0
Factory in Italy pt. 3
7

Pt. 3 - Factory in Italy

F
News

14.10.2017
Geschreven door Elisa Mol

Zo ziet een bezoek aan onze fabriek in Italië eruit. 

Onze Italiaanse partners hebben op voorhand prospectie gedaan naar fabrieken die bij Fiamme passen. We kennen die ondertussen al heel lang, zo’n twintig jaar. Het zijn echt onze compagnons die ons heel goed kennen. Ze helpen ons bij elke vraag die we hebben en zijn ons aanspreekpunt in Italië. Ze werken voor meerdere merken en als ze bij ons langskomen – dat gebeurt ongeveer maandelijks – doen ze vaak voorstellen over nieuwigheden waarvan ze denken dat het iets voor ons is. En ‘s avonds gaan we dan gezellig samen eten.

Factory in Italy pt. 3
7
Foto © Elisa Mol

Zo’n fabriekbezoek verloopt iets hectischer dan je zou denken. Om 7:00 ’s ochtends nemen we een vlucht naar Italië en we komen aan om 10:00. We gaan dan meteen naar de fabriek en bespreken alles in de vergaderruimte: nieuwe ideeën, modellen, ledersoorten ... Wat ik heel tof vind aan de samenwerking, is dat ze zelf ook voorstellen doen. Van zodra wij akkoord gaan met hun ideeën, komen die tot uitwerking.

We vergaderen van 10:00 tot 14:30 en bespreken ook de prijzen. Daarna gaan we ook even bij de mensen in de fabriek zelf langs. Die laten ons de producten zien, we nemen foto’s, zien ook de leveringen. Heel tof om het allemaal in realtiteit te zien en voelen.

Opvallend is hoe ijverig de werknemers er zijn. De laatste keer toen ik in Napels kwam – dat was in juli – waren er bosbranden en was het er snikheet, dus ook in de fabriek. Die toewijding, ondanks de extreem hoge temperaturen, daar stond ik echt van te kijken.

Factory in Italy pt. 3
7
Foto © Elisa Mol
Factory in Italy pt. 3
7
Foto © Elisa Mol
Factory in Italy pt. 3
7
Foto © Elisa Mol

Soms gaan we naar de Marken, een streek in Italië, die door toeristen minder gekend is omdat je daar enkel schoenfabrieken hebt. Minder bekend, maar daarom niet minder mooi. De streek ziet er niet industrieel uit, omdat je bovenop de fabrieken nog appartementen hebt. Zo’n fabriekbezoek verloopt er ongeveer hetzelfde als elders, maar het is er wel wat rustiger.

De vrouwen snijden en stikken het leder, de mannen doen het zware werk, de handarbeid. Daar moet je echt kracht voor hebben en het is een kunst op zich. Ook de organisatie, welke stappen je allemaal moet doorgaan. Dat weet ik nog van toen ik zelf studeerde.

Rond 21:30 gaan we dan iets eten met de bazen van de fabriek – redelijk laat, het zijn Italianen hé – en dat is echt heel relax. Dan eten we pasta of vis met wijn, heerlijk.

Factory in Italy pt. 3
7
Foto © Elisa Mol
Factory in Italy pt. 3
7
Foto © Elisa Mol

De volgende ochtend, tegen 8:00 vliegen we dan terug naar België en eenmaal terug in Antwerpen werken we weer verder met verse ideeën. Zo’n fabriekbezoek geeft echt een boost.

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten