishlist.

FIAMME 1391 COMBINATION 21 - BLUE
14
Foto © Fiamme Footwear
FIAMME 1398 COMBINATION 2 - BEIGE
54677
14
Foto © Fiamme Footwear

Ook de collab met Lewis & Melly kan ons hartje bekoren. 

Collab Lewis & Melly
14
Foto © Fiamme Footwear

Naast het gewone aanbod in eigen collecties geeft Fiamme ook de kans om je favoriete sneakers zelf samen te stellen. Onder #makeyourfiamme vind je inspiratie om daarna zelf een eigen uniek paar te ontwerpen. 

Sweet lemon

Wij hebben elke nacht sweet dreams over deze sneakers van Sweet Lemon. Hun prijzen variëren steeds tussen € 100 en € 200, wat betekent dat het aanschaffen van een paar geen sweet dream hoeft te blijven. In hun ontwerpen combineren ze telkens twee tegengestelden: zacht kwaliteitsvol leder met een pittig design. Aha! Vandaar hun bittersweet originele naam! 

Gaelle 3
14
Foto © Sweet Lemon
Pernelle
14
Foto © Sweet Lemon

Elke nieuwe collectie bevat meer dan 200 nieuwe modellen geïnspireerd op de toptrends te zien op de catwalk. Dat brengt misschien wat keuzestress met zich mee, maar hey, die stress is het zeker waard als je door je nieuwe sneakers het gevoel krijgt zélf een model op de catwalk te zijn. 

Sweet Lemon shoes
14
Foto © Sweet Lemon

Mats Rombaut

De Belgische Mats Rombaut is de drijvende kracht achter het merk Rombaut. Zijn inspiratie haalt hij voornamelijk uit alles wat met de natuur en biotechnologie te maken heeft. Dat toont zich niet alleen in zijn unieke ontwerpen, maar ook in het gebruik van zijn materialen. Het label is volledig plant-based. Ideaal voor iedereen die van fair fashion houdt. Aan de schoenen hangen een iets hoger prijskaartje vast, maar voor die prijs heb je niet alleen een uniek paar sneakers, je helpt er ook nog eens het milieu mee!

boccaccio
14
Foto © Rombaut
rombaute
14
Foto © Rombaut

Svnty Antwerp

De naam verklapt het al, dit Antwerp based label is volledig Belgisch. In 2013 startte een klein team dit merk met de missie om voor vrouwen een easy-to-wear en toch stijlvolle look te creëren. Dat doen ze vandaag nog altijd door de nodige attitude toe te voegen aan hun ontwerpen. 

sneaker sakura pearl zipper
14
Foto © Svnty Antwerp
sneaker praia ponyministuds
14
Foto © Svnty Antwerp

Zelf noemen ze hun creaties ‘accessible luxury’. Twee woorden die ons onmiddellijk interesseren: luxueus en betaalbaar for the win. Door aandacht te besteden aan de details zorgen ze ervoor dat elk ontwerp speciaal is. Wij kunnen niet kiezen welk paar we het eerst willen! 

Cycleur de luxe

Dit Belgische schoenenmerk bewijst dat de fiets niet alleen goed is voor je conditie, maar ook voor je persoonlijke stijl. In elke schoen zitten kleine details verwerkt die verwijzen naar de Belgische wielersport, waaruit ze hun inspiratie halen. 

cycling
14
Foto © Cycleur de Luxe

Cycleur de Luxe is een absoluut go-to merk voor iedereen die kiest voor een healthy way of living. Hun ontwerpen maken ze zo draagbaar mogelijk, zodat je er makkelijk mee kan fietsen. Werken aan onze conditie terwijl we er goed uitzien? De fiets leek nog nooit zo aantrekkelijk. 

Maya
14
Foto © Cycleur de Luxe
Acton 3
14
Foto © Cycleur de Luxe

Meer over Belgische mode vind je hier:

04.10.2018
Geschreven door Elise Coppens
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten