0
Creatieve afspraak in Wallinfornia Park
2

Wallifornia Park, the place to be op Les Ardentes

F
News

Les Ardentes draait niet enkel om muziek. Je kan er nu ook je creativiteit de vrije loop laten dankzij allerhande ludieke en interactieve experiences in het Wallifornia Park. Welkom in de creative space van het festival!

Eén jaar geleden werd Wallifornia Park op les Ardentes geboren. De samenwerking tussen het festival, de Luikenaars van Spray Can Arts en het Deense collectief ArtRebels schenkt street art de aandacht die het verdient. 

Door de combinatie van muziek en creatieve experiences wordt Les Ardentes dus een echt hybride festival. De zone die gewijd is aan dat laatste zal je zowel voor, tijdens als na de shows betoveren. Je kan er even lekker ontspannen, maar het hoofddoel zal toch zijn om je 4 dagen lang te laten genieten van allerlei artistieke disciplines zoals theater, dans, video, film, design en architectuur dankzij verschillende workshops. Initiatie tot breakdance, yoga en videospelletjes zijn maar enkele van de vele mogelijkheden.

Les ArdCreatieve afspraak in Wallifornia Parkentes 2017: het overview
2
Foto © Les Ardentes

En dat is nog niet alles, want ook de nieuwste technologieën zullen in de spotlights gezet worden. De vorige editie was zo’n groot succes dat het project ondertussen uitgebreid werd naar Wallifornia Musictech. Deze zone biedt ruimte aan allerlei hedendaagse problemen waarmee de muzikale wereld geconfronteerd wordt en waarvoor ondernemers en technici naar oplossingen zoeken. We raden tech geeks (en alle anderen die zin hebben om eens wat meer met tech bezig te zijn) aan om er zeker eens een kijkje te gaan nemen!

Maar wie zijn de talenten achter Wallifornia Park?

SPRAY CAN ARTS

De dynamiek en de passie van dit collectief zorgt ervoor dat ze van heel wat markten thuis zijn, van graffiti tot breakdance, rap, djing, elektronische muziek, beeldende en grafische kunst en nog zoveel meer.

“Het was voor ons een evidentie om ons vanaf het begin met Wallifornia Park te associëren. We doen meerdere samenwerkingen in verschillende disciplines en deze creatieve plek ligt volledig in lijn met ons collectief.” – Michaël Nicolaï

DESIGNWITHGENIUS

De expertise van DWG, die ze opdeden tijdens uiteenlopende ervaringen op het gebied van architectuur, houtbewerking en bouw, stelt hen in staat om zowel designmeubelen als tijdelijke installaties te ontwerpen. Dankzij hun verschillende paden slaagden ze erin hun designs te verrijken en te verfijnen, nog meer aandacht te krijgen voor detail en nog hogere eisen te stellen aan het eindproduct.

“Wallifornia Park is zoals een pak friet met mayonaise. Je hebt er zin in, je neemt er, je hebt genoeg, je begint ze te delen … en dan wil je er zelf weer. Met onze inbreng willen we festivalgangers hetzelfde gevoel geven. Bovendien vinden we het super dat dit concept volledig eigen is aan Les Ardentes.” – JeF van DesignWithGenius

LA CABANE

Dit multidisciplinaire collectief, dat de hiphopcultuur als belangrijkste invloed heeft, doet het werkelijk allemaal: muziek, grafische kunst, video, fotografie,… Bovendien helpen ze ook actief mee om het Luikse evenement zo dynamisch mogelijk te maken (dankzij o.a. concerten, allerlei evenementen en een expositie).

“Wallifornia Park, dat is een beetje een festival binnen het festival. Als je er toevallig langskomt, ontdek je er crazy dingen die je zeker niet overal ziet. Je bent er op je gemak, precies alsof je thuis bent!” – Cyrille Beerden

ALFONSE CARAVAN BAR

Alfonse is een rondreizende bar geïnspireerd op de jaren 60. De old-fashioned cocktails zijn heerlijk! Bovendien personaliseren ze ook met plezier een cockatil speciaal voor jou.

“Samenwerken met zo’n groot evenement is een goede manier om mixology op de kaart te zetten, en de Waalse cocktail scene in het algemeen uiteraard.” – Valentin Norberg

LA SUPERETTE

La Superette is een project van een aantal jonge beeldende kunstenaars en Luikse designers. Het onafhankelijke collectief rijgt de collabs binnen verschillende culturele sectoren – zoals kunstgalerijen, optredens en festivals – steeds sneller aan elkaar.

’Wallifornia Park is een exciting staaltje kunst en undergroundcultuur in Wallonië. La Superette ziet de zone daarom als een playground waar de leden hun artistieke knowhow kunnen uiten.’ – Arnaud Eubelen

URBAN SPREE

Urban Spree is een artistieke ruimte van 1700 m² in Berlijn die focust op urban culturen door middel van tentoonstellingen, workshops en zelfs een winkel met kunst. Op de site van Les Ardentes zullen ze deze keer een monumentale installatie ontwerpen. Ook bij het decor van Wallifornia Park zullen ze betrokken zijn.

GHOST

Ghost is een muzikale UFO die rechtstreeks afkomstig is uit Gent. De leden van het collectief zijn zelfvoorzienend op het gebied van techniek en creëren zo muzikale intermezzo’s op de meest onverwachte plaatsen, zoals garage-ingangen, verlaten crypteq of bushaltes. Het resultaat? Een heerlijke mix van hedendaagse kunst en muziek.

“Carrousel, Art, Performance – een constante bij les Ardentes.” – Stephan

Dat ook jouw creative potential nieuwe hoogtes zal bereiken in Wallifornia Park staat nu al vast! Heb jij je tickets al?

19.06.2017
Geschreven door Caroline Bralion
Vertaald door Lisa-Marie Bauwens
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten