0
Trekt Jauz z'n lucky pants ook aan op Pukkelpop?
3

Trekt Jauz z'n lucky pants ook aan op Pukkelpop?

F
News

18.08.2017
Geschreven door Amélie De Rycke

Hij liet een verpletterende indruk na op Tomorrowland en ook z’n set in de Boiler Room op Pukkelpop belooft er eentje van formaat te worden. Wij hadden het met Jauz over festivals en fashion!

Wat is je ultieme festival essential?

“Die heb ik op dit moment zelfs bij: een battery charger. Eentje die ik zowel voor mijn smartphone als voor mijn laptop kan gebruiken. Wanneer ik zelf naar een festival ga, neem ik altijd een rugzak mee zodat ik de belangrijkste dingen – een flesje water, iets om te eten en een extra jas – altijd bij me heb. 

Wat ik nog maar pas ontdekt heb, maar zeker ook meeneem naar de volgende festivals die ik ga bezoeken, is een Chill Bean, zo’n opblaasbare zetel voor op de weide. Ideaal om in te chillen zonder dat je pijn krijgt aan je rug.”

Trekt Jauz z'n lucky pants ook aan op Pukkelpop?
3
Foto © Jana Germanus
"Higher, het nummer dat ik samen met Netsky maakte, is en blijft een van de nummers waar ik het meest trots op ben.”

Wat is het laatste dat je doet vooraleer je aan je set begint?

“Ik sluit mezelf helemaal af. Ik ben van nature een echte babbelaar maar vlak voor een set moet het echt even stil zijn.”

En het eerste wat je doet wanneer je set afgelopen is?

“Iets drinken. Wanneer ik draai drink ik eigenlijk nooit alcohol. Ik zweet enorm tijdens een set en heb dus enkel behoefte aan water, maar wanneer het erop zit, geniet ik dubbel zo hard van een Vodka Redbull.”

Op Tomorrowland speelde je op de Netsky and Friends-stage en je bracht samen met Netsky het nummer Higher uit. Was het een fijne samenwerking?

“Echt heel fijn. Netsky is altijd een echte inspiratie voor mij geweest. Op een gegeven moment draaiden we allebei een set in San Diego. Uiteraard bleef ik na mijn eigen set nog hangen om naar de zijne te luisteren en plots draaide hij een van mijn nummers. Hij riep toen door de micro “Jauz, als je er nog bent, kom on stage!” Ik heb geen moment getwijfeld. Daarna hebben we samen backstage nog wat gedronken en een paar dagen later moest hij in L.A. zijn, mijn thuisstad. Daar zijn we echt vrienden geworden.

Onze samenwerking verliep eigenlijk heel natuurlijk. De vibes zaten helemaal juist en het was een soort van vriendschappelijke wisselwerking. Higher is en blijft een van de nummers waar ik het meest trots op ben.”

"Ik heb een jeans van G-Star die ik tijdens zo goed als al m'n sets draag. Je zou ze mijn lucky pants kunnen noemen!"

Je draagt altijd caps, zou je je stijl eerder als sportief omschrijven?

“Mijn vriendin haat mijn caps, haha! Maar ik draag ze al sinds m’n achtste toen ik een fervent baseballer was. Bovendien heb ik ook een passie voor skaten dus die caps horen gewoon bij mij.

Ik ben niet echt bewust bezig met mode, maar koop wel geregeld nieuwe jasjes, caps en schoenen. De broek die ik nu draag daarentegen heb ik al jaren! Ik koop af en toe wel eens een nieuwe, maar daar ben ik nooit zo tevreden van als van deze. Het is er een van G-Star en ze was nog niet ripped toen ik ze kocht, maar ik vermoed wel dat het de bedoeling was dat ze begon te scheuren.”

Is het je lucky pants?

“Ha, eigenlijk zou je dat wel kunnen zeggen ja. Ik draag ze tijdens zo goed als al m’n sets.”

tomorrowland-janagermanus-172
3
Foto © Jana Germanus

Van welke merken ben je fan?

“Vooral eigenlijk van skater brands omdat ik die als kind al droeg. En ik ben ook echt dol op Australische merken – ik kan me perfect vinden in de stijl van de Australiërs. Wanneer ik er ben voor een set, probeer ik altijd meet and greets in Culture King, een winkel waarvan je er in elke grote Australische stad wel 2 hebt, te organiseren. Daar krijg ik dan vaak wel wat spullen van mee, en da’s cool. Het gebeurt zeker dat ik met maar een koffer aankom en met twee koffers terug vertrek...”

Welk nummer stond bij jou deze zomer on repeat?

Make me feel better van Don Diabolo!”

Jauz draait op vrijdag 18 augustus 2017 om 19:45 in de Boiler Room op Pukkelpop. Meer tourdates kan je hier vinden.

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten