0
What I do in Copenhagen pt. 5
5

Pt. 5 - What I do in Copenhagen

F
News

18.10.2017
Geschreven door Elisa Mol

Op deze plekjes in Kopenhagen werd ik halsoverkop verliefd.

Mijn mama en ik trekken twee maal per jaar naar Kopenhagen voor het werk, een keer in augustus en dan opnieuw in januari. Dan gaan we naar twee kledingbeurzen en hebben we afspraken bij verschillende showrooms. Als we iets eten, is dat soms met de mensen van Samsøe & Samsøe, maar mijn mama en ik proberen zoveel mogelijk met ons tweetjes de stad te verkennen. The perfect time om ideeën uit te wisselen, te bespreken wat we die dag allemaal zagen of strategieën te overleggen. We zijn er dan wel voor het werk, maar mijn mama en ik werken heel vlot samen, dus het voelt een beetje aan als vrije tijd.

What I do in Copenhagen pt. 5
5
Foto © Elisa Mol
What I do in Copenhagen pt. 5
5
Foto © Elisa Mol

Als we de stad intrekken, doen we aan prospectie. Zo botste ik op Beau Marché, intussen zo’n beetje mijn favoriete winkel in Kopenhagen. Op het eerste zicht een vintage interieurwinkel, lampjes hier, beelden daar. Maar als je er doorheen wandelt, merk je dat je je tussen heel dure – nieuwe – designstukken begeeft. Ze hebben er echt de mooiste interieurspullen ooit. Alsof ik nog niet excited genoeg was, ontdekte ik dat er binnen nog een Frans restaurant verstopt zit. Met een lange tafel, kaarsen en oude schilderijen.

Rechtover Beau Marché huist nog een andere favoriet: Won Hundred, in een oude bank. Beneden in de voormalige kluis zit de showroom en boven wordt alles gecreëerd. Nu hebben ze er ook een café. Iets verder heb je Storm, de Scandinavische Colette, met keigrave stuks. Je hebt er ook Acne Studios en eten doen we vaak in Torvehallerne, een overdekte food market. Of in Meatpacking District, waar vroeger slachthuizen gevestigd waren. Dan fietsen we er even doorheen en kiezen we een restaurant uit. Het concept klopt en het is er heerlijk eten.

What I do in Copenhagen pt. 5
5
Foto © Elisa Mol

Overnachten doen we in Axel Guldsmeden, een ecologisch verantwoord hotel. Prachtig, met veel planten en recyclable things. Of in SP34, een Scandinavisch designhotel. En vaak gaan we chillen in Botanisk Have, de botanische tuin van de universiteit van Kopenhagen. Op mijn wishlist staat ook nog het Louisiana museum of Modern Art bezoeken, iets buiten de stad.

Ik kan me heel goed vinden in de Scandinavische kledingstijl en doe er enorm veel inspiratie op. De laatste keer merkte ik wel dat de stijl richting de Franse groeit en omgekeerd. Plots spot je er bloemenprints, terwijl het vroeger allemaal clean en wit-grijs-zwart was. But still, de Scandinavische meisjes rocken het bloemenkleedje nog steeds met een leather perfecto en sneakers. In Kopenhagen kijk je altijd een beetje in de toekomst. Als ze daar iets dragen, weet je dat het hier pas over een jaar geïntegreerd zal zijn.

What I do in Copenhagen pt. 5
5
Foto © Elisa Mol

Ik raad aan om Kopenhagen te bezoeken in de zomer. In de winter is het er echt ijskoud. Maar dan kan je natuurlijk wel opwarmen in een gezellige koffiebar. Kopenhagen is voor mij de perfecte combi van werk en genieten. Lees binnenkort meer over mijn favoriete plekken in Antwerpen!

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten