0
1

10 Belmodo-tips tijdens de Gentse Feesten

F
Trends

12.07.2018
Geschreven door Astrid Zwaenepoel

Wie in Gent woont, voelt het in de lucht hangen en alle andere mensen staan te springen om naar deze prachtige stad af te zakken: de Gentse Feesten staan voor de deur.

Het programma van 10 dagen feest in Gent is – om het zachtjes uit te drukken – overweldigend. Wij plozen het volledige schema uit en dit zijn de 10 dingen die jij absoluut gedaan moet hebben tijdens deze editie van de Gentse Feesten.

1. Een sangria drinken in de Ventura

Een favoriet van BelmodoLars en yours truly maar ik voel me ook verplicht om daar meteen een waarschuwing bij te geven: deze drankjes zijn dodelijk lekker. Wie in the mood is, kan trouwens nog een bezoekje brengen aan de kermis op de Vrijdagmarkt.

  • Café Ventura – Vrijdagmarkt 35 – elke dag open

2. Het Belmodo-redactie lijflied gaan zingen

Iedereen heeft het wel eens lastig en dan is er maar één oplossing: een echte sing-along met de hele bureau! Ons go to-nummer is dan ‘Ik heb een heel zwaar leven’ van Brigitte Kaandorp en dan nog het liefst heel, heel, héél luid. Toevallig komt de Nederlandse naar Gent en wij staan alvast te popelen om ons lijflied met hart en ziel mee te brullen. Tot dan!

  • Brigitte Kaandorp – Capitole Gent – 22 juli 2018

(Tickets zijn uitverkocht maar neem zeker een kijkje via TicketSwap, je weet noooit hé!)

3. Handjes in de lucht met Regi

Misschien een beetje een guilty pleasure maar wij willen de performance van Regi voor geen geld van de wereld missen. Wie zich eens goed wil laten gaan, komt op 18 juli 2018 naar de Korenmarkt. Waar zijn die handjeeeeeeees?!

  • Regi – Korenmarkt – 18 juli 2018

4. Vlasmarktje doen?

De Gentse Feesten staan nu bepaald gekend als het meest classy feestje van het jaar maar als je gaat, doe het dan alsjeblief één avond zoals het hoort. Doe vooral waar je zin in hebt maar beloof ons gewoon dat je minstens één keer richting Vlasmarkt trekt op een ongoddelijk uur en bestel gewoon een Irish Coffee. No judgement.

  • Vlasmarkt – 10 dagen lang (alleen voor mensen met een sterke maag)

5. Ontsnappen aan de drukte doe je hier

Zijn die festiviteiten allemaal een beetje too much voor jou? Dan is Kapow Oase dé place to be voor jou. Hier kan je even ontsnappen aan het feestgedruis en gezellig afspreken met vrienden. Check hier het volledige programma. Onze tip is KARASUE op donderdag 19 juli 2018.

  • Kapow Oase – Huidevetterken 24 – 10 dagen lang

6. Katerbrunch

Heb je je toch eens lekker laten gaan en zit je de volgende dag met een houten kop? In de Chinastraat organiseren de mannen van Bar Bricolage een echte katerbrunch. Ik durf wedden dat je er vast wel iemand tegenkomt die je kent. Want afzien, dat doe je toch niet alleen?

  • Bar Bricolage – Chinastraat – zondag 15 juli 2018

7. Millie Famillie

De Millie Vanillie is sinds jaar en dag een favoriet van de voltallige Belmodo-familie en dat is tijdens de Gentse Feesten niet anders. Wij lachen ons elke keer opnieuw een breuk met de grappige promo voor hun feestjes en ook deze keer zitten ze er weer boenk op met hun Millie Famillie-thema.

  • Millie Vanillie – Sint-Niklaasstraat 2 – 10 dagen lang

8. Cafeïnepijl op niveau houden

Na dag 7 beginnen ze wel in je kleren te kruipen die Gentse Feesten. Niks wat een koffietje niet kan oplossen en dan zit je bij Café Labath wel goed. Ze organiseren zelfs een Gentsche Fieste Brunch tot 21 juli waarbij je je kan volsteken zodat je er weer helemaal tegenaan kan!

  • Café Labath – Oude Houtlei 1 – van 10 juli 2018 t.e.m. 21 juli 2018

9. Dansen, dansen, dansen

Je moet toch eens op Polé Polé geweest zijn tijdens de Gentse Feesten? Wie zich in de massa begeeft, kan dat dan maar beter doen op het juiste moment. Op 19 juli 2018 draait TLP en dat wordt zonder twijfel een feestje.

  • Gras- en Korenlei – 13 juli 2018 t.e.m. 22 juli 2018

10. Een spitburger eten

Wie gaat nu naar de Gentse Feesten zonder een spitburger te eten? Sorry to all our veggie friends maar die zijn echt een must. Je vindt deze baby’s op twee plekken in de stad. Enjoy!

  • ’t Spit Catering – Goudenleeuwplein (achter de stadshal) of Belfortstraat – 10 dagen lang.

Praktische info

Om af te ronden nog even de praktische info op een rijtje:

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten