0
20

Paris is always a good idea

F
News

04.02.2014
Geschreven door Kate Stockman

“Always keep your eyes open. Keep watching. Because whatever you see can inspire you.“

Dat is het advies dat topfotograaf Norman Parkinson ooit gaf aan Grace Coddington (styliste Amerikaanse Voque). Ze vertelt dit in de heerlijk kritisch- confronterende fashion film ‘The September Issue’, terwijl ze in een taxi door Parijs rijdt. Grace vertelt ook dat ze nooit slaapt in de auto: elk moment kan er iets langskomen dat inspirerend werkt. Ik herken dat gevoel.

Dus, als je na een beurs of je werk nog even tijd hebt, dan duik je gewoon de stad in. Ook al zijn de shops maar een uurtje meer open. Het is altijd de moeite. Paris, here we come!

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-17
20
Foto © Kate Stockman

Stop nummer 1 (wegens vorig bezoek gesloten door shopverbouwingen): de flagship van Rick Owens. De shutters nog steeds voor de etalages, dus wij wat staan ronddraaien, een babbel met het shoppersoneel dat de laatste hand legde aan de collecties binnen, en dan, terwijl je rondhangt in Les galleries Royale, staat daar opeens the master himself, naast jou.

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-1
20
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-2
20
Foto © Kate Stockman

Yes, we hebben een half uur staan kletsen met Rick Owens, die even naar z’n shop kwam kijken, net voor die opnieuw openging. Heel fijne man, open, geïnteresseerd en helemaal zichzelf. Ivan gaat op de foto met hem (doet hij anders nooit, maar je bent fan of je bent het niet natuurlijk). Als later ook Owen’s vrouw Michèle Lamy langskomt, poseert ze ook gewillig voor een Instagrammetje. Michelle is ‘in real life’ even excentriek als op foto: inktzwarte kohl rond haar ogen en voorhoofd, goud gedipte tanden (!) en handen met donkere henna.

In deze film vertelt de dochter van Michelle trouwens over haar relatie met haar moeder. Boeiend om te bekijken, net als de shows van Owens eigenlijk.

Of de sterke 'angry' woman SS2014 show die wereldweid veel reacties losmaakte.

Een bijzondere ontmoeting.

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-16
20
Foto © Kate Stockman

What else? Een leuke bagel shop met gratis wifi ‘pour les filles’, een drukbezochte versmarkt om de hoek bij het hippe Colette, het exclusieve parfumlaboratorium van de wereldberoemde Serge Lutens (ook in la Galerie de Valois, vlak naast Rick Owens en Stella McCartney), een soft pink clutch & gele zomer instapsandaal bij Stella, de prachtige schoenwinkel Francesco Russo en de Kenzo etalage by night (wegens al gesloten …).

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-7
20
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-19
20
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-20
20
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-14
20
Foto © Kate Stockman

Ah ja, en nog het design restaurant Balm waar extra grote foto’s hangen van onze eigen Marc Lagrange. Heerlijk om te ontdekken en bij te houden voor een volgende bezoek.

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-10
20
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-21
20
Foto © Kate Stockman

Na het turboshoppen? Niets beter dan een super cocktail en waar beter het pré-nightlife proeven als in So-Pi (South Pigalle). Dé place to be momenteel is cocktailbar Dirty Dick. Voormalig bordeel en nu een in rum gespecialiseerde tikibar met hippe crowd en super ‘gentle’ bartenders vol tattoos en Hawaï shirts. Fabulous cocktails vanaf € 10,-. Voor Parijs een koopje! Fun!

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-5
20
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-6
20
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-4
20
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-11
20
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-18
20
Foto © Kate Stockman

Lichtjes aangeschoten duiken we de taxi in en cruisen we richting Avenue George V. Bij Miss Ko, een hippe keet ontworpen door Starck himself, eet je Aziatisch, drink je sake of Thais bier en geniet je van de drukke Parijse hipsters die er letterlijk vechten om een tafel. Tattoos all over, tot op de deuren van de toiletten toe en lekker gezonde Asian slow food. Reserveren is een must en een goeie tip: reserveer gerust laat op de avond, dan kan je vooraf lustig gaan aperitieven! As we did 

BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-9
20
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-12
20
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-13
20
Foto © Kate Stockman
BELMODO-GUEST-EDITOR-KATE-STOCKMAN-15
20
Foto © Kate Stockman

Au revoir!

Kate

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten