0
Vettige Vaderdag met Belmodo: zo moet het
5

Vettige Vaderdag met Belmodo: zo moet het

F
News

Elke week stellen we een geweldig ontbijt, lunch of brunch samen. Vandaag mag het al eens iets meer omdat het Vaderdag is. Met dit menu leg jij je papa extra in de watten.

Croque Alice met groene pesto en mozarella

Ingrediënten

Pesto

20 takjes basilicum (zonder steel)
10 takjes munt (zonder steel)
200 ml olijfolie
1,5 el amandelpasta (biowinkel of online) 2 teentjes look
2 handjes cashewnoten ( jngehakt)
peper en zout
1/2 citroen
2 handjes Parmezaanse kaas (of een halve spie in stukjes) 

Afwerking

1 bol mozzarella
2 boterhammen oregano (gedroogd) 

Bereiding

Pesto

  • Doe de basilicum- en muntblaadjes samen met de olie en de Parmezaanse kaas in de blender en mix kort. 
  • Voeg de amandelpasta en look toe. Zet de blender aan en zorg dat alles goed blendt tot een mooie massa. 
  • Voeg als laatste de fijngehakte nootjes toe en mix nog even kort. Dat er nog stukjes in zitten is niet erg, ik vind dat net leuk. Het hoeft geen homogene pasta te zijn. 
  • Kruid af met een beetje peper en zout en sap van een halve citroen. 

Afwerking

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snij de mozzarella in schijfjes en leg de helft van de mozzarella op de boterham.
  • Smeer op de andere boterham de pesto, leg de boterhammen op elkaar en steek ze 15 min in de oven. Check na 10 min of de mozzarella al gesmolten is. 
Vettige Vaderdag met Belmodo: zo moet het
5
Foto © Dirk Alexander

Cornedbeef met kruidenkaas en sint-jakobsoester

Ingrediënten

een paar takjes dille 
een paar takjes bieslook 
een handvol basilicum
1⁄2 teentje knoflook
1 klein sjalotje
1 kl graanmosterd
4 el verse kaas
2 mooie verse sint-jakobsoesters
pumpernickelbrood uit de supermarkt 
een blikje cornedbeef
olijfolie
peper en zout 

Bereiding

  • Hak alle kruiden, het sjalotje en de knoflook en meng met de graanmosterd onder de verse kaas. Kruid af met peper en zout naar smaak. 
  • Stop de sint-jakobsoesters een tiental minuten in de diepvriezer, dan snijden ze net iets makkelijker. Haal ze uit de diepvriezer en snij met een scherp mes de vruchten door in plakjes.
  • Snij met een keukenring schijfjes uit het brood, die iets groter zijn dan de plakjes sint-jakobsoester. 
  • Snij de cornedbeef in plakjes die even dik zijn als de plakjes sint-jakobsoester. Snij er vervolgens met dezelfde keukenring als bij het brood schijfes uit. 
  • Smeer het plakje brood in met de zelfgemaakte kruidenkaas met mosterd. 
  • Beleg met een plakje cornedbeef.
  • Leg daar weer een klein beetje van de kruidenkaas op.
  • Werk af met een plakje sint-jakobsoester.

Dresseren

  • Ga met de pepermolen over de toastjes.
  • Druppel er wat olijfolie over.
  • Leg een takje dille op elk toastje. 
Vettige Vaderdag met Belmodo: zo moet het
5
Foto © Stefanie Geerts

Kort gebakken côte à l'os

Ingrediënten

1 biologische côte à l’os van ± 3 cm dikte (met been)
olijfolie
peper en zout 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 50 °C. 
  • Bestrijk de côte à l’os rondom rond met olijfolie, kruid royaal met peper en zout. Leg het vlees op een rooster en zet 1,5 uur in de oven. 
  • Verhit een bbq of grillpan op een hoog vuur. Haal het vlees uit de oven en grill aan beide zijden gedurende 1 à 3 minuten (naargelang de dikte en naargelang de gewenste cuisson) tot je een mooie korst krijgt. 
  • Leg het vlees op een rooster en laat minstens 5 minuten rusten. Verwijder het bot met een scherp mes en snijd het vlees (tegendraads) in fijne plakjes. 
Vettige Vaderdag met Belmodo: zo moet het
5
Foto © Bram Debaenst

Crème Brûlée

Ingrediënten

1 vanillestokje
1 klontje boter
40 cl room
2 x 30 g bloemsuiker
6 eierdooiers
4 sneetjes peperkoek 
4 tl bruine suiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 100 °C
  • Strijk het vanillestokje plat met de zijkant van het mes, snijd open en schraap de zaadjes eruit. Hou de zaadjes bij.
  • Breng de room en het klontje boter in een pan aan de kook, samen met 30 g bloemsuiker en de vanillezaadjes. Haal het mengsel van het vuur zodra het kookt en laat afkoelen.
  • Doe de eierdooiers in een kom en klop stevig met een garde. Voeg geleidelijk 30 g bloemsuiker toe tot de eieren een witachtig en schuimig lint vormen.
  • Mix de peperkoek en voeg toe. Verdeel het mengsel in de ovenschaaltjes en laat 35 minuten bakken op 100 °C. Laat afkoelen gedurende 20 minuten.
  • Strooi er de bruine suiker over, laat 1 minuut kleuren onder de grill en dien meteen op
Vettige Vaderdag met Belmodo: zo moet het
5
Foto © Bram Debaenst

Wij kunnen al niet wachten tot deze middag om al dat lekkers te eten. Prettige Vaderdag!

10.06.2018
Geschreven door Michelle Desmet




Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

23.06.2018 - 24.06.2018

Countdown 'Fire is Gold' festival 2018

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten