0

Waarom je kraantjeswater moet filteren

F
News

1

De meeste mensen vinden water van de kraan maar niets en drinken liever flessenwater. Maar wist je dat het veel milieuvriendelijker, makkelijker én goedkoper is om kraantjeswater te drinken?

Kraantjeswater stroomt door lange pijpleidingen vooraleer het thuis uit jouw kraan komt. Het is dan ook perfect mogelijk dat het een metaalachtige smaak heeft. Zij die niet zo van die nasmaak houden, filteren best hun water. Met de BRITA Fill & Go-fles bijvoorbeeld. De filter in de fles vermindert het chloorgehalte (en dus ook de nare smaak) in het kraantjeswater, terwijl mineralen als calcium en magnesium behouden worden. En wanneer water beter smaakt, drink je meer; en da’s gezond!

Naast een neutrale smaak heeft gefilterd water nog heel wat voordelen. Wij sommen ze even voor je op.

Goed voor het milieu

Wie graag z’n ecologische voetafdruk verkleint, maar niet goed weet waar te beginnen: drink gefilterd kraantjeswater. Door water van de kraan te drinken, spaar je namelijk heel wat vervuilende pet-flessen uit. Je bewijst er het milieu dus een grote dienst mee.

Goed voor je huishuidtoestellen

Gebruik ook gefilterd water in jouw huishoudtoestellen. Dat bevordert niet alleen de smaak, maar zorgt er ook voor dat jouw koffiezetapparaat, je stomer en waterkoker langer meegaan. De kalkdeeltjes in het kraantjeswater tasten jouw huishoudelijke apparaten namelijk aan, waardoor ze het sneller zouden begeven.

Goed voor je portemonnee

Het is veel goedkoper om jouw kraantjeswater te filteren dan om flessenwater te kopen. Je koopt eenmalig een BRITA Fill & Go-fles – want die gaat levenslang mee – en je vervangt om de vier weken de filter, afhankelijk van je waterverbruik. De prijs van de zo’n filter is trouwens òòk lager dan een pak flessenwater.

Hebben we je overtuigd om voortaan enkel water van de kraan te drinken? Bestel dan as soon as possible jouw BRITA Fill & Go-drinkfles en drink jezelf gezond! 

07.05.2017
Geschreven door Astrid Bodequin
Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten