0
Werken en gezin: zo doe ik het
8

Werken en een gezin: zo doe ik het

F
News

15.05.2018
Geschreven door Tiany Kiriloff

Laten we beginnen bij het begin en dat is meteen komaf maken met ‘een goede balans’, want seriously … die bestaat niet in een leven tussen kroost en carrière.

Het begrip waar zo mee gepronkt wordt is echt zwaar overroepen, niets is namelijk minder gebalanceerd dan de relatie werk/gezin. Proberen streven naar een zogenaamde balans is het ergste wat je jezelf kan aandoen. De boog hoeft echt niet altijd gespannen te staan en perfectie bestaat niet wanneer je tussen gezin en carrière schippert. Loslaten moet je doen en begrijpen dat er momenten zullen zijn dat je meer zal moeten werken, maar evengoed zal er ook tijd genoeg zijn om uitgebreid te genieten van je leven & gezin ...

Werken en gezin: zo doe ik het
8
Foto © Instagram

Een beetje zoals eb & vloed, zo zie ik het. Het komt en gaat en om het daartussen zo aangenaam mogelijk te houden voor iedereen, krijg je van mij 5 tips om eb & vloed van werken en gezin te overleven:

1. Ken je limieten

We zijn Super Woman niet (ook al proberen we nog zo hard) dus probeer ook niet alles te willen doen. Overcompenseren is ook zoiets waar we ons als vrouw/mama vaak schuldig aan maken, maar dat is totaal voor niets nodig. Als je iets met liefde en plezier doet (zoals je werk) dan begrijpen je kinderen ook dat het een belangrijk onderdeel is van je leven.

Werken en gezin: zo doe ik het
8
Foto © Dirk Alexander

2. Communiceer met je familie

Thuis hebben we een soort krijtkalender waar we visueel met de kinderen communiceren, we vullen die samen in en zo zijn ze ook op de hoogte van wat er voor hen staat aan te komen: wanneer we weg moeten of wanneer ik voor het werk ergens heen moet.

Werken en gezin: zo doe ik het
8
Foto © Instagram

3. Durf om hulp vragen

Nogmaals: wij zijn geen Super Woman en op tijd en stond je laten bijstaan is echt helemaal oké! Een poetsvrouw is wat mij betreft een must en als het even kan, laat ik ook mijn strijk doen. We hebben ook de hulp van Caroline, die ons bijstaat met de kinderen, zodat ze geen uren moeten vertoeven in de ‘nabewaking’. Toegeven, het is een hap uit ons budget, maar het geeft ons ontzettend veel rust omdat we weten dat de kids oké zijn.

Werken en gezin: zo doe ik het
8
Foto © Dirk Alexander

4. Quality time

Zorg ervoor dat de tijd die je doorbrengt in gezin echt kwalitatief is. Doe iets, trek erop uit, focus op aanwezig zijn en ja, leg die smartphone even aan de kant.

Werken en gezin: zo doe ik het
8
Foto © Dirk Alexander
Werken en gezin: zo doe ik het
8
Foto © Dirk Alexander

5. Laat het los

Zoals ik al eerder zei, de puntjes moeten niet altijd op de i staan en het is echt geen drama als je huishouden er niet helemaal pico bello bijligt of als er nog stapels kleren ongewassen zijn. Wel belangrijk is eten en daarom zit mijn diepvries vol met een aantal basics als brood, groentjes, vlees en … ijsjes uiteraard!

Werken en gezin: zo doe ik het
8
Foto © Instagram

Succes!

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten