0
Krijg je leven op orde met onze handige tips
1

Zo krijg jij je leven op orde

F
News

Heb jij ook soms het gevoel dat je niet weet wat eerst te doen en staat je hersenpan op ontploffen?

Geen zorgen, Belmodo got you covered. Lees vooral verder wanneer jij op dit moment stijf staat van de stress en klaar bent om je leven over een andere boeg te gooien. Met deze vijf tips maak jij nooit nog zorgen over wat eerst gedaan en vermijd je in de tussentijd rimpels, grijze haren of stress acne (ja, ook hier op de redactie hebben we daar last van).

1. Gebruik hulpmiddelen

Of je nu een agenda op papier gebruikt of je geliefde iPhone, mensen die goed georganiseerd zijn, gebruiken vaak enkele hulpmiddeltjes die ervoor zorgen dat ze 100% efficiënt te werk kunnen gaan. Puilt je agenda uit met allerlei dingen die je moet doen en dreig je je hoofd te verliezen? Maak dan gebruik van een to-dolijst waar je gemakkelijk alle taken in kan opsplitsen. Geen beter gevoel dan het doorkrassen van een item op je lijstje!

2. Ruim op

Opgeruimd staat netjes en dit geldt ook in jouw hoofd. Wanneer je moet werken of studeren in een varkensstal verlies je vaak een behoorlijke portie van je goede moed. Ruim je bureau op alvorens je te werk gaat, zo heb jij sowieso meer zin om eraan te beginnen. Je kan daarbij ook investeren in enkele simpele goodies om je werkplaats op te fleuren: een toffe beker voor je pennen of een bakje waarin jij al je bureauspullen kwijt kan, kosten écht geen fortuin, maar maken je leven een stuk makkelijker. Bovendien geven ze jouw office een echt Pinterest-gehalte (win-win)!

3. Schrap dingen die veel tijd innemen

Er zijn vaak dingen die echt moeten gedaan worden, maar die wél een groot deel van jouw kostbare tijd innemen. Verlies je over de middag veel tijd omdat je per se een pasta wou van dat nieuwe lekkere restaurant of is de rij in de broodjeszaak te lang? Overweeg dan eens om je lunch van thuis mee te nemen. Houd je van sporten maar ben je steeds 30 minuten onderweg naar de fitness? Thuis kan je ook makkelijk oefeningen doen en een rondje rond de blok joggen hoeft geen uren te duren.

4. Neem tijd voor jezelf

Een dagelijks bezinningsmoment of een pauze lijken tijdrovend, maar ze kunnen er net voor zorgen dat je langer geconcentreerd zal blijven. Zie het als een investering in jezelf en geef je hoofd 5 minuten rust tijdens een drukke dag. Vooral kalm blijven is de boodschap.

5. Durf 'nee' te zeggen

En als het je allemaal teveel wordt, wees dan niet bang om eens iets af te wijzen. Kwaliteit gaat boven kwantiteit en té veel werk zorgt alleen maar voor meer stress en wanorde.

Toch nog niet klaar om je leven te verbeteren? Wij maakten voor jou een handige shoppinglist waarna je zeker helemaal zen bent!

Good luck!

10.06.2018
Geschreven door Rubylie Van Loo
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten