0
Power ladies van bij ons The Ivory Club
10

Start van een nieuwe reeks: power ladies van bij ons

F
News

29.04.2018
Geschreven door Astrid Zwaenepoel

In deze nieuwe reeks stellen we jullie elke week voor aan een power lady. Omdat het vandaag het eerste stuk uit die serie is, doen we eens zot en laten we jullie meteen kennismaken met twee kick-ass ladies.

Stephanie en Laura openden eind 2017 de deuren van hun eigen bruidsboetiek in Antwerpen die de The Ivory Club gedoopt werd.

Power ladies van bij ons The Ivory Club
10
Foto © Pablo Cepeda

Hoe kennen jullie elkaar?

Stephanie: “Eigenlijk is dat wel een grappig verhaal. Het is het niet dat wij al sinds de kleuterklas hartsvriendinnen zijn en er altijd van gedroomd hebben om samen een bruidswinkel te openen, haha! Via-via hoorden we van elkaars plannen die bijna letterlijk overeen kwamen.”

Power ladies van bij ons The Ivory Club
10
Foto © Sarah Van Praag

Laura: “Dus spoorden mijn tante en Stephanie’s schoonmoeder ons aan om af te spreker. Eigenlijk was het hele gebeuren een beetje een blind business date. Ik weet nu dat we allebei erg zenuwachtig waren maar na 10 minuten waren we er snel uit: wij zouden samen een bruidszaak uit de grond stampen die anders was dan de anderen!”

Wij zouden samen een bruidszaak uit de grond stampen die anders was dan de anderen!

Stephanie: “Voor we het wisten was het eind juni en gingen we langs bij de notaris om onze papieren te tekenen.”

Vanwaar kwam het idee dan om een bruidsboetiek te openen?

Power ladies van bij ons The Ivory Club
10
Foto © Irmy Photography

Stephanie: “We waren allebei in ongeveer dezelfde periode op zoek naar een jurk voor ons eigen huwelijk. Maf, toch? Ook vonden we geen winkel die perfect bij onze smaak aansloot. Uiteindelijk zijn we, alle twee maar afzonderlijk, bij dezelfde winkel in Nederland terechtgekomen.”

Laura: “Ik stapte daar binnen en dacht meteen: dit is wat ik wil doen! Natuurlijk was ik ook met mijn eigen jurk bezig maar ik wist meteen dat dit was hoe een bruidsboetiek er moet uitzien. En dan heb ik het zowel over de kleding als over de service.”

Stephanie: “Van mij duurde dat net iets langer. Blijkbaar kon ik niet stoppen met praten over die winkel tot mijn schoonmoeder op een bepaal zei: maar allez begin er dan aan! Bovendien merkte ik dat er echt wel nood was aan een winkel als die van ons hier in Antwerpen. Het was dus niet zomaar een impulsief meisjesidee maar wel degelijk een weldoordacht plan.”

Hoeveel tijd is dan eigenlijk over gegaan vanaf het moment dat jullie samenzaten tot de opening?

Laura: “De oké-we-doen-het kwam ongeveer een maand na onze eerste ontmoeting en dan is het allemaal snel moeten gaan omdat we bruidjes die in de zomer van 2018 gingen trouwen nog wilden helpen.”

Stephanie: “Ik moest en zou opengaan in februari 2018, dat zat in mijn hoofd. Klein detail: Laura’s huwelijksreis naar Australië in januari lag al vast. We hebben dan maar iedereen opgetrommeld die we kenden om onze deadline te halen. Zie je wel, met een beetje goeie wil kom je er wel!”

En dan is er nog het financiële plaatje …

Stephanie: “Ik was al zelfstandige wat de praktische zaken toch een beetje makkelijker maakte. Zo stond ik ook al net iets verder met mijn businessplan dan Laura. Even voor de eerlijkheid: zij wist al beter welke merken ze wilde gaan verkopen in de winkel. Zie je wel, wij zijn een perfect duo!”

Laura: “We hebben wel even moeten zoeken naar een goede match voor onze lening. Ga maar eens verkondigen in de bank dat je een nieuwe bruidswinkel wil openen in Antwerpen. Eén man begreep bijvoorbeeld totaal niet dat we hier een gat in de markt gevonden hadden. Leg maar eens uit wat een boho bruid is, haha!!”

Start van een nieuwe reeks: power ladies van bij ons The Ivory Club
10
Foto © Zeno Spyropoulos
Leg maar eens uit bij de bank wat een boho bruid is

Stephanie: “Uiteindelijk zijn we terechtgekomen bij iemand die naar ons verhaal wilde luisteren en geloofde in ons concept.”

Hoe zit het nu met de jurken die hier hangen?

Power ladies van bij ons The Ivory Club
10
Foto © Irmy Photography

Laura: “Er komt heel wat voorbereidend werk bij kijken maar het merk dat ik absoluut wilde verkopen, is dat van mijn eigen jurk: Bo & Luca. De eerste mail die ik stuurde was een beetje aarzelend maar uiteindelijk hangt mijn jurk hier wel in de winkel.”

Stephanie: “Onze persoonlijke smaak is dus erg belangrijk maar we willen ook jurken verkopen. Aan 101 Stephanie’s of Laura’s heeft niemand iets. Ik denk echt dat we daar een goed evenwicht in gevonden hebben.”

Laura: “Nu hangen hier zes verschillende merken en het doel was toch om met 50 jurken te starten. Verwacht je dus niet aan een gigantisch aanbod maar aan weloverwogen keuzes en vertrouw gerust op onze smaak.”

Power ladies van bij ons The Ivory Club
10
Foto © Pablo Cepeda

50 jurken lijkt me toch al een pittige investering?

Stephanie: “Inderdaad, alle jurken die bruiden hier passen, hebben wij aangekocht. Daarom hebben we in het begin echt wel een paar knopen moeten doorhakken. Wie al eens op Pinterest bruidsjurken is beginnen zoeken, weet dat het aanbod eindeloos is. Bovendien willen we ook dat een bruid een beetje keuze heeft uit de collectie van één label.”

Laura: “Nu hangen hier jurken uit Canada, Amerika en Australië. Bridal wear is echt booming business in Australië en leveranciers daar zijn ook bewust bezig met duurzaamheid. En het zijn superfijne mensen om mee samen te werken!”

Stephanie: “In New York is de allerbeste bruidskledijbeurs maar voorlopig houden we het nog even op skypen en mailen. Maar het is zeker ons doel om te groeien.”

Wie is de ideale The Ivory Club-klant?

Power ladies van bij ons The Ivory Club
10
Foto © Irmy Photography

Laura: “Mensen vinden ons via alle kanalen dus ik weet dat die zeker enthousiast is. Zo’n 7 maanden voor je trouwdatum is ideaal om je jurk te bestellen maar weet dat er veel kan. Zo kunnen we bijvoorbeeld rush orders plaatsen dus spring gewoon eens binnen als je vragen hebt.”

Stephanie: “Iedereen is hier welkom want onze jurken lopen standaard van maat 36 tot maat 42 maar alles kan groter of kleiner besteld worden. We hebben ook een merkje dat zich bijvoorbeeld focust op plus sizes. Geloof ons: zo’n jurk moet je vooral passen.”

Laura: “Voorlopig hebben we hier vooral twintigers en dertigers over de vloer gehad maar iedereen die fan is van onze stijl moet zeker eens binnenspringen.”

En nu eerlijk, wat kost dat eigenlijk zo’n trouwjurk?

Laura: “De jurken die wij verkopen variëren van € 1500 tot € 6500.”

Stephanie: “Wij hebben een paar echte bohojurken met bijvoorbeeld veel kantwerk en daar betaal je natuurlijk meer voor. Handwerk heeft zijn prijs, zelfs voor een jurk die je maar één keer draagt. Bovendien hebben we gekozen voor mooie stoffen en een perfecte afwerking.”

Handwerk heeft zijn prijs, zelfs voor een jurk die je maar één keer draagt.
Start van een nieuwe reeks: power ladies van bij ons The Ivory Club
10
Foto © Zeno Spyropoulos

Laura: “Weet dat we ook enkele minimalistische jurken hebben die soms net iets schappelijker in prijs zijn. Lucky you als dat toevallig je smaak is!”

Waar hopen jullie uiteindelijk echt het verschil met andere winkels te maken?

Power ladies van bij ons The Ivory Club
10
Foto © Pablo Cepeda

Laura: “Wij laten bruiden altijd eerst zelf kijken en zeggen hoe ze zich in een jurk voelen. Dit is een volledig andere ervaring dan gaan shoppen in de winkelstraat. Daarom is het belangrijk dat je rustig je tijd neemt.”

Stephanie: “Een trouwjurk moet je eigen stijl reflecteren, je mag er niet verkleed uitzien, vinden wij. Ik heb hier al een bruid gehad die om religieuze redenen een sluier moest dragen. Haar mama vond die prachtig, zij net verschrikkelijk. We zijn daarom met onze naaister op zoek gegaan naar een oplossing waar iedereen zich goed bij voelde.”

Laura: “Zo zie je maar elke bruid is anders en net daarom vinden wij onze persoonlijke aanpak zo belangrijk.”

Elke bruid is anders

Iets wat yours truly alleen maar kan bevestigen want ik ben momenteel vol spanning aan het wachten tot mijn The Ivory Club-jurk binnenkomt. Spannend!

Heel veel succes girls, jullie zijn goed bezig!

Heb je vragen of ben je op zoek naar praktische info, surf dan naar www.theivoryclub.be.

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten