0
Vier met Belmodo de Dag van de Belgische Mode
6

Vier op vrijdag 20 oktober 2017 met Belmodo de #dagvandebelgischemode

F
News

09.10.2017
Geschreven door Amélie De Rycke

Op vrijdag 20 oktober 2017 zet Belmodo de mode van eigen bodem opnieuw in de spotlights tijdens de tweede editie van Dag van de Belgische Mode.

Na een spetterende eerste editie, kon ook een tweede Dag van de Belgische Mode niet uitblijven. Dit keer slaat Belmodo de handen in mekaar met een aantal grote spelers uit de modesector: CreamodaFlanders District of CreativityMode & Design Center Brussels en Wallonie-Bruxelles Design Mode. Samen willen ze iedereen in België aanmoedigen om op vrijdag 20 oktober 2017 hun voorliefde voor mode te delen!

Onbekend is niet onbemind

Het zal jou, lieve Belmodo-lezer en modefan, vast verwonderen, maar er zijn weldegelijk nog heel wat mensen die zo goed als geen enkel Belgisch modemerk bij naam kunnen noemen. Uit een onderzoek van Creamoda, de Belgische modefederatie, blijkt namelijk dat 84% (!) van de ondervraagde Belgen niet goed weet welke merken al dan niet Belgisch zijn. Daar wil Belmodo uiteraard graag verandering in brengen!

“De merken van eigen bodem waar de Belg al het meest over gehoord heeft, zijn volgens ons onderzoek o.a. Caroline Biss, Dries Van Noten, Essentiel, Eskimo, Marie Jo, Mayerline, Natan, PrimaDonna, Terre Bleue, Woody en Xandres. Uiteraard zijn er naast die merken nog een heleboel Belgische labels die de moeite waard zijn en waar de Belg het bestaan van hoort te kennen”, zegt Wendy Luyckx van Creamoda.

Vier met Belmodo de Dag van de Belgische Mode
6
Foto © Felicia Van Ham
Vier met Belmodo de Dag van de Belgische Mode
6
Foto © Felicia Van Ham

#dagvandebelgischemode en #ikkoopbelgisch

Wie de laatste jaren Belgische kleding kocht, werd aangemoedigd om bij het delen van hun Belgische stukken op sociale media het hele jaar door de hashtag #ikkoopbelgisch te vermelden. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Belmodo en Flanders District of Creativity, Mode & Design Center Brussels en Wallonie-Bruxelles Design Mode, die het ‘Ik Koop Belgisch’-initiatief lanceerden, op vrijdag 20 oktober 2017 de krachten bundelen: “Op de Dag van de Belgische Mode sharen we samen #dagvandebelgischemode #belmodo #ikkoopbelgisch. Flanders DC kent de kracht van Belmodo binnen een community van modeliefhebbers en ondersteunt dan ook graag dit fantastische initiatief”, vertelt Nathalie De Schepper van Flanders DC.

“Wij zijn bij Belmodo ongelofelijk trots op al dat Belgisch modetalent en dat zetten we extra in de verf met #dagvandebelgischemode. Daarom wil ik ook iedereen oproepen om meer Belgische mode te dragen én dat vooral te laten zien” - Tiany Kiriloff
Vier met Belmodo de Dag van de Belgische Mode
6
Foto © Felicia Van Ham
Vier met Belmodo de Dag van de Belgische Mode
6
Foto © Felicia Van Ham
Vier met Belmodo de Dag van de Belgische Mode
6
Foto © Felicia Van Ham

Praktisch

Deel op vrijdag 20 oktober 2017 je mooiste outfit van Belgische makelij op sociale media met de hashtags #dagvandebelgischemode #belmodo #ikkoopbelgisch en laat zien hoe trots jij bent op het modetalent van eigen bodem. Bovendien maak je op die manier kans op een garderobe vol Belgische mode. Houd onze wedstrijdpagina zeker in het oog voor meer informatie over hoe je kan deelnemen aan de wedstrijd. Alle informatie rond deze fashionable dag kan je terugvinden op onze Dag van de Belgische Mode-pagina.

Op die bewuste vrijdag kan je in het ModeMuseum Provincie Antwerpen ook terecht voor de nieuwe tentoonstelling van Olivier Theyskens. Wie gekleed gaat in Belgische mode scoort zelfs een gratis toegangskaartje! Neem zeker ook even de tijd om het beeldmateriaal van een aantal andere Belgische labels op de MoMu Wall aan de ingang van het museum te bekijken, want ook die is de moeite waard.

Laat jij van je horen op de Dag van de Belgische Mode?

Tiany draagt: een jas van Tuinch, een riem van Sofie D’Hoore, schoenen van Morobé en oorringen van Sugar for your Closet.

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten