0
Zo bewerken wij onze Instagram foto's
1

Zo bewerken wij onze Instagram foto's

F
News

11.10.2018
Geschreven door Sabrina Bouzoumita

Laten we eerlijk zijn: Instagram is by far de leukste app op je telefoon. En ook de meest verslavende. We krijgen een blik te zien in de wereld van vrienden, kennissen en – let’s be honest – mensen die we nog nooit ontmoet hebben. Niet alleen de inhoud, maar ook de kwaliteit van de foto’s valt op. Hoe maak je nu die ‘gaapwaardige’ Insta-foto’s? 

Stap 1: een smartphone met slimme camera

De tijd van amateuristische selfies of maaltijdfoto’s lijkt lang voorbij te zijn. Het is alsof iedereen met een smartphone overnight professionele fotografie-skills vergaarde. Níet dus. Want meestal is de perfecte foto gewoon te danken aan...een goede smartphone.

Tijdens de laatste unboxing mochten Lars & Astrid een OnePlus6 uitpakken. En daar zijn we uiteraard héél professioneel mee omgesprongen. (Lees: we hebben er duizend-en-één selfies, slow-motion filmpjes en onnoz – euh – werkfoto’s mee gemaakt.) De smartphone is dan ook bijzonder snel en heel gebruiksvriendelijk, blijkt dat OnePlus bij de ontwikkeling van een nieuw toestel ook écht luistert naar de opmerkingen van hun community. Thanks, peeps! 

Wat ons opviel:

  • Door de Optical Image Stabilization maak je nooit nog een bewogen foto. (Of je moet toch al heel hard je best doen.) Bijzonder handig bij het fotograferen van iemand die springt, danst of … gewoon niet kan stilzitten.
     
  • De fantastische Portraid Mode op de camera is zowel aan de voor- als de achterkant aanwezig. Door de AI aan de voorkant kan je een foto maken met indrukwekkende scherptediepte, net alsof je die met een spiegelreflexcamera fotografeerde. En dat zónder filter!
     
  • Om ook je video's beter te maken is er de OnePlus Slow Motion mode, dat zeer gedetailleerd HD video frame voor frame kan vastleggen, waardoor niets van de actie verloren gaat.
     
  • Niet onbelangrijk: the phone is gorgeous! Zeker de limited edition ‘Silk White’. Daarbij is het glas op verschillende manieren bewerkt om dat speciale effect te bekomen. En er is parelpoeder coating toegevoegd om die speciale glans te creëren. 

Stap 2: hou je camera recht

Niemand wil naar een schots en scheve foto kijken. Zorg daarom dat je onderwerp mooi recht in beeld staat. Instagram helpt je daarbij door een raster aan te bieden, maak er dus alsjeblieft gebruik van.

 

Stap 3: goed licht is goud waard

Je kan achteraf nog veel goedmaken met filters, maar de belichting is behoorlijk essentieel. Probeer je foto’s dus te maken bij goed licht, liefst daglicht voor 15u als dat mogelijk is. Natuurlijk licht zal je foto’s altijd net dat ietsje beter maken, neem als je binnen bent best foto’s nabij een raam. Níet als achtergrond, want: tegenlicht, duh. 

Als je met je vinger op het scherm tikt, kan je het natuurlijk licht ietwat beïnvloeden. De meeste smartphones herkennen vanzelf hoe het licht aangepast moet worden, tenminste áls je op het scherm tikt.

 

Stap 4: gebruik de filters

Iedereen kent de standaardfilters van Instagram, maar wist je dat je ook contrast, helderheid, verzadiging, warmte en schaduwen manueel kan aanpassen? Zo kan je donkere foto’s wat oplichten, koelere tinten warmer maken of de sterkte van een filter ietwat afzwakken. Je vindt de opties in de rechterbovenhoek onder het instellingen-symbooltje.

Tip! Onderzoek wijst uit dat foto’s met oranje of rode ondertonen minder goed scoren op Insta. Kies daarom eerder voor blauwe tinten. Strandfoto’s of foto’s met veel lucht zijn niet enkel succesvol door hun locatie, maar ook door de kleur. Trust us on this one!

Stap 5: less is more

Deze tip geldt zowel voor gewone foto’s als voor selfies. Gebruik niet te veel filters of photoshop-apps. Het resultaat moet er nog altijd geloofwaardig uitzien, zowel op vlak van kleuren en contrast als een té gave – lees: plastic – huid.

Stap 6: gebruik de HDR-functie

Bevind je je in een iets te donkere omgeving? Zet dan de HDR-functie aan. Die verkleint de kans op een donkere, korrelige foto aanzienlijk.

 

Stap 7: #nofilter

We all love a good filter, maar soms is een foto gewoon goed zoals die is, zéker wanneer je over een kwalitatieve camera beschikt. Je kan de foto altijd wat optimaliseren met de andere editing tools van Instagram, als je vindt dat de foto iets ontbreekt. Maar een goede foto valt vaak des te hard op omdat die écht is.

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten