0
11

Zo maak jij je cadeaus Instagramproof

F
News

De verpakking van een cadeau is minstens even belangrijk dan het geschenk zelf. Wij verzamelden de leukste gift wrapping-tips om jouw kerstcadeaus Instagramproof te maken.

Elk jaar opnieuw komen we dezelfde struggles tegen tijdens het inpakken van onze zorgvuldig uitgekozen kerstgeschenken, want hoe maken we daar iets leuks van?

Dankzij deze inpak- en DIY-tips tover jij dit jaar de mooiste verpakkingen tevoorschijn voor onder de kerstboom. 

Tip 1: Inpakpapier

Interieurstyliste Anne-Catherine Gerets geeft als gouden tip voor het inpakken van cadeaus mee dat je best altijd inpakpapier of kraftpapier in huis kan halen. “Ik heb altijd kraftpapier in huis in een witte of zwarte kleur. Dat lijkt redelijk basic, maar op die manier kan je daarna zelf met andere kleurtjes op het ontwerp aan de slag om er iets mooi en uniek van te maken”.

CloClo236_2
11
Foto © Tasja Van Rymenant

Er zijn ook genoeg leuke printjes en motieven om uit te kiezen als je geen tijd hebt om je cadeaus zelf nog te versieren. Wij verzamelden enkele leuke exemplaren die kunnen blinken onder jouw kerstboom.

Speciaal voor de Warmste Week ontwierp Jeroom het Warmste Inpakpapier. En het ontwerp is on fire. Bovendien steun je met de aankoop van dit papier ook nog eens een goed doel.

warmsteweek
11
Foto ©

Wij zijn helemaal verliefd op de papierontwerpen van Dreamkey en Kadodesign

Schermafbeelding_2018-12-06_om_10
11
Foto © Dreamkey
Schermafbeelding_2018-12-06_om_10
11
Foto © Dreamkey

Tip 2: Experimenteer met doosjes

Geen fan van inpakpapier? DIY-creative Elfi De Bruyn  daagt je uit om eens te experimenteren met alternatieven voor inpakpapier. “Grijp bijvoorbeeld eens naar basic doosjes of recycleer dozen van cornflakes of pakketten die je ontving. Geef er een persoonlijke twist aan door er verf op te spuiten, er je eigen ontwerp op te tekenen of er stukjes zijdepapier met glossy lijm op te plakken”.

DIYMAGIC_658
11
Foto © Ruthje Goethals

Of think outside the box with a box. “Je kan ook doosjes die je als cadeau geeft een persoonlijke touch geven. Bijvoorbeeld dit doosje dat ik aan mijn grootouders wilde geven, pimpte ik zelf tot iets origineel. Dit soort cadeaus toveren ongetwijfeld een grote glimlach op het gezicht van de ontvanger, omdat het duidelijk is dat het met liefde is gemaakt”, aldus Elfi.

DIYMAGIC_439_1
11
Foto © Ruthje Goethals

Tip 3: versier op een unieke manier

Linten zijn altijd een goed idee, daar kan je veel mee doen”, raadt Anne-Catherine aan. “Papierlinten zijn ideaal om mooie krullen mee te maken zonder dat je een schaar moet gebruiken. Als je het papierlint rond een potlood wikkelt, blijft het in die gekrulde vorm staan”.

“Ook stempels en stickers maken het speels en persoonlijk. Gouden stiften zijn dan weer leuk om op de pakketjes zelf iets te tekenen”.

CloClo254_1
11
Foto © Tasja Van Rymenant

“Maak van je tafel een wrapping station vol glitter, tape en andere party-attributen om je cadeau een update te geven. Of met verf op waterbasis kan je inpakpapier zelf voorzien van een leuke tekening of print vol arty allures”,  geeft Elfi mee.

DIYMAGIC_503
11
Foto © Ruthje Goethals

Tip 4: Washi-tape

“Standaard gebruik ik altijd Washi-tape. Je kan dat niet alleen gebruiken als plakband om de cadeaus mee dicht te plakken, maar je kan er evengoed grafische vormen en patronen mee maken. Leuke figuurtjes zoals een kerstboom, een diamant of een ruit. Je kan er ook op schrijven, alles is mogelijk met Washi-Tape”, vertelt Anne-Catherine.

CloClo249_1
11
Foto © Tasja Van Rymenant

Zin om zelf Washi-tape te maken? Daar heeft Elfi wat tips voor uit haar boek DIY magic.

Schermafbeelding_2018-12-01_om_12
11
Foto © Ruthje Goethals

Met welke tips ga jij aan de slag? Wij zijn benieuwd naar het resultaat!

Meer over kerstcadeaus vind je hier:

07.12.2018
Geschreven door Elise Coppens
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten