0
1

Zo maak jij je kerst-of nieuwjaarsfeest nóg beter dan vorig jaar!

F
News / Wishlist

22.12.2018
Geschreven door Sabrina Bouzoumita

tis the season to be jolly...de decembermaand staat gelijk aan een hele resem feesten. Maar wat voor de een puur plezier is, leidt voor de andere tot heel wat kopzorgen. Het organiseren van zo’n feest is namelijk niet altijd even vanzelfsprekend. Naast je dagelijkse activiteiten als school, werk, huishouden,...steekt nu een hele nieuwe to-do-lijst de kop op. Belmodo to the rescue, want met onze tips wordt jouw kerst- of nieuwjaarsfeestje nóg beter dan die van vorig jaar! 

Poppin' bottles

We beginnen bij het belangrijkste, ‘cuz let’s be honest: een feestje zonder bubbels is eigenlijk gewoon een vergadering. En niet eens zo’n interessante. Het Spaanse merk Freixenet – spreek uit als ‘frisjenit’ – dat bekend staat als veruit de grootste cavaproducent ter wereld, brengt nu ook een Prosecco D.O.C. en een Italian Rosé op de markt. Het gaat niet alleen om verrukkelijk lekkere bubbly, de Prosecco D.O.C. en Italian Rosé zijn bovendien verkrijgbaar in een prachtige fles.

Maak vooraf al enkele flessen leeg en gebruik ze als kandelaar of vaas op de kersttafel. Very Gatsby!

Music maestro, please!

Niemand wil over de muziek roepen. Zet de kerstdeuntjes dus niet te luid, want dan vallen de gesprekken in no time stil. Totdat de gasten arriveren kan je natuurlijk wel nog even de capaciteit van je boxen testen. Tijdens het dekken van de tafel en het koken van de hapjes is het des te leuk om mee te kunnen kwélen op Mariah’s All I Want For Christmas (is yoooouuuuuhoooouuuuu!)

Gepersonaliseerde tafel

Hét voornemen voor de feestdagen is ongetwijfeld het schrijven én versturen van kerstkaartjes. “Dit jaar geef je ze wél af.” Juist ja. Waarom geen kerstkaartje afgeven óp je feestje? Iedereen weet toch dat je ‘t anders toch niet doet, wees er dit jaar tijdig bij en leg de kaartjes op ieders bord. Dankzij de envelop heb je meteen ook naamkaartjes, maar dan eentje waar elke gast ook echt iets aan heeft. Onze tip? Die van KaartBlanche, natuurlijk! “My presence is your present”, hel-lo?!

Hou er bij de tafelindeling rekening mee dat er ruimte genoeg is om comfortabel te tafelen. Een mooi – en praktisch! - gedekte tafel is ongeveer 36 tot 42 cm breed en 34 tot 38 cm diep per persoon. Verder dek je de tafel he-le-maal naar je zin: zo strak of kitch als je maar wil. Weet alleen wel dat losse glitter bijna nooit, never, jamais goed ontvangen wordt. It’s like glitterbombing your friends, een faux-pas dus.

Food

De kerstperiode is al stressvol genoeg zonder gejammer in de keuken omdat je je gewaagd hebt aan gerechten die je nooit eerder maakte. Stick to what you know! Of een cateraar. Of Deliveroo. Die leveren ook wel aan de achterdeur.

Op vlak van hapjes hou je het best ook simpel, máár lekker! Oil & Vinegar maakte voor jou al een lijst van de beste aperitiefhapjes van het jaar. Onze favoriet? De Italiaanse romige truffelcrème die als tapenade op brood, als dip bij groenten (of chips) en zelfs bij carpaccio gegeten kan worden.

Tafel staat klaar, muziek staat op, ‘t eten is gereed, all there’s left to do is…genieten, genieten, genieten! En wachten op je gasten. Duh.
Gelukkig moet er nog een fles Freixenet opgedronken worden. 

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten