0

5 goede gewoontes om meer water te drinken

F
Trends

3

Meer dan de helft van ons lichaam bestaat uit water. Het is dan ook belangrijk om de hele dag door te drinken. Met deze 5 goede gewoontes lukt dat met gemak.

Voldoende water drinken is een basisprincipe dat goed is voor onze gezondheid, maar veel te vaak vergeten wordt. Nochtans heeft het drinken van water zoveel positieve gevolgen. Zo zou je er o.a. beter van slapen en zou je huid er een healthy glow van krijgen.

Dankzij onderstaande gewoontes die je kan integreren in jouw dagelijks leven kom jij zeker aan die 1,5l die je per dag zou moeten drinken! 

Een fles of kan dicht bij jou

Zorg ervoor dat er altijd water naast je staat. Als je de fles of kan een hele dag ziet staan, zal je sneller een glas vullen en opdrinken. Op het werk, op de schoolbanken, thuis wanneer je aan het koken bent... Keep your water close!

On the go

Neem een BRITA Fill & Go-fles mee onderweg. Of je nu de auto, de bus of de trein neemt, zo’n fles is altijd handig om bij te hebben. De BRITA Fill & Go-fles is uitgerust met een sportdop, hierdoor kan je ze ook makkelijk gebruiken in de fitness of tijdens het lopen.

Gezond en duurzaam gaan hand in hand
3
Foto © BRITA

App

Onze smartphone staat vol met nutteloze apps, maar er zijn ook tal van gezondheidsapps die het leven makkelijker maken. Apps zoals Waterlogged houden bij hoeveel water je drinkt en sturen je reminders zodat je niet vergeet een slokje te nemen. Zo ben je alweer een stap dichter bij je 1,5l water!

Drink voor je eet

Drink een groot glas water voor iedere maaltijd. Eens dit een gewoonte is, zal je heel snel aan je minimale waterinname per dag komen. Deze tip wordt trouwens ook vaak gesuggereerd als afslanktip, omdat je sneller een vol gevoel hebt bij het eten. Een win-winsituatie!

Waarom je kraantjeswater moet filteren
3
Foto © BRITA

Filter

Investeer in een filterfles, gefilterd water smaakt beter, waardoor je er gemakkelijker meer van drinkt. En veel drinken is uiteraard gezond! De producten van BRITA filteren de chloor uit het water, maar behouden de mineralen

Drink jezelf gezond!

26.04.2017
Geschreven door Astrid Bodequin
Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten