0
Om in het oog te houden: Layla Suarez Torres
2

Om in het oog te houden: Layla Suarez Torres

F
News

Layla Suarez Torres sleepte met haar collectie ‘Sweetest Tabboo’ het Belmodo Certificate of Amazingness in de wacht.

Eind juni 2017 zetelde Belmodo in de jury van de SASK modeacademie om de afstudeercollecties van de eindejaarsstudenten te beoordelen. We werden mee op sleeptouw genomen door Ellen Monstrey en Maureen Declercq die de installaties van hun laatstejaars lieten zien. Na rijp beraad besloten we ons Belmodo Certificate of Amazingness uit te reiken aan de Brusselse Layla Suares Torres die ons verblufte met haar – op een waar gebeurd verhaal geïnspireerde – Marokkaans-Spaanse interpretatie van Romeo en Julia: ‘Sweetest Taboo’.

Om in het oog te houden: Layla Suarez Torres
2
Foto © Vincent Van den Dries

Over haar studies

“Ik studeerde patroonvormgeving in Mechelen en kon daarmee meteen aan de slag bij de patroonafdeling van een bedrijf, maar mijn ambitie reikte iets verder. “Via een vriendin hoorde ik over de modeopleiding in Sint-Niklaas. Aangezien het een avondopleiding was, kon ik het met een vaste job overdag combineren. De opleiding zelf was niet te onderschatten. Ik ging verschillende keren per week ‘s avonds na ‘t werk nog met de trein van Brussel naar Sint-Niklaas om lessen bij te wonen en aan mijn creaties te werken. Mijn sociaal leven heeft er heel erg onder geleden, maar ik ben zo blij dat ik heb doorgezet. Ellen, Maureen en Ray hebben me zoveel bijgebracht!”

Over haar afstudeercollectie

“Mijn afstudeercollectie vertelt eigenlijk het verhaal van mijn vader en moeder. Mijn papa is Spanjaard en mijn mama Marokkaanse. Van haar familie mocht mijn mama geen contact hebben met mijn papa, maar hun liefde was te sterk en mijn mama liep weg van huis om bij hem te kunnen zijn. Hun roots heb ik in mijn afstudeercollectie versmolten.”

Layla verwerkte ook een stukje van zichzelf in haar collectie. “Ik draag graag streetwear, als het maar gemakkelijk zit. Vandaar dat de stukken uit mijn collectie een comfortabele, sportieve afwerking hebben. Als ik ooit een eigen lijn op de markt zou brengen, zou het waarschijnlijk streetwear zijn, al wil ik ook blijven werken met parels.” Alle accessoires die de modellen sierden tijdens de afstudeershow, werden ook allemaal door Layla zelf gemaakt. “Ik vond het belangrijk om alles van naadje tot draadje zelf uit te werken.”

“Het moeilijkste stuk was zonder twijfel de felgroene bomber. Die wilde ik er per se inhouden, maar dat maakte het moeilijker om van de collectie een mooi geheel te maken. Bovendien was het een race tegen de klok. We zijn pas echt begonnen met ontwerpen in januari en werkten zo telkens aan 3 stukken. Ik deed ongeveer twee maand over die 3 stukken. Zelfs vlak voor de presentatie zat ik nog te naaien. Maar alles verliep zoals ik het wilde, dus ik was heel tevreden.”

Over haar toekomst

“Ik zou me graag nog wat meer bijscholen op verschillende vlakken en ben dus aan het rondkijken voor stages. Om die te financieren, ben ik nu volop aan het werk.” De landsgrenzen houden Layla niet tegen, ook in het buitenland zijn er plekken waar ze graag als stagiaire aan de slag zou gaan: “Het lijkt me wel fijn om stage te doen bij Astrid Andersen.”

“Ik zou graag mijn eigen label opstarten, maar zou het ook niet erg vinden om aan de slag te gaan bij een ontwerper. Ik hoef zeker niet per se zelf in de spotlights te staan.” Layla kijkt vooral op naar Dries Van Noten voor “zijn prachtige borduursels” en ook Anthony Vaccarello weet haar te bekoren: “Hij weet op een sublieme manier met asymmetrie te spelen.”

Hotspots

Kumiko: “Bij Kumiko heerst altijd een fijne sfeer. Hier deel je de gerechten die op tafel komen met je vrienden. Gezellig en gezond!”

Aalststraat 7
1000 Brussel

Icon: “Icon is een ontzettend mooie winkel waar een knappe selectie aan merken in de rekken hangt.”

Nieuwe Graanmarkt 5
1000 Brussel

La Villaine: “Wanneer ik zin heb om te feesten, ga ik naar La Vilaine, een kleine club. De muziek is er top!”

Zwarte Maagdstraat 12
1000 Brussel

Keep an eye on Layla via haar Instagram-pagina. Wij zijn er namelijk zeker van dat we van deze ontwerpster nog veel zullen horen!

21.09.2017
Geschreven door Amélie De Rycke
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten