0
Meet Elisa Mol pt. 1
10

Pt. 1 - Meet Elisa Mol

F
News

09.10.2017
Geschreven door Elisa Mol

Ik ben Elisa Mol, de vrouw achter het Belgische schoenenmerk Fiamme.

Meet Elisa Mol pt. 1
10
Foto © Elisa Mol

50 jaar terug stampten mijn oma en opa schoenenzaak Monar uit de grond. Zo’n 20 jaar later namen mijn mama en nonkel de winkel over en runnen die vandaag nog steeds. Ik zat dan ook van jongs af aan tussen de schoenen, maar het idee voor Fiamme – spreek je uit als [fi·am·mee] – was 100% mijn eigen ding. Als kind tekende ik heel graag en ik ben graag creatief bezig, het was dan ook geen verrassing voor mijn omgeving dat ik graag iets van mezelf wilde opstarten, iets met mode. Ik ging meteen voor schoenen, want dat ligt nu eenmaal het dichtst bij mij.

Zelf heb ik een vrij casual stijl, maar er mag wel iets extra bij. Dan leg ik de focus op mijn schoenen of juwelen of draag ik een bloes die net dat tikkeltje meer heeft. Af en toe draag ik een print, maar dat is dan één piece. Ik vind het cool als iemand meerdere prints combineert, maar zelf zal ik dat niet snel doen. Met mijn Frilles-collectie kan je perfect je outfit afwerken, maar daarover lees je later wel meer. Ik vind dat je absoluut een kasjmier trui in je kast moet hebben voor als het wat frisser wordt, of een leren jasje. Sneakers of course. En wat écht mijn guilty pleasure is: zonnebrillen. Hoe zotter, hoe leuker, zoals een speciale Miu Miu. Daar heb ik echt een zwak voor.

Meet Elisa Mol pt. 1
10
Foto © Elisa Mol
Meet Elisa Mol pt. 1
10
Foto © Elisa Mol

Ik heb niet echt een icoon of één persoon waar ik naar opkijk. Ik vind zoveel mensen cool om wat ze doen. Zelfs in het dagelijkse leven of mensen die je kent via social media of mensen die al gestorven zijn. Ik heb niet één favoriet. Wat ik wel enorm graaf vind, is dat Rihanna ineens met een make-uplijn komt met 40 verschillende tinten. En dat dat nog niet bestond?! Op Instagram tik ik wel al gauw eens door naar @stormibree, model, music producer, super knap en naturel. Ook leuk is dat ze bevallen is van een dochtertje op net dezelfde dag als m’n schoonzus. Ik vind het leuk om te zien hoe haar kindje opgroeit en dat te vergelijken met mijn nichtje.

Waar ik mezelf pas echt leerde kennen en waar ik me volledig ontplooid heb, was in Italië. Ik heb een jaar in Firenze gewoond toen ik er Shoe&Accessory Design studeerde. Toen woonde ik voor de allereerste keer alleen, maar dat was echt za-lig. Ik heb er heel leuke roommates en vrienden uit Canada, Korea en Zweden aan over gehouden waar ik nog wekelijks contact mee heb.

Meet Elisa Mol pt. 1
10
Foto © Elisa Mol
Meet Elisa Mol pt. 1
10
Foto © Elisa Mol

Hier bij Monar werk ik samen met mijn mama, nonkel en vriend. Dat gaat eigenlijk heel makkelijk. We hebben nooit specifieke afspraken gemaakt, alles is zo’n beetje gegroeid. Ieder heeft z’n eigen taak en daar focussen we ons op. We lopen ook helemaal niet in elkaars weg, iedereen heeft z’n eigen plek of bureau. Als we iets bespreken, gebeurt dat onder ons vier en alles is heel snel afgetoetst. Maar ook met de rest van het team komen we heel goed overeen. Vrijdagavond verzamelt iedereen zich hier – ook de teams van de andere winkels – en bij goed weer zitten we dan op de banken voor de winkel in het zonneke met wat hapjes en drankjes. Super gezellig.

Mijn dag in de week ziet er een beetje als volgt uit. ’s Ochtends kan ik er echt van genieten om samen met mijn vriend te ontbijten. Tegen 9:30 kom ik aan bij Monar en ga ik meteen door mijn mails en onderhoud ik de social media. In het aankoopseizoen trekken soms naar Amsterdam of Brussel, maar meestal Antwerpen en dan gaan we met de fiets. Dat neemt een paar uurtjes in beslag. Daarna heb ik weer tijd voor Fiamme, beantwoord ik mails van fabrikanten of maak ik nieuwe ontwerpen. Na de werkuren doe ik vaak pilates of spreek ik af met vrienden. Dan koken we samen of gaan we op café.

Soms droom ik wel eens over mijn toekomst. En als ik heel eerlijk mag zijn, zie ik mezelf op een miniboerderij. Dan mogen er alpaca’s, geitjes, konijnen en kippen rondlopen. Mijn mama zei me altijd: “eigenlijk zou je een kinderboerderij moeten hebben”, maar die kids laat ik toch nog maar even voor wat ze zijn. Later als ik op pensioen ben, zie je me misschien op mijn boerderijke.

Meet Elisa Mol pt. 1
10
Foto © Elisa Mol
Meet Elisa Mol pt. 1
10
Foto © Elisa Mol

The next thing on my to do list – de iets nabijere toekomst – is Fiamme laten groeien en er een echte collectie van maken, méér dan een sneaker brand. Fiamme moet je op elk moment van de dag kunnen dragen. Sneakers als je boodschappen gaat doen, leukere botjes voor een meeting. Moet je ’s avonds weg, dan is het leuk dat je iets chique aan kan trekken. Al wil ik liever niet dat het allemaal razendsnel voorbij vliegt, want dan ga ik dingen over het hoofd zien. Het volgende op m’n to do is dus groeien.

Door Monar en Fiamme heb ik enorm veel bijgeleerd. Zoals dingen relativeren, mijn mond opentrekken, opkomen voor mezelf. Als je niet snel neen zegt, verwachten mensen dat je je in duizend bochten wringt. Dat doe ik liever niet en ik heb daar eigenlijk ook geen tijd meer voor. Sinds een half jaar ongeveer probeer ik daar aan te werken en ik word er echt oprecht gelukkiger van. Je staat ook gewoon 100 % achter alles waar je mee bezig bent. Op mijn leeftijd – 23 jaar – is het niet makkelijk om gehoord te worden en als je ziet dat iemand naar je luistert en rekening met je houdt, dan word je gelukkig. Ik probeer gewoon mijn steentje bij te dragen.

Meet Elisa Mol pt. 1
10
Foto © Elisa Mol
Meet Elisa Mol pt. 1
10
Foto © Elisa Mol

Ik denk dat ik me momenteel ín het hoogtepunt van mijn leven of carrière bevind. Ik krijg super veel positieve reacties, zelfs uit hoeken waarvan ik het helemaal niet verwacht. In het begin wisten er weinig mensen wat Fiamme was, nu herkennen ze het. Die vordering met de botjes, dat is volledig hoe ik het wil. En ik denk dat ik mijn drive gevonden heb, de blokjes vallen allemaal samen en ik ben er best wel fier op.

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten