0
6

Vivian Dony van Engaged: powerlady

F
News

30.01.2019
Geschreven door Astrid Zwaenepoel

De populaire trouwbeurs Engaged komt naar Antwerpen en wij waren wel eens benieuwd naar de persoon achter de ‘trouwbeurs voor mensen die niet van trouwbeurzen houden’. Tijd voor een babbel met de Creative Director Vivian Dony! 

Leg eens kort uit wat Engaged precies is?

“Ik omschrijf Engaged het liefst als een trouwbeurs voor mensen die niet van trouwbeurzen houden. Een ‘trendy trouwbeurs’ is misschien een beetje een flauwe manier om het te omschrijven, maar mensen weten wel meteen wat je bedoelt. We bieden de traditionele elementen aan die je op een andere beurs ook zal vinden maar in een nieuw jasje. We zijn in 2013 héél klein begonnen en zitten inmiddels twee maal per jaar op toplocaties in Nederland. Nu komen we voor het eerst naar België.”

LEONNEPHOTOGRAPHY-Engaged_Leonnephotography324van678
6
Foto © leonnephotography

“Eigenlijk hebben we ook heel snel een online platform, www.engaged.nl, daaraan gekoppeld. Op die manier hopen we ook via die weg mensen te inspireren. Van het maken van een bruidsboeket tot haar en make-up en zelfs over trouwen in het buitenland, voor al je vragen kan je bij ons terecht, zowel online als op de beurs.”

Wat is jouw rol in dit verhaal?

“Voordien werkte ik in de reclamesector waarna ik me ben gaan focussen op trouwkaarten ontwerpen en zo ben ik uiteindelijk in de wedding business terecht gekomen. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!”

“Nu ben ik de Creative Director van Engaged en bepaal dus eigenlijk – heel eenvoudig uitgelegd – de richting die het merk uitgaat. Waar we naartoe werken, met wie we willen samenwerken, hoe dat er moet uitzien … Dat doe ik trouwens niet alleen. Achter de schermen werken we in een fantastisch team om van elke editie een topevenement te maken.”

engaged_leonnephotography_53
6
Foto © leonnephotography

Welk soort baas ben jij dan?

 “Er worden wel vaak grappen gemaakt over het feit dat ik de baas ben maar in de praktijk doen we het met z’n allen. Iedereen is onderdeel van Engaged en net dat maakt ons sterk. We hebben dan ook eerder een familieband dan een werkgever-werknemer-verhouding. “

“Het is volgens mij ontzettend belangrijk iemand uit te leggen waarom je een bepaalde beslissing neemt en daar ook open over te zijn. Ik probeer daarom steeds te luisteren naar input van andere en ook hun punt te zien. Daarna kan je overtuigd zijn of moet je de persoon in kwestie duidelijk maken waarom je dat besluit genomen hebt. En dan heb ik het zowel over collega’s als over klanten.”

“Ik geloof ook absoluut niet in je stem verheffen. Als iets niet lukt dan gaan we samen op zoek naar een oplossing en die is er altijd. Net daarom vind ik het ontzettend belangrijk duidelijk te communiceren over alles. Als we de tijd of middelen niet hebben om een idee uit te voeren en ik ben niet overtuigd dan zeg ik dat liever klaar en duidelijk. En uiteindelijk heeft iedereen daar ook begrip voor.”

engaged_leonnephotography_749_E0W
6
Foto © leonnephotography

Denk je dat mensen anders trouwen in Nederland dan in België?

“Daarvoor zullen we de beurs moeten afwachten! Er zijn ook zooo veel verschillende manieren waarop je kan trouwen. Als ik echt iets moet zeggen dan denk ik dat mensen in België misschien jonger trouwen, maar dat is echt een gewoon een gok.”

Ben je zelf eigenlijk getrouwd?

“Nee, of laat ik het anders formuleren: ‘working on it’! Wij hebben op dit moment twee jonge kinderen en ik heb er geen moeite mee om te zeggen dat dat al vrij intensief is.”

“Ik ben voorlopig nog niet verloofd, we hebben besloten om trouwen pas te overwegen wanneer ik 40 ben, dat is binnen 4 jaar. Dan zien we wel! Tegen die tijd ligt de focus wat meer op de ‘ik-persoon’ en ‘wij als koppel’. Dan zijn de meeste van onze vrienden ook uit de luiers en heeft iedereen zeker zin in een goed feestje.”

engaged_leonnephotography_810
6
Foto © leonnephotography

Dat is jouw toekomst. Hoe ziet die van Engaged eruit?

“We hebben nu de oversteek naar België gemaakt en de volgende stap is nog een najaarseditie daarvan. We hopen natuurlijk dat de beurs dan ook groter kan worden. Voorlopig kijk ik vooral uit naar onze eerste editie in Antwerpen.”

“Het is voor ons ook ontzettend belangrijk echt Engaged België voor te stellen volgend weekend. Met echt Belgische leveranciers en een Belgisch publiek. Alleen de mensen die achter de organisatie zitten zijn toevallig uit Nederland afkomstig, haha!”

We vragen onze power ladies ook steeds welk advies ze zelf aan jonge ondernemers willen geven.

“Volg je gevoel zonder het financiële plaatje uit het oog te verliezen. Positief blijven is ontzettend belangrijk en – nog eens – voor alles is een oplossing. Ik meen het echt, dat is ook onze visie op dit moment. En probeer ook je eigen zwaktes te erkennen. Je kan niet in alles goed zijn, dan vraag je toch liever hulp aan iemand die het wel goed kan?”

engaged_leonnephotography_92
6
Foto © leonnephotography

Dikke merci voor de toffe babbel Vivian en ongelofelijk veel succes aan het voltallige Engaged-team volgend weekend!!

Praktische info Engaged

  • Zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019
  • Horta Antwerpen
  • Hopland 2, 2000 Antwerpen
  • Tickets koop je hier

Doe mee met onze wedstrijd!

Je kan ook tickets winnen op Belmodo. Klik even op deze link en wie weet sturen we jou binnenkort wel een duoticket!

Meer trouwinspiratie én power ladies spot je hier:

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten