0
Kat op werelddierendag
1

Werelddierendag: To cat or not to cat

F
News

04.10.2017
Geschreven door Amélie De Rycke

Dit is waarom je beter investeert in een kat dan in een designerhandtas.

Vandaag, woensdag 4 oktober 2017, is Werelddierendag, de dag waarop mensen traditioneel hun geliefde viervoeter in de watten leggen. Ook ik heb deze morgen Leo’s eetbakjes rijkelijk aangevuld met droog- en natvoer en hem voor ik de deur uitging nog even geknuffeld – tegen zijn wil want Leo is geen schootjeszitter, laat staan een knuffelaar. Toch zou ik hem voor geen geld van de wereld willen missen, en geloof me, ‘t beestje heeft wel wat geld gekost. Met het bedrag dat ik voor Leo neertelde, had ik me als modeliefhebber van het eerste uur best een dure handtas of een paar designerschoenen kunnen aanschaffen. Maar dat deed ik niet, en hier is waarom:

1. Een betere nachtrust

Wie een kat in huis heeft en die af en toe eens bij zich laat slapen, zal op termijn veel makker indommelen. Dat komt omdat katten  – en huisdieren in het algemeen – ervoor zorgen dat hun baasjes zich veiliger voelen en dus met een gerust hart kunnen gaan slapen.

2. Goed voor je gezondheid

Een Amerikaanse studie wees uit dat zij die een kat in huis hebben, minder kans hebben op een hartstilstand. Dat zou komen omdat katten stress en angst wegnemen en rust in huis brengen. Bovendien zouden katten er ook voor zorgen dat de cholesterol en de bloeddruk van het baasje verlagen

3. helpen allergieën voorkomen

Akkoord, voor jou is het misschien net te laat, maar als je van plan bent om ooit kinderen groot te brengen, kan een kat wel degelijk van dienst zijn. Uit een Amerikaanse studie van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases is namelijk gebleken dat kinderen jonger dan één jaar die vaak met katten in aanraking komen een grotere weerstand hebben en minder snel allergieën ontwikkelen.

4. sterkere botten

Hoe vreemd het ook klinkt, het gespin van katten blijkt gunstig te zijn voor de sterkte van je botten. De frequentie van het kattengespin (25-150 Hertz) zou namelijk de densiteit van menselijke botten versterken. Speciaal!

5. de ideale compagnon

En misschien nog wel de belangrijkste reden van ze allemaal: katten zorgen voor gezelschap en voorkomen eenzaamheid. En ze zijn zo ontzettend aaibaar...

Wie zelf geen kat in huis heeft maar na het lezen van dit artikel toch de onweerstaanbare drang voelt om een kat te knuffelen, kan altijd langsgaan bij kattencafé Dreamcatchers in Gent. Vrolijke Werelddierendag!

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten